Updating is free of charge

(Sist oppdatert 29.10.2020 @ 19:21 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Kataloghai 2016

Fortsatt finnes det (utenlandske) kataloghaier som prøver å lure oss. Gratis er ikke alltid så veldig gratis likevel. Kataloghaiene lever altså i beste velgående og jakter stadig etter nye ofre som kan gå på deres limpinne.

I “gamle dager” var det trykkede publikasjoner av typen telefon- og telefakskataloger de prøvde å selge spalteplass i. Nå har det blitt salg av oppføringer i web-baserte bedriftskataloger/registre som ingen leser eller har interesse av å være oppført i.

Jeg fikk i 2016 mitt første tilbud fra Nederland om “gratis oppdatering” av informasjon i en slik firmakatalog. Det står flere steder i tilbudet “updating is free of charge”, dvs. “oppdatering er gratis” på godt norsk. Imidlertid er det ikke fullt så gratis likevel hvis man leser den lille skriften som opererer med priser på nærmere kr 10.000,- PR. ÅR med 3 års avtaletid og automatisk fornyelse!

Innledningsvis tilbys man:

“In order to have your company inserted in the European Company Network for 2016/2017, please print, complete and submit the attached form (PDF file to) the following address….” Og så står det altså: “Updating is free of charge”.

I 2017 har jeg fått tilsvarende tilbud hvor ordlyden er:

“In order to have your company inserted in the EU Business Register for 2017/2018, please print, complete and submit the attached form (PDF file) to the following address…”

Med liten skrift står det:

«I WILL HAVE AN INSERTION INTO ITS DATABASE FOR THREE YEARS. THE PRICE PER YEAR IS EURO 995. THE SUBSCRIPTION WILL BE AUTOMATICALLY EXTENDED EVERY YEAR FOR ANOTHER YEAR, UNLESS SPECIFIC WRITTEN NOTICE IS RECEIVED BY THE SERVICE PROVIDER OR THE SUBSCRIBER TWO MONTHS BEFORE THE EXPIRATION OF THE SUBSCRIPTION.»

Slik ser “fluelort-skriften” ut i 2017-utgaven, noe innzoomet:

Kataloghai 2017 liten tekst

Og ikke nok med det: Oktober 2017 mottas nytt tilbud om å bli del av 2018-utgaven av en totalt ubrukelig katalog på nettet:

Kataloghai 2018 liten tekst

Å betale € 995,- pr. år oppfatter ikke akkurat jeg som helt gratis. Det blir vel rundt regnet nesten kroner 10.000,- pr. år (nærmere kr 30.000,- for de tre årene avtalen varer!) for å stå listet opp i en oversikt som ingen leser eller kjenner til. Snakk om penger rett ut av vinduet! Oppdatering gratis, registrering/oppføring slettes ikke så gratis!

År 2016 var navnet på firmaet/registeret “European Company Network”, mens i 2017 heter firmaet/registeret “EU Business Register”. Imidlertid er adressen den samme. Altså samme opplegg med en mindre justeringer av navn. Lureri og humbug fra ende til ende. Det har ingen hensikt eller verdi å stå oppført i det registeret som de tilbyr plass i, og i hvert fall ikke til den stive prisen.

Kataloghai 2017

Foran 2018-sesongen er det nok en gang nytt navn:

Kataloghai 2018

Denne gangen er navnet “World Business List”. Ellers ganske likt opplegg som de foregående årene. Fortsatt er det dyrt for å stå oppført i en unyttig katalog, og de vet å sikre seg med rigide regler rundt bindingstid og oppsigelse av abonnement osv.

Nei, slike “fantastiske” tilbud går nok rett i søppelen for min del! Svindel og bedrag!

Hvorfor får jeg slike “tilbud”: I “gode gamle dager” registrerte jeg mitt eget firma i Brønnøysundregistrene. Hadde der og da en ide om å drive med litt IKT support/konsulentarbeid på siden av vanlig jobb. Imidlertid ble det aldri noe av dette. I praksis har jeg vel kun benyttet mitt firma til å få lov til domeneregistrering (nettadresser) som tidligere krevde et firma i ryggen. Nå kan også privatpersoner registrere domener.

Oppdatering: Sikkert ikke lurt å annonsere det… Men. Nå er det faktisk en stund siden jeg sist fikk slike “fantastiske” katalogtilbud.

 

Lenker:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagging: , , , , , , , , , . Bokmerk permalenke.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *