Steingammelt TV-apparat

Innlegg sist oppdatert av

Som nevnt i den tidligere artikkel “UPnP/DLNA mediaservere og avspillere“: Siden høsten 2014 har vi vært i besittelse av et Samsung Smart TV (Samsung 50″ UHD LED Smart TV UE50HU6905, for lengst utgått modell). Dette Smart-TV-apparatet, som når dette skrives (november 2019) har blitt litt over 5 år gammelt, er ifølge TV 2 Sumo å anså som eldre eller gammelt. De anser nok mitt TV som steingammelt, ja! Dinosaurstatus eller definert som et fossil neste.

Fra TV 2 Sumo har jeg fått en e-post hvor det blant annet stod:

TV 2 Sumo vil avvikle app på eldre smart-TV fra 2014 og tidligere
Teknologien i smart-TV fra 2014 og tidligere gjør det vanskelig å opprettholde en god nok kvalitet på tjenesten, samt utvikle ny og forbedret funksjonalitet. TV 2 Sumo vil derfor avvikles på TV-er fra Samsung og LG som er fra 2014 og tidligere. Du kan fortsatt se TV 2 Sumo på en gammel modell ved å koble til en Apple TV, Chromecast eller Android TV.

Kjøpe ny TV?
Vi har i samarbeid med Elkjøp et eksklusivt tilbud på utvalgte Samsung TV-er fra 2019 til deg som bruker TV 2 Sumo på en av de berørte modellene.

Tydeligvis vil de ha meg til å kjøpe nytt fjernsynsapparat – alternativt koble til en ekstern tilleggsboks – da de ikke lenger ønsker å holde sin Sumo TV-app oppdatert og i live til slike gamle apparater som mitt Samsung-apparat med 4K. Spotify for for lengst forsvunnet som app fra TV-apparatet, og det skal ikke undre meg om Netflix og/eller YouTube blir neste ut. Redningen min blir kjøp av Nvidia Shield TV (2019-varianten, standardutgaven).

Nvidia Shield TV (2019)

Mer tekst kommer. Kladd:

Har pr. i dag Chromecast Ultra (4K) i tillegg til selve TV-apparatet og de innebygde “smarte” funksjonene som dette har. Tungvindt betjening, både av selve TV-en og dens få gjenværende apper, og ikke minst av Chromecast-enheten. Sistnevnte krever jo at man har et nettbrett, mobil eller PC oppkoblet mot Chromecast-boksen for strømming og betjening. Selve Chromecast-boksen tilbyr jo ingen innebygde tjenester på egen hånd.

Ser meg ikke klar til å kjøpe nytt TV og skifte ut dagens apparat helt ennå. Miljøaspektet, bruk og kast av et fullt fungerende TV-apparat.

Satt i bestilling Nvidia Shield TV. Vil ta over for TV-apparatets smart-funksjoner og også pensjonere Chromecast-boksen.

Har innebygd Chromecast 4K + kjører Android 9.0 (Pie) og Android TV + tilgang på Google Play. Fjernkontroll skal følge med, og masse kan gjøres direkte fra enheten uten å koble til nettbrett, mobil eller PC. Mange apper (Android + Android TV) skal være tilgjengelig til denne strømmingsenheten eller strømmespilleren.

Valgte “standard-utgaven” og ikke Pro-versjonen etter en vurdering. Fant ut at jeg ikke trengte den ekstra funksjonaliteten fra Pro-utgaven.

 

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *