Om bloggen

Side sist oppdatert av

BRR bilde pr. 26.07.2016 (Prisma-bearbeidet).

Velkommen til Bjørn Roger Rasmussen sin blogg basert på WordPress sin publiseringsløsning for nettsider. Bloggen driftet jeg i flere år via XAMPP WAMP-løsningen datamaskin i mitt eget hjem. I forbindelse med vår flytting fra Egersund til Flatraket våren 2014 ble bloggen også flyttet, hvor den endte opp som “innbygger” på Domeneshop sitt webhotell.

Jeg ble født i november 1971 og har hatt Eigersund kommune og Egersund by i Sør-Rogaland som nærområde og bosted i nærmere 40 år, kun avbrutt av fem år i Hønefoss i forbindelse med studier. Fra mai 2014 har mitt bosted vært bygda Flatraket i Selje kommune, Nordfjord, Sogn og Fjordane. Vi har flyttet til bygda der Sølvi kommer fra.

Mine viktigste interesser er IKT og nettsider, foto og kristen tro. En kortere gåtur/fjelltur skader heller ikke. (Tidligere hadde jeg også sykling som hobby, men i de senere år har det blitt lite praktisering av denne interessen.)

Jeg har jobbet med følgende:

  • Fra 24. august 2015-d. d.: IKT-rådgiver i Vågsøy kommune.
  • Juni 2014-august 2015: Sekretær (tjenesteområde service, post / arkiv / sentralbord / hjemmeside) i Vågsøy kommune (Måløy), Sogn og Fjordane.
  • November 1999-mai 2014: IKT-rådgiver i Eigersund kommune.
  • Kursholder på diverse nybegynnerkurs i IKT (hovedsaklig i regi av Folkeuniversitetet Dalane).
  • Supportmedarbeider EDB på en Elkjøp-butikk (Perrongen Elkjøp, nå Elkjøp Egersund).
  • Avtjent siviltjeneste (vært sivilarbeider).
  • Vært lærer (lektor) på en videregående skole og vikariert som EDB-ansvarlig.

Før jeg entret arbeidslivet gikk jeg på skole og studerte i 18 år. Kort oversikt over min skolegang og studier:

  • 6-årig høgskoleutdannelse med hovedfagsgrad (jf. dagens mastergrad) og lektorgrad innenfor informasjonssystemer med valgblokk kontorsystemer (økonomisk-administrative fag, pedagogikk og administrativ databehandling/IKT).
  • 3-årig videregående skole (handel- og kontorfag, regnskap).
  • 9-årig grunnskole.

Jeg tok hele min høgskoleutdannelse på ett sted, nemlig på en høgskole i Hønefoss, Ringerike kommune, Buskerud fylke (Viken fylkeskommune). I starten av studietiden var navnet på høgskolen Statens Lærerhøgskole i Handels- og Kontorfag, Ringerike (SLHK). I slutten av mine studier skiftet skolen navnet til Høgskolen i Buskerud, Ringerike (HiBu). Dagens navn på skolen er Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) / Universitetet i Sørøst-Norge (USN) – Campus Ringerike.

Se ellers min CV for flere detaljer.

Vitnemål som lektor.

Jeg er gift med Sølvi Myklebust Rasmussen. Min kone har jobbet som kateket i Den norske kirke i Eigersund (Eigersund kirkelige fellesråd) og har fra august 2014 hatt en tilsvarende jobb i Vågsøy sokneråd.

Noen bilder fra BRR sin oppvekst og som ung voksen

En stor begivenhet i vårt liv var vår store Kinatur i mai 2013. Vi reiste da for å hente hjem vår adoptivdatter Kristiane Marie. Hun var da i underkant av to år gammel. I tillegg er vi fosterhjem og fosterhjemsforeldre for en gutt som er ca. 3 år yngre enn Kristiane.

Vårt hus på Flatraket.

De mest sentrale husene og leilighetene jeg har bodd i:

Hus og leiligheter jeg har bodd i.

Bildeforklaring: Hønefoss: Studentleiligheten i Harald Hardrådes gate 23, 3.2 (mursteinsbygg). Egersund: Barndomshjemmet på Egebakken 8 (hvitt hus), ungkarsleiligheten i Damveien 25 (lysegult rekkehus, selveid) og huset vi bygde og senere solgte på Egebakken 6 (gul/oransje hus). Også to bilder av dagens hus på Flatraket (grått).

