Travel vår med alle helligdager og fridager

(Sist oppdatert 18.05.2024 @ 21:20 av Bjørn Roger Rasmussen.)

17. mai-flagg i kryss (X) – 2 stk. norske flagg.

Våren hvert eneste år her i Norge er en “travel tid” med alle sine helligdager, merkedager, langhelger og offentlige fridager. Imidlertid verdsetter jeg høyt disse småpausene fra den vanlige tralten. Konfirmanter og konfirmasjoner inngår også i årshjulet for enkelte, hvor man mange steder har konfirmasjonene på vårparten. Etter alle disse “unormale” vårdagene kan man se fram mot sommerferien, men så blir det en lang pause fram til juletider og julehøytiden.

Vi Norge er sannelig heldige som fritt kan feire alle disse dagene i full frihet uten pålagte begrensninger fra myndighetene! Lenge leve demokratiet, ytringsfriheten og religionsfriheten som vi kan nyte godt av i Norge. En del av markeringene har knytninger mot den kristne troen, mens andre av dagene har et mer verdslig preg (og nasjonalistisk preg). Ja takk til begge typer av fridager!

Dagene jeg tenker på er først og fremst: Påske, 1. mai arbeidernes dag, Kristi himmelfartsdag, grunnlovs- og nasjonaldagen 17. mai og pinse. Frigjøringsdagen 8. mai kan også nevnes, selv om dette ikke er en offisiell fridag.

Flere av disse dagene og hendelsene har jeg tidligere skrevet innlegg om i min vanlige blogg, og nedenfor følger det lenker til en del av disse publiseringene.

Strengt tatt er dette innlegget en ren kopi av innlegget jeg først publiserte i min test-blogg: BRR sin testblogg! | Bjørn Roger Rasmussen sin WordPress-test.: Travel vår med alle helligdager og fridager

Kalender 2024, Norge. Kilde: https://www.timeanddate.no/.

 

Inni alle avbrekkene på vårparten finner vi mellom annet 17. mai. For min del feiret jeg dagen 2024 blant annet med en liten fjelltur:

17. mai 2024 Flatraket. Fjelltur på selveste grunnlovs- og nasjonaldagen.

Lenker til tidligere publiserte innlegg relatert til temaet:

Eksterne lenker:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *