Tallinn oktober 2011

(Sist oppdatert 05.11.2020 @ 19:42 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Tallinn oktober 2011.

I tidsrommet onsdag 26. oktober-søndag 30. oktober 2011 hadde vi, Sølvi og Bjørn Roger, et lite avbrekk fra den vante tralten. Vi tok oss nemlig en liten langhelg til byen Tallinn i Estland.

Tallinn som by var på mange måter ganske lik Riga som vi besøkte i fjor. Tallinn er en by med en god del kontraster! Tallinn har en god blanding av moderne og gammeldags arkitektur. Rett ved siden av et gammelt og staselig bygg står det gjerne et helt hypermoderne bygg. Enkelte bygg er veldig bra vedlikeholdeholdt, mens andre ser ut til å ha blitt “glemt” og fraflyttet for lenge siden. Det var faktisk også en del trebebyggelse i byen!

Estland er for lengst medlem av EU og hadde 1.1.2011 gått over til Euroen som valuta. Tidligere var det nok ganske lave priser i Estland og Tallinn, men da vi besøkte stedet virket det som om prisene har dratt seg til. Det var ikke så rimelig der som vi hadde trodd, selv om prisnivået selvsagt er noe lavere enn det norske.

Til turistene prøvde de å selge diverse håndverksprodukter. Smykker, strikkede plagg, ravsmykker (amber), babuska, treprodukter m. m. var det salg av både i butikker og boder spredt rundt i byen. En del av produktene lages nok ikke i Estland men i et av de andre baltiske landene eller importeres fra Russland.

Det ble mye gåing rundt i gamlebyen på hard brostein. Å gå på den harde brosteinen tok godt på beina, men vi fikk da sett mye spennende. Det var også et veldig bra utvalgt i kafeer og restauranter som gav oss velfortjente kaffepauser innimellom all gåingen og tittingen.

Tallinn 2011

Vi bestilte flyreise og hotell via Travellink. Sola-Oslo og retur Oslo-Sola fløy vi med SAS mens mellom Oslo-Tallinn og Tallinn-Oslo var det Estonian Air som stod for transporten.

(For spesielt flyinteresserte: På tilbakeveien ble vi transportert med et fly av typen Canadair Regional Jet 900 / Bombardier CRJ900 NextGen mellom Tallinn og Oslo. Første gangen jeg har vært oppi et såpass lite jetfly! På de andre strekkene var det vanlige fly av typen Boeing 737.)

Hotellet vi bodde på var Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn. Vi var godt fornøyde med hotellet, selv om vi ikke valgte å benytte oss av hotellets spatilbud. Imidlertid benyttet vi oss både av hotellets svømmebasseng og noen av hotellets restauranter. Hotellet hadde en sentral beliggenhet rett i nærheten av gamlebyen og parlamentet. Hotellet holdt generelt en bra standard og kan trygt anbefales for andre som måtte trenge hotellrom i Tallinn.

Alt i alt hadde vi et fint opphold i Tallinn. Er ikke redd for å anbefale Tallinn som reisemål for andre som måtte ønske å oppleve de tilbud en slik by har!

Flere bilder fra turen er tilgjengelig i bildegalleriet (lenke).

(Etter hvert en gammel artikkel som har gått ut på dato. Velger likevel å la den bli liggende her i bloggen.)

Noen lenker:

Tidligere reisemål: Riga oktober 2010, Krakow oktober 2009 og Praha november 2008.

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

En kommentar til Tallinn oktober 2011

  1. Tor sier:

    Har du lyst på å besøke lignende byen som i Tallinn? Så anbefaler jeg å reise til Warszawa. Det er like spennende, også har vakker Gamelbyen, men det er litt billigere og med bedre nattliv. Jeg anbefaler et sted som er kalt New Orleans, den er fantastisk klubb og topp restauranten med velsmakende mat på en plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Spamkommentarer blokkert