Bloggen bruker jeg blant annet til å få uttrykt mine meninger i diverse saker og ting som opptar meg. På mange måter er bloggen en ventil for meg for å få utløp for ting som irriterer meg. Store deler av bloggen blir rett og slett en protestblogg hvor jeg får uttrykt min frustrasjon.

Det jeg presenterer her i bloggen er ingen akademiske eller vitenskapelige avhandlinger. Jeg presenterer mine subjektive tanker og ideer, og det er selvsagt fullt mulig å både være uenige og å argumentere imot det jeg skriver om. Imidlertid kan ingen ta ifra meg retten til å ha mine egne personlige opplevelser og meninger.

Min blogg er nok noe negativ, kritisk, mørk og dømmende i sin form. Det er min intensjon at dette skal være bloggens varemerke. Det finnes nok av andre gladbloggere og gladblogger som kan oppsøkes hvis en slik form passer deg som leser bedre.

Gratis illustrasjonsbilder til bloggen henter jeg i hovedsak fra Pixabay.

Flatraket

Denne bloggen er mitt personlige ansvar ene og alene. Alle ytringer og meninger er mine personlige, og jeg uttrykker meg ikke på vegne av arbeidsgiver eller de foreninger jeg er/har vært medlem av. Mange av mine meninger deles ikke av familien (nær og fjern) eller av venner og bekjente. Jeg uttaler meg heller ikke på vegne av noen spesifikke organisasjoner. Internettleverandørene, Domeneshop (domene og webhotell) og Enivest (Internettaksess via fiber), har heller ikke noe ansvar for innholdet i denne bloggen.

Diverse gammelt “datadill”.

Bloggen min havner definitivt ikke blant 100 på topp i bloggelistene her i Norge, jf. artikkelen “Min blogg blir ALDRI særlig populær!”. Til det blir temaene jeg tar opp for “sære” og nisjepregede. Bloggen inneholder IKKE populære (overflatiske) bloggetemaer som mote, fashion, fitness, mat, trening, idoler, tenåringsinteresser (“rosablogg”) m. m. Overflatisk gladblogging finner du lite av her! Selv om tallene for antall besøkende ikke er imponerende høye fungerer likevel bloggen som et talerør og ventil for meg personlig.

Enkelte bloggere regnes som “influensere” eller “påvirkere” (“influencers”). De er opinionsledere på sine områder og påvirker holdninger og handlinger hos sine lesere. Ofte driver de med reklame og produktplassering i sine blogger – mer eller mindre skjult – de er kjøpt og betalt av diverse merkevareleverandører. Min blogg er kjemisk fri for slikt!

Bloggen min er helt uten reklamefinansiering og/eller betalt produktplassering. Denne bloggen er et rent hobbyprosjekt som jeg ikke har noen som helst planer om å tjene penger på. Det er for meg et viktig poeng å kunne tilby en blogg uten irriterende og forstyrrende reklame. Da jeg drifter hele bloggen selv kan heller ingen aktør påtvinge meg ufrivillig reklame eller sponsing.

Mange bruker sin blogg nesten som en personlig dagbok, noe jeg ikke gjør. Min blogg er mer en tematisk samling med artikler. Jeg legger ikke støtt og stadig ut nye artikler, men i stedet er jeg ofte innom en del tidligere publiserte artikler for å utvide dem og ellers finpusse på dem.

Bloggens innhold i grove trekk:

Se ellers fanene øverst og kategorivalgene til venstre / nederst.

Besøk også mine andre nettsider:

Mine profiler på sosiale media m. m.:

Jeg er IKKE bruker av Twitter, Snapchat, LinkedIn m. m.

Kos deg som besøkende og legg gjerne igjen en kommentar til den enkelte artikkel eller i gjesteboka!

Kontaktinformasjon Bjørn Roger Rasmussen.

Kontaktinformasjon Bjørn Roger Rasmussen.

Bjørn Roger Rasmussen

Opprett ditt eget merke

Utskrift

Kommentarer er stengt.