Stortingsvalget 2021

(Sist oppdatert 15.06.2021 @ 22:37 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Valg

Det nærmer seg valg 2021, som er et Stortingsvalg og som også vil avgjøre hvilken regjering (politisk farge og retning) vi får i tiden framover. Resultatet av et slikt politisk valg betyr mye for oss alle, som innbyggere av nasjonen Norge.

Min enkle bønn og ønskedrøm i så måte: Vennligst gi oss en ny og bedre regjering! Ja takk til en rødgrønn regjering, og det er på høy tid å bli kvitt dagens blå regjering! En regjering og et stortingsflertall som tenker på folk flest – og som ikke bare er opptatt med å smiske med de rikeste rike – er vel ikke for mye forlangt å ønske seg.

Stortingsvalget 2021 blir et spennende – og sannsynligvis jevnt – valg! Forhåpentligvis får vi et nytt politisk flertallrødgrønn side, og ikke minst en ny regjering og med en annen statsminister enn Erna Solberg. Statsminister fra Arbeiderpartiet (Ap, Jonas Gahr Støre) eller Senterpartiet (Sp, Trygve Slagsvold Vedum) er mindre vesentlig.

Selve valgdatoen er 13. september 2021, med muligheter for forhåndsstemming. Forut for selve valget blir det nok en intens sommer og høst fram mot valget, hvor det blir kjørt på med valgkamp, valgløfter (valgflesk), politisk spill, kvass retorikk og maktkamper. Det blir valgkamp og politiske TV-debatter for alle penger. Selv “gidder” jeg nok ikke å følge med på alt dette i detalj, da jeg vel vet ganske sikkert hva jeg skal stemme og slettes ikke sitter på noe gjerde.

Det er mange partier og lister (og kandidater) å velge mellom, hvor jeg har konsentrert meg om dem som stiller til valg i Vestland fylke:

Lister og kandidater 2021 i tidligere Sogn og Fjordane fylke:

Lister og kandidater 2021 i tidligere Hordaland fylke:

Partilogoene til de tidligere nevnte partiene:

Partilogoer valg 2021, store og små partier i Sogn og Fjordane og Hordaland (dagens Vestland fylke).

 

Alle disse partiene kommer ikke inn på Stortinget. Noen av dem er små mikropartier som ikke har noen som helst sjanse til å få særlig stor oppslutning i form av stemmer og politiske maktposisjoner.

Gjentar fra det jeg tidligere har sagt: Please, gi oss en ny og bedre regjering! Rødgrønn, takk!

Jeg støtter sosialdemokratiet og er sosialdemokratisk anlagt, men jeg er langt unna fra å være en “ekte” kommunist eller sosialist. Jeg ser heller ingen motsetningsforhold mellom å være politisk rødgrønn og samtidig være en kristen (troende). Gjengir det som sto på en nå nedlagt nettside:

 

Jesusfolket

 

Jeg har kjørt gjennom NRK sin valgomat 2021, hvor resultatet for min del ble:

Jeg har sjekket ut mine politiske preferanser via NRK sin Valgomat 2021.

 

Jeg er godt fornøyd med og kan leve med at Arbeiderpartiet kom på topp. Jeg har heller ikke noe imot at Senterpartiet kommer relativt høyt, men derimot er jeg litt mer skeptisk og overrasket over at SV og Rødt kommer så høyt. Og selvsagt liker jeg ikke at Kristelig Folkeparti (KrF) og Miljøpartiet De Grønne ligger så høyt i min score.

NRK sin valgomat oppfatter og opplever jeg som ganske så seriøs, og gir en god pekepinn på valg av “rett” parti. Imidlertid kjørte jeg testen en gang til, og da fikk jeg litt annerledes svar:

Jeg har sjekket ut mine politiske preferanser via NRK sin Valgomat 2021. Runde 2.

 

Senterpartiet (Sp) stakk av med seieren denne gangen, men ellers er det jo mange av de samme partiene som kommer høyt oppe i min score. Partier slik som Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre havner heldigvis et godt stykke ned på mi liste, noe som stemmer bra med mitt politiske syn.

Forhåpentligvis blir partiet KrF nærmest utradert fra Stortinget. Hva med partiet Sentrum? Andre såkalte kristne partier (uvesentlige mikropartier slik som Partiet De Kristne!) et det vel neppe verdt å bruke kalorier på, da de neppe kommer i maktposisjoner. Fremskrittspartiet (FrP) – og delvis Høyre og Venstre – ønsker jeg dit pepperen gror.

Noen av de politiske sakene som opptar meg:

  • Arbeid til alle, og gode, sikre og trygge rammer for alle i arbeidslivet
  • Beholde (og i hvert fall ikke svekke) velferdsstaten og velferdsgodene (sikkerhetsnettet)
  • Rettferdig fordeling og (en viss grad av) likhet
  • Stoppe eller i hvert fall redusere takten rundt privatisering
  • Mer fokus på folk flest, og mindre fokus på de rikeste rike og skattelettelser til disse
  • Sosial samvittighet
  • Sterke fellesskap, og å legge til rette for å løse oppgaver sammen
  • Distriktspolitikk
  • Ja takk til toppolitikere som utvise mindre grad av arroganse og selvgodhet enn dagens blå regjering
  • Kroken på døra for velferdsprofitører
  • Alle skal med, og solidaritet
  • Muligens noe nedbremsing av tempoet med globaliseringen
  • Miljøvern kommer – beklageligvis – noe langt nede på min liste

Godt valg! Håper det denne gangen går veien!

Lenker:

Lenker til tidligere politiske artikler her i bloggen:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , , , , , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Spamkommentarer blokkert