Sommerferien 2021 – Norge

(Sist oppdatert 05.08.2021 @ 21:41 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Egersund sentrum sommeren 2021.

Kan innlede likt i år som i fjor: Også sommerferien 2021 ble tilbrakt i Norge. Hurra for Norge og det norske! Selv velger jeg ikke å skylde på korona, da det nok uansett hadde blitt feriering i eget land dette året.

Ferie og ferie, ja. Til tider mer slit og strev enn ferie, og da spesielt under vårt opphold i Egersund. Over 2 ½ uker (i slutten av juni og starten av juli) av mine fire ferieuker sommeren 2021 ble brukt til rydding av dødsbo og organisering av hussalg av barndomshjemmet mitt i Egersund (Egebakken 8, 4373 Egersund). Slettes ikke den kjekkeste aktiviteten å drive med, men dette måtte jo gjøres.

Sånt sett ikke en vanlig avslappende ferie, men det ble heldigvis også litt tid til å besøke kjentfolk i Egersund, en tur i Kongeparken samt en liten utflukt til Mandal og Lindesnes (inkludert Lussevika). Et aldri så liten avslutning og “oppgjør” med Egersund kan leses i eget innlegg (lenke).

Helgen 23.-25. Juli 2021 kan vel også tas inn i feriebegrepet. Vi hadde da en tur til Sogndal med hotellovernatting samt to dager med bading i Lustrabadet. Kjempeflott badeanlegg, og Sogndal er en helt ok plass å avlegge et besøk. Hotellet vi overnattet på er jeg litt mer skeptisk til.

Tirsdag 3. august til torsdag 5. august var vi på en liten tur til Fosnavåg, med overnatting på Thon Hotel Fosnavåg (2 overnattinger) og bading i Sunnmørsbadet (2 ganger). Mens vi var “der oppe” hadde vi også en tur til Atlanterhavsparken utenfor Ålesund, og Devoldfabrikken (outlet-er handelssenter) og Ulsteinvik var vi også innom.

Ellers har det blitt mange runder med bading i havet på Flatraket.

Uansett greit med noen små pauser fra den normale hverdagslige tralten. Noe helt annet enn det hverdagene ellers går med til var det tross alt.

Før helt avslutning av innlegget blir det litt bilder:

Sommerferien 2021: Sørlandsidyllen Mandal ble av besøkt under oppholdet sørpå. Vi hadde 1 overnatting på hotell i byen.

 

Sommerferien 2021: Lindesnes fyr ble besøkt og studert mens vi var på de traktene.

 

Sommerferien 2021: Fornøyelsesparken Kongeparken ble avlagt et besøk under oppholdet i Egersund. Kongeparken ligger ca. 45 minutters kjøring fra Egersund, og parken ble besøkt 4. juli 2021.

 

Egersund sentrum sommeren 2021.

 

Sommerferien 2021: En liten helgetur med hotellovernatting i Sogndal juli 2021. Bilder fra selve Sogndal og fra Marifjøra.

 

Og en liten “ekstratur” i starten av august:

Fosnavåg 03.08.2021.

 

Atlanterhavsparken 04.08.2021.

 

Devoldfabrikken 04.08.2021.

 

Flere bilder:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , , , , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Spamkommentarer blokkert