Reklame i min blogg er ikke aktuelt!

(Sist oppdatert 21.09.2021 @ 17:53 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Reklametilbud blogg.brr.no

Reklametilbud blogg.brr.no

Rett til konklusjonen: Å “forurense” min personlige blogg med reklame og betalt produktplassering / sponsing er totalt uaktuelt!

Som skrevet tidligere vil aldri min blogg bli noe særlig populær. Til det skriver jeg om for sære og spesielle tema, og jeg er jo heller ingen ung kvinnelig rosablogger. Likevel fikk jeg nylig et tilbud om å ha reklame i min blogg (se skjermdump).

I “Om bloggen” har jeg skrevet følgende:

Enkelte bloggere regnes som “influensere” eller “påvirkere” (“influencers”). De er opinionsledere på sine områder og påvirker holdninger og handlinger hos sine lesere. Ofte driver de med reklame og produktplassering i sine blogger – mer eller mindre skjult – de er kjøpt og betalt av diverse merkevareleverandører. Min blogg er kjemisk fri for slikt!

Bloggen min er helt uten reklamefinansiering og/eller betalt produktplassering. Denne bloggen er et rent hobbyprosjekt som jeg ikke har noen som helst planer om å tjene penger på. Det er for meg et viktig poeng å kunne tilby en blogg uten irriterende og forstyrrende reklame. Da jeg drifter hele bloggen selv kan heller ingen aktør påtvinge meg ufrivillig reklame eller sponsing.

Ser nå i etterkant at svaret jeg sendte i retur til reklametilbyder ikke akkurat var særlig høflig eller hyggelig:

TOTALT UAKTUELT! Ja takk til reklamefrie områder her i verden!

VENNLIGST SLETT MEG FRA UTSENDELSESLISTA AV MER SPAM FRA DITT SELSKAP.

 

Reklamepåvirkningen i samfunnet er stor. Greit å ha noen reklamefrie arenaer.

Reklame, nei takk!

Reklame, nei takk!

 

Nei takk til reklame – reklame forbudt!

English: Adverts and advertising + sponsorship + product placement in my blog and other web pages belonging to me is totally unwanted! It is and will be an advertising-free / ads-free zone.

No ads (No advertising) in my blog. Nei til reklame i min blogg!

 

Som jeg skrev på siden “Om bloggen“: Vi bombarderes daglig med påvirkning, kommunikasjon, informasjon, inntrykk, reklame, plakater/oppslag, useriøse henvendelser (pr. telefon, e-post og via sosiale medier), kommentarer inkludert hets og hat, politisk påvirkning, nyheter inkludert falske nyheter, aktive medier og journalistikk osv. Informasjonsstrømmen når oss både via TV, radio, Internett, aviser og ute i den virkelige verdenen. Pga. slike forhold er det greit med i hvert fall noen reklamefrie soner, hvor min blogg er en slik sone.

Jeg gir gladelig avkall på reklameinntekter (dvs. penger) for å kunne holde min blogg reklamefri.

Reklametilbud: Usikker på hvilken del av “NEI TIL REKLAME” & sponsing slike ikke forstår!

 

Og nei: Kommentarer på engelsk hvor det reklameres for medisin-liknende produkter vil ALDRI bli publisert i min blogg. Disse slettes fortløpende uten å bli lagt ut (fanges opp av automatikken og blir merket som spam, for så å bli endelig slettet manuelt av meg)!

Det har hendt at jeg har omtalt konkrete produkter, f. eks. dataprogrammer eller til og med bilmerke. Imidlertid har jeg i slike tilfeller egenhendig kjøpt og betalt for produktene uten å ha mottatt noen som helst form for sponsing fra leverandør. Selve bloggløsningen og temaet driver også med litt egenreklame i bunnteksten (Powered by Mantra & WordPress.), men for dette mottar jeg ingen økonomisk kompensasjon.

Bloggen kjøres fra et webhotell som jeg betaler for å nyttiggjøre meg av, og denne leverandøren kan heller ikke påtvinge meg reklame slik som enkelte gratistjenester (blogg.no osv.) gjør.

Så: Min blogg drives videre helt uten reklame, og helt på ikke-kommersiell basis! Mine meninger og kommunikasjon er ikke kjøpt og betalt av andre.

Lenker:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Kommentarer er stengt.

  • Spamkommentarer blokkert