TV: Verden går under – nesten – IGJEN!

Storm i forholdet mellom Discovery og Get TV?

Det meldes om fare for “svarte skjermer” for en million TV-tittere, inkludert for undertegnede sin del. Selv har jeg Get TV via Enivest fiber, og jeg vil bli rammet av saken. Dette må nesten være katastrofe eller krise. Neida, egentlig er det bare en bagatell.

Telia-eide Get sliter med å bli enige i forhandlingene overfor Discovery Networks Norway. I verste tilfelle mister vi permanent tilgangen på kanalene TVNorge, FEM, Max, TLC, VOX, Discovery Channel, diverse sportstull (Eurosport) m. m. I tillegg til gammeldags lineær-TV tilbyr de strømming via Dplay, og også i en viss grad strømming via Get sine systemer (App og/eller via TV-boks).

Flere av disse Discovery-eide kanalene ser jeg sjeldent eller aldri på. Innimellom ser jeg litt på TV Norge og en og annen gang på Discovery Channel. For min del blir kanalene litt vel mye farget og påvirket av sitt amerikanske eierskap. Dessuten er all reklamen som sendes, inkludert den irriterende spillreklamen (casino, poker osv.) – til stor irritasjon for undertegnede.

Oppdatering søndag 8. mars 2020: Så var krisen over! Get og Telia har kommet til enighet med Discovery, og TV-kanalene fra Discovery er nå tilbake etter noen dagers fravær.

Oppdatering mai 2020: På-an igjen! Nå er det snakk om en “fight” mellom TV 2 og Telia/Get. Forhandlingene kan gå i stå, og vi kunder kan miste tilgang på TV 2 sine kanaler. Mer om denne saken: TV 2: TV 2 og Telia/Get i forhandlinger | Distribusjonsavtalen mellom TV 2 og Get går ut 31. mai (Dersom ikke enighet om ny avtale før fristen vil Get-kunder miste sin tilgang til TV 2s kanaler). Selv har jeg abonnement på TV 2 Sumo som jeg kan bruke via PC, nettbrett, mobil eller Shield TV, også til å se direktekanalene (lineær-TV). Så jeg skal nok “overleve” dette eventuelle bruddet bra!

Tidligere i saken:

Oppdatering pr. 03.03.2020: Det endte med brudd, og vi Get TV-kunder har mistet tilgangen på kanalene som Discovery har eierskap over.

Oppslagene om “svarte skjermer” rundt i mediene blir noe overdrevne. Det er jo ikke snakk om å miste hele TV-signalene. Den er kun snakk om Discovery-eide kanaler i denne omgang som eventuelt kan utgå. Disse kanalene er kun halvgode / halvdårlige greier, så tapet av å miste dem er ikke all verdens stort.

Strømmetjenesten til Discovery – Dplay – benytter situasjonen til å reklamere for seg og sitt:

 • “Strøm våre kanaler: Savner du tilgang til dine lineære favorittkanaler? Strøm kanalene live her på Dplay. Test 14 dager gratis.”

Discovery-kanalene kan forsvinne fra Get sin TV-plattform fra og med 3. mars 2020, dagen etter at fristen for forhandlingene går ut. Praktisk info med Jon Almaas pleier jeg å se på, men jeg overlever nok også uten dette programmet. 71° nord interesserer meg IKKE som program.

Ifølge min leverandør – Enivest – har følgende kanaler nå blitt gjort utilgjengelige:

 • TV Norge
 • FEM
 • MAX
 • Eurosport-kanalene
 • VOX
 • TLC
 • Discovery Channel
 • Travel Channel
 • Animal Planet
 • Fine Living Network
 • Food Network
 • Investigation Discovery
 • Discovery Science

Som kompensasjon for utfallet av Discovery-kanalene får vi 25 ekstra TV-poeng til å kunne velge inn andre kanaler. Get TV har et poengsystem og valgmeny slik at man i en viss grad kan tilpasse hvilke TV-kanaler man har tilgang på til enhver tid. (Endringer kan gjøres fortløpende underveis, med fjerning av noen kanaler og innlegging av andre innenfor de poenger valgte abonnement tilbyr.)

Get TV (nett-TV) feilmelding pr. 06.03.2020 ved forsøk på å gå inn på kanalen TV Norge.

 

Discovery kan ryke ut / røk ut, men galskapen til TV Visjon Norge via TV-skjermen klarer de ikke å gjøre noe med….. Noe uforståelig og urettferdig.

Ellers synes jeg Get TV har fungert helt ok for min del. Det eneste ankepunktet jeg i farten kommer på mot dem er manglende støtte for Android TV i deres app.

Sannsynligvis blir det til slutt en enighet, men hvis ikke skal jeg fint klare å leve uten de nevnte kanalene. Helt dommedag blir det ikke, og man trenger neppe å gå i prepping-modus pga. faren for “svarte skjermer”. 

Oppdatering: Som tidligere nevnt er alt tilbake til det normale søndag 8. mars 2020. Enighet har blitt oppnådd mellom Telia/Get og Discovery, og kanalene er allerede tilbake igjen etter noen dagers fravær.

Eksterne lenker om saken: