Sommerstevnet i Sarons Dal 2021

TBVE Sommerstevnet 2021, Rune Edvardsen.

Også sommeren 2021 fikk jeg med meg noen av talene til Rune Edvardsen via videostrømming. Å reise helt fra Flatraket og ned til Sarons Dal (TBVE = Troens Bevis Verdens Evangelisering) for å fysisk delta på sommerstevnet anså jeg som like ‘urealistisk’ dette år som foregående år. Tross alt er det snakk om minst ca. 12 timers reisevei og rundt 700 km (en vei). Takk for teknologien som likevel gjorde “deltakelse” mulig, og sånt sett reddet meg slik at jeg ikke gikk glipp av hele stevnet!

I likhet med tidligere år er jeg imponert over den innsatsen Rune Edvardsen m/flere legger ned for evangeliets skyld. Rune m/flere virkelig brenner for misjon og innfødte misjonærer. Selv i disse usikre tider med korona har han vært relativt mye på farten, med ganske så mye reisevirksomhet. Videre har han selv vært Covid-syk siden sist sommerstevne.

Jeg setter stor pris på Rune E. som taler / forkynner. Han er så jordnær, ekte og ærlig i sin forkynnelse. En del av de andre talerne som benyttes under sommerstevnene prioriterer jeg ikke å få med meg talene av, da jeg vet av erfaring at de ikke når inn eller “treffer” meg med sin måte å forkynne og å kommunisere på.

Spesielt kveldsmøtet 15. juli 2021 med Rune som taler hadde en meget interessante vinkling:

Når vi tar imot Jesus er vi nye skapninger / mennesker, men likevel henger gamle Adam / Eva fast ved oss. Ofte havner vi kristne inn på mange avsporinger i stedet for å fokusere på kjernebudskapet i vår formidling av evangeliet og frelsesbudskapet. Vi fokuserer på feil ting, og det kan f. eks. være alt fra å dømme andre til å la seg styre av konspirasjonsteorier og partiinndelinger i menigheten.

Han var en del innom sosiale medier, påvirkningen fra disse og algoritmene som ligger i bakgrunn og styrer det budskapet vi får del i.

Flott at han tar tydelig avstand til konspirasjonsteorier som herjer rundt oss. Han var også tydelige på at ALLE bør takke ja til koronavaksine.

Nok en gang interessante tanker fra Rune Edvardsen! I stedet for å si mer om det han talte om kan videopptaket av talen eventuelt søkes fram via nettet.

Lenker: