Sommerstevnet i Sarons Dal 2020

(Sist oppdatert 05.07.2020 @ 21:32 av Bjørn Roger Rasmussen.)

TBVE sommerstevnet 2020: Rune Edvardsen.

Sommeren 2020 – etter/under korona-situasjonen – var det i hvert fall helt uaktuelt å reise til sommerstevnet i Sarons Dal. Heldigvis finnes teknologien, og jeg fikk med meg et møte med Rune Edvardsen som taler via video (web/nett-TV) torsdag 2. juli 2020.

Han snakket om viktigheten av / behovet for en modig kirke, en kirke med oss vanlige mennesker som begynner å gå ut med budskapet. Vi må begynne å gjøre noe selv, og ikke bare vente på alle andre. Vi som er troende må rett og slett begynne å virke, og bidra med vår innsats for å få frelsesbudskapet ut. Misjonsbefalingen må/bør tas på alvor av oss alle.

Talen kan tolkes som et lite spark til oss alle om å bidra med vår innsats for å få med seg flere på himmelveien. Talen var nok ment som en liten vekker for oss kristne.

Jeg prioriterer å få med meg møtene hvor Rune Edvardsen deltar med tale. Jeg liker hans ærlige og troverdige talemåte + hans brennende misjonsengasjement, og også temaene han tar opp pleier å være interessante. (Enkelte av de andre “innleide” forkynnerne blir – i mine øyne – for “sleipe” og for “glatte” i sin framferd, og framstår som dårlige blåkopier av andre talere.) Noen kommentarer etter å ha fått med meg nevnte møte følger i fortsettelsen.

Også for sommerstevnet i Sarons Dal merkes etterdønningene etter korona, med smittevernstiltak og begrensninger. I perioden 1. juni-15. august er / var det Sommer i Sarons Dal, hvor sommerstevnet (familiecamp) inngår. En lengre periode med møter, og på hvert av møtene er det begrensninger i hvor mange som fysisk kan være til stede på en gang. Via video slipper man unna problemene med nødvendige smittevernstiltak.

Nevnte møte, ja. Hva kan sies om dette som jeg ikke allerede har vært innom? Nok en gang et interessant tema han var innom, og han hadde masse bra å komme med.

Kjærligheten overfor våre medmennesker må være viktigere enn (bagatellmessige) meningsforskjeller. Våre “sære” / bastante meninger må ikke stå i veien for at folk kan bli interessert i troen. Vi må være troverdige og smittende i vår framferd, og ikke skremme andre bort fra troens budskap.

Dette var veldig fritt gjengitt, med mitt eget språk. Han – Rune Edvardsen – formulerte seg nok noe annerledes.

Troens Bevis sin egen omtale av talen til Rune:

Talen og møtet i sin helhet lå på skrivende tidspunkt tilgjengelig via Facebook (lenke). Selve talen starter ca. 1 time inni sendingen.

Nok en gang interessante tanker fra Rune sin side!

Ellers satser de for fullt videre på innfødte misjonærer, hvor kollekten (nye partnere som bidrar med månedlige bidrag) blant annet skulle gå til satsingen i Asia – inkludert i Kina.

Kveldsmøtet søndag 05.07.2020

Dette møtet med Rune Edvardsen som taler fikk jeg også med meg, pr. video. Noen stikkord fra møtet:

Det var en tale i kjærlighetens tegn, og da med utgangspunkt i Jesus Kristus sin kjærlighet. Å sette andre på plass (dømme andre, fare med den kritiske ånden) er ikke det vi skal gjøre. Kjærligheten skal få råde. Å følge Jesus og bli mer lik Jesus bør få fokus, og man blir disipler av Jesus. Det bør være naturlig å stå opp for de fattige.

Du er god nok til å følge Jesus. Kjærlighetens bånd blant de kristne kan endre verden. Verden må få møte / få muligheten for å følge Jesus. Dette er alle kristnes fellesansvar eller oppdrag å forkynne ordet / troen. Det blir heller ikke vekkelse uten kjærlighet.

 

Lenker:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Spamkommentarer blokkert