Nytt fotoapparat

(Sist oppdatert 03.11.2020 @ 17:46 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Akam tester Canon PowerShot S100

Tidligere har jeg her i bloggen tatt et oppgjør med utstyrshysteri innenfor foto (lenke til artikkel).  Blant annet skrev jeg: “Enkelte er veldig opptatt av å ha dyrest og mest mulig proft utstyr, og de tror at riktig utstyr automatisk vil gi gode krembilder…. Å bare ha dyrt speilreflekskamera uten å ha en del tilleggsutstyr og kunnskap om fotografering blir etter mitt syn bare tullball.”

Disse utsagnene står jeg ennå inne for. Selv liker jeg å ta bilder og legger ut en god del av bildene jeg tar i mitt fotogalleri (lenke). De fleste bilder jeg tar blir enten tatt med en Samsung mobiltelefon, Canon PowerShot G12 kompaktkamera eller med nyanskaffelsen Canon PowerShot S100 (lenke til Akam test).

Til mitt formål kommer jeg langt med små kompaktkamera. Å dra på et over-avansert og tungt speilreflekskamera når jeg er ute på gåtur eller pr. sykkel ser jeg ingen hensikt i. Bildene tatt med mine små nusselige fotoapparater blir mer enn gode nok etter mitt syn!

Se også min artikkel om Corel PaintShop Pro og for å sikre sikker lagring av bildene jeg tar har skytjenesten Jotta blitt tatt i bruk.

Oppdatering: Etter denne tid har jeg helt sluttet å bruke fotoapparat. Nå er det mobiltelefonen som gjelder som fotoapparat.

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , . Bookmark the permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

2 kommentarer til Nytt fotoapparat

 1. Therese says:

  Nei her er jeg aldeles ikke enig med deg. Etter at jeg startet å ta bilde med speilrefleks er det egentlig ingen vei tilbake. Det er forskjell som natt og dag på bildene etter min mening. Har prøvd meg litt frem og tilbake med lite kamera etter speilrefleksen men kvaliteten kan etter min mening ikke sammenlignes.

  Men nå finnes det jo mange forskjellige grader av speilreflekskamera og jeg har vel en av amatørversjonene som heter Canon EOS 550D. Dette kamera kan også ta HD video, men vi har endelig tatt til fornuften og kjøpt et skikkelig HD videokamera for denne funksjonen.

  Skal du ta bilder som er viktige for deg så syns jeg absolutt det er viktig å invistere i et bra kamera. Da tenker jeg bilder av barn, dyr og andre ting som er viktige i livet ditt.

  Nå kommer også mobiler og nettbrett med både videokamera og fotoapparat. Kjenner noe skjærer inni meg når folk sier at de ikke lenger bruker vanlig kamera for nå bruker de bare mobilen. De fleste mobiler er av såpass dårlig kvalitet at det ikke er brukende. Da er jeg glad for at det i min barndom var filmkamera og der var kvaliteten somregel utmerket!

  ALTSÅ
  Skal du ta bilder, bruk et fotoapparat.
  Skal du filme, bruk et videokamera.
  Men når det er sagt….. et mobilbilde er bedre enn ingen bilde 🙂

  Forresten kjekt å følge med på bloggen din 🙂

  • Har et speilreflekskamera i min samling. Et Canon EOS 450D. Ikke helt siste modell lengre, men dette bør likevel teoretisk sett være et greit nok speilreflekskamera for en hobbyfotograf. Har aldri helt klart å bli fornøyd og/eller fortrolig med dette kameraet.

   Har ikke tatt meg råd til å kjøre masse objektiver. Med standard objektiv som følger med blir ikke bilderesultatet noe særlig bra etter mitt syn. Er heller ikke noen P / M / Tv / Av – elsker. Liker at automatikken gjør jobben og ikke jeg når deg gjelder optimale innstillinger.

   Hvis jeg hadde kjøpt mer objektiver samt satt meg bedre inn i de manuelle funksjonene hadde jeg muligens blitt mer fornøyd med speilrefleks. Imidlertid er jeg pr. dags dato mer fornøyd med små kompaktkamera enn det ene speilreflekskameraet jeg har.

   Det viktigste for meg er vel til syvende og sist å ha et apparat som er lett å ta med seg rundt på gåturer og/eller pr. sykkel. For meg blir det for mye å drasse på et stort og klumpete speilrefleks.

   Til å ta portrettbilder, bilder av sportsutøvere i aktivitet, barn osv. kan det nok tenkes speilrefleks er tingen. Imidlertid er det ikke så ofte jeg fotograferer slike ting.

   Skal ikke uttale meg om film og slike ting. Dette har jeg ikke interessert meg i.

   Nå må det til slutt understrekes at det er store forskjeller i kvalitet innenfor kompaktkamera. Når jeg kjøper apparater styrer jeg unna de helt billigste. Å kjøpe et apparat for under 1.000 – lappen hadde neppe gitt meg noen særlig fotoglede. Canon PowerShot G12 og Canon PowerShot S100 som jeg pr. dags dato bruker mest er ikke de billigste og simpleste kompaktkameraene på markedet.

   Kjekt at du kommenterer og at du følger med i min blogg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *