Office 365 Home

Innlegg sist oppdatert av

Office 365 Home Premium

Jeg har tegnet abonnement på og tatt i bruk Microsoft Office 365 Home (som tidligere hadde navnet Microsoft Office 365 Home Premium). Strengt tatt er jeg noe skeptisk til den sterke koblingen mellom Office og Microsoft sin skytjeneste OneDrive (litt tradisjonell og gammeldags er jeg, samt opptatt av sikkerhet og personvern), men jeg har likevel valgt å ta skrittet over til nevnte Office-versjon. Mangt og mye kan sies om leie kontra å eie lisenser, men jeg har altså valgt etter litt vurdering å gå inn på leieavtale/abonnement. En fordel er at man alltid får tilgang på siste versjon av programvaren, mens en stor ulempe er at hvis avtale/abonnement sies opp sitter man igjen med ingenting (ingen kjørbare Office-pakke).

Stort sett vil jeg nok benytte meg av de lokalt installerte Office-programmene og ikke de mer simple “Office Web Apps”. På mine Android-enheter har Office Mobile / Excel/Word/PowerPoint blitt installert mens mitt iPad nettbrett har fått Excel, Word og PowerPoint installert. Imidlertid er OneDrive (tidligere navn: Skydrive) oppkoblet og Microsoft-kontoen min registrert opp mot Office-pakken. Enn så lenge ligger nok de fleste dokumenter og data lagret lokalt i stedet for i skyen. “Office ved behov” / Office Online har jeg også tenkt å teste litt ut etter hvert.

Word på iPad

Alt i alt synes at et årsabonnement pålydende kroner 899,00 NOK (ny pris fra 15. desember 2015, også samme pris nå i år 20188) gir meg masse god funksjonalitet til en helt grei pris. Abonnementet muliggjør installasjon av “full pakke” Microsoft Office på hele fem datamaskiner + fem nettbrett (iPad, Android eller Windows) + fem telefoner samt gir tilgang på alle oppdateringer og nye versjoner som måtte komme framover. (Alternativt kan man tegne abonnement på den billigere versjonen som heter Office 365 Personal. Denne versjonen kan kjøres på 1 PC/Mac + 1 telefon + 1 nettbrett. Og det finnes også relativt billige løsninger for studenter).

Pr. dags dato gir abonnementet tilgang på hele Office-pakken (på PC: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access) samt hele 1 TB lagringsplass på OneDrive. Masse lagringsplass og gode programmer med andre ord for en relativt billig penge.

Jeg må nok bare innse at jeg er og blir «fanget i nettet» til Microsoft. Som jeg skrev på Facebook: “Innrømmer det. Er i “lomma” på Microsoft. Avtale på Microsoft Office 365 Home Premium tegnet.” Trygt og greit for en person som meg som har vært Windows- og Office-bruker i mange år.

Jeg har prøvd meg på både gratispakkene OpenOffice og LibreOffice, men jeg foretrekker gode gamle Microsoft Office. Gammel vane er vond og vende, og uansett hvordan man snur og vender på det har originalen Microsoft Office flere funksjoner, høyere stabilitet og et mer moderne brukergrensesnitt enn sine gratisalternativer. Som kontorpakke eller kontorstøttesystem holder jeg altså fortsatt en knapp på Microsoft Office.

Se også tidligere artikkel her i bloggen med tittelen: “MS Office 2013: På ’an igjen”.

Ikoner Office 2016

Oppdatering september 2015: Nå er det Windows 10 som gjelder samt nok en gang nye versjoner av Microsoft Office-programmene (Office 2016). Både min private stasjonære PC og min private bærbare er oppgradert med Windows 10 og Office 2016.

Office 2016 og Windows 10

Utskrift

Del dette:
Tagged , , , , , , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *