Sommerstevnet i Sarons Dal 2023

(Sist oppdatert 02.08.2023 @ 21:59 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Logoen til Troens Bevis Verdens Evangelisering (TBVE), Sarons Dal.

Tradisjonen tro måtte jeg få med meg noe av sommerstevnet i Sarons Dal, i regi av Troens Bevis Verdens Evangelisering (TBVE). Sommerstevnet 2023 i Sarons Dal (Kvinesdal) ble avholdt i tidsrommet 8.-16. juli 2023. Som skrevet flere somre tidligere blir det alt for lang reisevei å møte opp fysisk, og dessuten passer det sjeldent inn med vår ferieavvikling. I likhet med noen tidligere år har jeg fått med meg deler av utvalgte møter via nettet (video-strømming, Facebook).

En kjekk ting med å se møtene via strømming er muligheten for å spole. Jeg må innrømme at jeg gladelig hopper over møtenes lange innledninger. Jeg er heller ikke glad i sang- og musikkstilen, så dette hopper jeg også over.

I likhet med tidligere år var jeg mest interessert i å høre på hva Rune Edvardsen hadde å si. Rune har virkelig fått ført videre arbeidet på en god måte, etter grunnleggeren Arild Edvardsen sin død i 2008. Rune er seg selv (ekte!) fullt ut, jordnær, inspirerende og ærlig i sin forkynnelse, og han har virkelig stått på for misjonen med sine mange evangeliseringskampanjer rundt om i verden. Nøden for de unådde har han virkelig i sitt hjerte! Det stemmer nok også hans utsagn om at vi som lever her og nå har en unik mulighet til å nå ut til hele verden med budskapet.

Temaet for sommerstevnet har vært “Ingen utelatt” (Alle fortjener en sjanse). Rune & Co. virkelig brenner og ånder for å nå ut til hele verden med evangeliet – Guds, Jesus og Bibelens ord, inkludert den hellige ånd. Det er fullt fokus på misjon, evangelisering og å nå de unådde. Rune ønsker også å nå de som “ingen” tenker på, som på godt norsk er personer med spesielle behov (fysiske og psykiske handikappede som gjerne blir utstått i sine lokalmiljøer m. m.).

Rune Edvardsen taler under sommerstevnet 2023 i Sarons Dal (skjermdump fra videostrøm).

 

To viktige land for TBVE for tiden er Myanmar (Burma) og Uganda. i Myanmar er det borgerkrig og forfølgelse mot enkelte minoriteter, etter at militæret kuppet makten i 2021. Neppe et lett land å være kristen i, eller å misjonere / evangelisere i. Uganda er de spesielt opptatt av prosjektet “Dina Special Children Foundation Uganda”, som holder på med å realisere oppbyggingen av en hel landsby for barn med spesielle behov og deres familier (se innlegg om sommerstevnet 2022 for mer info. om dette).

TBVE er veldig opptatt av å stadig nå nye folkeslag, og ikke minst nye generasjoner. Rune planlegger nok å stå i misjonsarbeidet en god stund til, men mannen er tross alt 60 år gammel og må etter hvert tenke på hvem som skal fortsette arbeidet etter hans tid.  På kveldsmøtet onsdag 12.07.2023 utpekte han i full offentlighet sin etterfølger: Hans Martin Skagestad (36) fra Kristiansand. Altså: Ingen familiedynasti for Edvardsen-familien.

For meg ser det ut for at TBVE er en raus organisasjon med stor frihet for sine medarbeidere og støttespillere, og hvor de så gjerne heier på andre misjonsorganisasjoner (ikke driver med konkurranse / kannibalisme seg imellom). De satser stort på innfødte misjonærer, og de oppsøker ofte via sine evangeliseringskampanjer land og områder få andre misjonsorganisasjoner er til stede i. (Heldigvis går de i liten grad inn i feilsporet dømming og moralisering.)

Jeg velger denne gangen å ikke legge inn noe detaljer om talenes innhold. Uansett hadde det bare blitt en dårlig gjengivelse fra min side. Oppfordrer heller dem som leser dette til selv å oppsøke opptakene på nettet, for å se og høre på dem selv. (Tips: Ligger pr. dags dato inne i strømmen på TBVE sin Facebook-side.)

Utenom selve møtene har det blitt avholdt diverse konserter (blant annet med det legendariske kristenrock-bandet Petra), og diverse arrangementer har blitt avholdt for barn og unge (planetene). Kafe- og campingplass-liv er vel også en del av pakken for dem som fysisk har vært til stede under stevnet. For meg som bare har fulgt deler av stevnet via nettet har selvsagt gått glipp av disse tingene.

Jeg er fan av TBVE, og jeg “digger” den måten de jobber på og det de står for. De blir passe jordnære for meg, og de er ikke over-karismatiske / ekstrem-karismatiske i sin framferd. Å støtte og å følge TBVE anbefales!

Lenker:

Møtene jeg valgte å se (kun talene jeg så, spolet forbi det andre):

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *