Nei til TV Visjon Norge – Mine sitater

(Sist oppdatert 30.10.2023 @ 18:08 av Bjørn Roger Rasmussen.)

NEI TAKK til “Vi som støtter Visjon Norge”!

Nei, og nei. Sannelig blir det min fjerde artikkel her i bloggen som har TV Visjon Norge som hovedtema. Kritikk mot TV-kanalen og støttespillerne vil også være vinklingen denne gang.

Denne artikkelen eller innlegget blir et notat som inneholder mine sitater mot “visjonen” og forblindede støttespillere, som jeg har delt ulike steder på Facebook.

Denne artikkelen kommer i tillegg til tidligere publiserte artikler: “Reprise: Nei til TV Visjon Norge!”, “Nok en gang: Nei takk til TV Visjon Norge!”, “Nei til TV Visjon Norge!” og “Kristenhatet – hatet blant kristne”. En del kryssende tematikk framgår også av “Ekstrem karismatikk, skeptisk”.

Sitatene har blitt skrevet i “kampens hete”. Pga. opprørte situasjoner kan det innimellom bli litt spissformuleringer og kvasse kommentarer.

I fortsettelsen følger sitatene.

Sitater fra februar 2019 og nyere:

 • Mr. H og støttegruppa hadde blitt noen fantastisk gode scientologer. De vet det meste om hvordan kritikerne skal stagges (gjøres tause).
 • Noe med “kampen” som (nesten) irriterer meg grenseløst: Man blir av Visjon Norge-“bøddelen” tillagt meninger og motiver som en ikke nødvendigvis har. Blant annet dette at enkelte blir fradømt sin tro av de “skriftlærde fariseeerne”. I hvert fall blir man gjerne stemplet som ikke helt rettroende hvis man er så smått skeptisk til Visjon Norge.
 • Greit nok. Alle motstandere av visjonen er ikke kristne. Uansett er det ikke klanens oppgave å sette seg til doms over personer, himmel og helvete. Hersketeknikk på sitt verste.
 • Det finnes mange veldedige, humanitære eller kristne formål som kan støttes med pengegaver. Hvordan noen klarer å anse TV Visjon Norge som et verdig støtteformål er for meg et mysterium. Det finnes da andre billigere måter å formidle Guds ord på enn å drive en dyr indremisjons-TV-kanal, hvor mye av pengene uansett havner i lomma på sjefen.
 • Enkelte hevder feilaktig at man kan takke Gud for kanalen, og at den er til stor glede og velsignelse – man blir velsignet av kanalen. Dem om det, dette blir over min begripelsesevne. Jeg ser ikke poenget med hele kanalen, da jeg anser hele opplegget som et menneskeskapt verk satt i gang basert på menneskelig overmot og visjoner. Kanalen er der for primært å tilfredsstille mennesker og menneskelige behov, og ikke Gud.
 • “Kampen” vår (kommentar: mot “visjonen”) går vel nesten den veien høna sparker? I forbindelse med oppdatering av min blogg-artikkel MOT TV Visjon Norge følger jeg med på statusen til diverse grupper og sider på Facebook. Facebook-gruppa “Stans pengepredikantene!” mister et titalls medlemmer hver måned, og Facebook-siden “Nei til TV Visjon Norge (Antivisjon)” er på stedet hvil eller litt i tilbakegang. På den andre siden får både offentlig person-siden til Jan Hanvold og TV Visjon Norge sin offisielle Facebook-side økt oppslutning hele tiden (titalls økning pr. måned). Det ramler også inn noen nye støttespillere til Facebook-siden “Vi som støtter Visjon Norge” også. Krigen mot “visjonen” virker til å være noe preget av motløshet, stillstand og uten den store “piffen” for tiden. En ny mobilisering hadde nok vært tingen…
 • På Facebook var det noen som sammenliknet virksomheten med gambling og kasino (Las Vegas). Innsatsen er blind og naiv tro og ikke minst penger som “sås inn” med håp (lovnader og drøm) om frelse, helbredelse og mirakler. En god del står bankerott og skuffet tilbake, mens vinneren er bakmannen (hanefar) som håver inn alle kollektpengene. Kristen-Norge sitt Vegas er enkelt og greit Visjon Norge. Verden bedras og vil bli bedratt.
 • Tenker jeg også skal så litt. Gjødning i hagen. Hellig overbevist om at dette gir meg mye mer gevinster enn å støtte “visjonen” med såkorn. Å “så inn” til Visjon Norge er bortkastede penger og tapsprosjekt for andre enn “hanefar”.
 • Støttespillerne (@visomstottervisjonnorge) hevder at hatet mot “visjonen” og de “visjonære” vokser. Joda, muligens gjør det det. Imidlertid blir det litt hykleriske og dobbelmoralsk at akkurat støttegruppa påpeker dette. De er sannelig skyldige i spredning av masse hat og hets selv.
 • Støttegruppa skriver spesifikt i forbindelse med et innlegg at “(Gjenbruk av innhold/kopi fra bloggen (tekst, etc.) må ikke finne sted uten avtale med bloggeier) 20 (c) 20 Deling er selvsagt tillatt.” Min kommentar til dette: “Lenge leve dobbeltmoralen… Den gjengen der stjeler jo selv som ravner….”
 • Etter at støttegruppa anklaget kritikere for å fare med usannheter: “Det var da dette med teori og praksis, eller å kaste stein i glasshus. Løgn, usannheter, ting som ikke er fakta og feilaktige påstander… Hm, mon tro hvem som er “flinkest” med dette….”
 • I hovedsak en kommentar rettet mot “stakkars” Jan-Aage Torp, som igjen forsvarer alt som har med Jan Hanvold og TV Visjon Norge å gjøre: Offerrollen / martyrrollen er god å ha for slike, ja. For et forvridd menneskesyn (og “Gudssyn”) som utvises! De anser seg selv som ufeilbarlige personer spesielt utvalgt og salvet av Gud, og som dermed ikke skal utsettes for eller “fortjener” kritikk. De er ikke “verdige” til å bli utsatt for konstruktiv kritikk, saklige spørsmålsstillinger eller berettigede kritiske kommentarer. Huff, for en boble enkelte “profeter” og “apostler” lever i!
 • Sjarlatan: Hvorfor drar jeg dette inn her? Jo, muligens er Jan Hanvold en slik sjarlatan, sammen med hans med-sammensvorne våpendragere / støttespillere i TV Visjon Norge-ledelsen? På mange måter har Visjon Norge-gründeren en oppførsel og væremåte som nesten framstår som fasiten og malen til definisjonene av en sjarlatan. | Jeg er klar over at å gi Jan Hanvold tittelen sjarlatan kan oppfattes som et personangrep eller netthets. Imidlertid skal man ikke ha fulgt mye med på framferden til TV Visjon Norge og Jan Hanvold før det virker svært så berettiget å “dele ut” denne tittelen, eller i hvert fall hinte om at den kan være passende.
 • Av og til lurer jeg enkelt og greit på om den / de som står bak støttegruppa virkelig tror på sitt eget budskap? Vi har fotballpøbel (hooligans) som bruker fotballen / fotballkampene som unnskyldning for å sloss, og oppførselen til støttegruppa er ikke så all verdens forskjellig fra dette. Man kan få inntrykk av at “Vi som støtter Visjon Norge”-hovedpersonen(e) er minst så mye opptatt av en “god” kamp og en arena for å bedrive kverulering, som å virkelig forsvare og å støtte TV Visjon Norge (og i neste omgang Gudstroen).
 • Umulig å få støttegruppa i tale: “Hønen og egget-situasjon så det holder. Innimellom ser det ut for at støttegruppa ønsker en viss respons og dialog. Samtidig opptrer de anonymt og holder stengt de fleste kommunikasjonskanaler…”
 • Heftig dyrking av Israel + Norge IDAG også fra den “visjonære”…
 • Apostel og/eller profet (+ pastor) er vel ikke beskyttede titler, slik at enhver “idiot” kan utgi seg for å være noe slikt.
 • “Store høvding” – Hr. Hanvold – hevder at man ikke må lese krimbøker eller se krigsfilmer, da veien er kort fra dette til å bli en morder: “Vil gjerne se empiriske data som støtter det utsagnet…..”

Og sitatsamlingen fortsetter:

 • Som respons på et heftig personangrep mot Öyvind Glömmi: Imponerende! Virkelig i tråd med den store boka. (Selvsagt skrevet som ironi!)
 • Om støttegruppa: Diverse ulike kanaler benyttes for å spre sin edder og galle mot oss som ikke elsker “visjonen” og den “visjonære”…
 • Om støttegruppa: Og mer “galskap” planlegges tilsynelatende i deres blogg. Flere av oss som har fått våre egne overskrifter nå, i godt selskap med Sigmund og Øyvind.
 • Etter at støttegruppa igjen har gjengitt noen av mine sitater helt ute av sin kontekst: “Og de fortsetter med sine barnsligheter med å gjengi deler av sitater helt fjernet fra sin opprinnelige sammenheng. Alt i sine forsøk på å drite ut oss kritikere…” og “Og barnslighetene fortsetter, hvor sitater etc. trekkes helt ut av sin sammenheng… Meningsløs klipp og lim for å latterliggjøre kritikk….”.
 • Støttesiden eller støttegruppa nok en gang, etter at de kom med en oppfordring rettet mot meg som kunne ha “fortjent” en kommentar eller et svar: “Respons eller tilbakemelding vil de ha, men de blokkerer og sperrer for kommentarer. For noen ‘moroklumper’.”
 • I det kritiske hjørnet når det gjelder rettskrivningen til støttegruppa. Har samlet noen ord nedenfor som de har skrevet feil i den senere tid i bloggen sin: Oppsumerer, apell, samlingpunkter, iallefall, rusmissbruker, pskiatrisk, eiedommene, sine medarbeider, trosamfunn og livsynsorganisasjoner. I tillegg deler de opp en del ord som på norsk skrives som sammensatte ord. De skriver også f. eks. Norge og Twitter med liten forbokstav i stedet for stor som er korrekt. Selvsagt kan “handikap” slik som lese- og skrivevansker eller dysleksi ligge bak, men jeg tror helst det er andre årsaker. Heller mer mot å tro at det er en umoden person som slurver en del med språket.
 • Diverse barnsligheter fra “støttegruppa” som gjør at man lurer på om det er barn eller umodne ungdommer som står bak: “Og hvis det er voksne folk kan man stille store spørsmålstegn rundt det intellektuelle nivået.”
 • Etter at støttegruppa hevdet at Den norske kirke bør bli avviklet da den ikke lenger er en kirke for kristne, men en “kommunist forsamling av muslimer og frafallende“: Greit med en liten og god latter, ja. Langt ute på jordet den “analysen” fra de “visjonære” støttespillerne…
 • Etter at et stort underskudd for selskapet TV Visjon Norge AS år 2018 ble gjort kjent: Hadde ikke vært noe stort savn eller problem om kanalen gikk i svart pga. konkurs. Kristen-Norge har ikke noe å tape på at kanalen eventuelt hadde forsvunnet fra jordens overflate. (Men, men. De klarer vel å tigge mer penger fra lettpåvirkelige stakkarslige sjeler, som muliggjør mange års videre drift…)
 • Min reaksjon på at TV Visjon Norge sender fra ettermøter hvor man kan se identifiserbare enkeltpersoners heftige spasmer, “rus” og irrasjonelle oppførsel, angivelig pga. berøring fra den hellige ånd: “Hm… Lite fokus på personvern dette at de i det hele tatt sender slikt på TV.”
 • Med en samlet lønn (fra TV-kanalen og eiendomsselskapet) på noe over 1,6 millioner kroner har Jan Hanvold i 2018 nesten statsministerlønn. Er han virkelig verdt den relativt høye lønna? Det han forenklet sett driver med er å tigge penger, spre på tvilsomme forkynnelse og teologi, slenge litt “dritt”, dyrke Israel, invitere tvilsomme utenlandske forkynnere på besøk, drifte en middelmådig TV-stasjon, sjonglere med ulike hatter / roller og å “rote” med noen eiendommer. Mannen er jo heller ikke mulig å få i tale for sekulære medier eller kritikere, og i mine øyne er han primært en forretningsmann (businessmann) og “kun” sekundært en forkynner.
 • Støttegruppa spredte (nok en gang!) tull, tøys og løgn om gruppa “Stans pengepredikantene!” august 2019: “Er det mulig å snu sannheten mer på hodet enn dette her? Støttegruppa “Vi som støtter Visjon Norge” kaller oss for en hat- og voldsgruppe, og påstår at vi driver med hatkriminalitet. Jeg blir matt!”
 • Jan Hanvold sin relativt høye lønn: “’Kakse’ på andres regning, ispedd et lite gudsord her og der. En glimrende forretningsidé for egen vinning.”
 • Lønnen til Jan Hanvold er ikke akkurat snau, hvor han får mye lønn for å gjøre lite (bra). Dette fikk meg til å komme med følgende utsagn: “Dire Straits sin sang ‘Money for nothing‘ passer bra inn her relatert til Mr. Hanvold.”
 • Hanvold-forkynnelsen, som er alt annet enn dyp og akademisk: “Noen særlig dybde eller tyngde i det han forkynner skal man lete lenge etter.
 • Som respons på det glimrende innlegget til Oddbjørn Johannessen: “Det er og blir helt uhørt at offerrollen benyttes av velstands- og pengepredikanter i tide og utide. Og også dette at berettiget kritikk automatisk stemples som hets, hat og mobbing. Innlegget treffer virkelig spikeren på hodet. Det er ikke troen eller gud i seg selv som kritiseres. Det er enkeltes menneskelige avsporinger og maktmisbruk som drøftes.”
 • Om “Vi som støtter Visjon Norge”-siden/gruppa: “Andre beskyldes for å fare med mobbing, hets og hat. De som i realiteten virkelig driver med slikt i organiserte former er støttegruppa. Deres plattformer har blitt de reneste ensporede arenaene for hets og hat mot Visjon Norge-skeptikere.”
 • “Vi som støtter Visjon Norge” påstår: “Kom innom siden vår. Vi skriver positivt om kristne.” Min respons på dette: “Ha, ha, ha.. For en humor… ‘Vi skriver positivt om kristne.’ Joda…”. (Flere av oss kritikere er kristne, men vi får til tider virkelig gjennomgå verbalt sett.)
 • Jesusnett kutter endelig ut sine TV-sendinger via TV Visjon Norge (august 2022): “Takk og pris for at de til slutt tok til vettet! Ingen grunn til at en bedehusbevegelse skal bidra til å legitimere TV Visjon Norge-galskapen.”

 

TV Visjon Norge, Nei takk!

 

Og lista fortsetter:

 • Om “støttegruppa” nok en gang: “Nei, det er ingen grunn til å ta disse “barna” seriøst (små barn, små gleder). Imidlertid gir de oss en viss underholdningsverdi. Det blir så tullete at det til slutt blir ufrivillig morsomt.”
 • Om “støttegruppa”: Noen gode ambassadører for den kristne troen er de i hvert fall ikke! Og deres “drahjelp” til «visjonen» er nok også høyst begrenset. Aktiviteten er nok mer frastøtende enn hjelpende.
 • Jeg anbefaler ikke @Støttervisjonnorge 2. september 2018: “Bør avslutte sin uthengende virksomhet. Et grunnkurs i normal folkeskikk og kristen nestekjærlighet kunne personen eller personene bak denne støttesiden trenge. Masse tøv som kommer ramlende fra denne kanten pr. nå, inkludert stygge personangrep.”
 • Støttegruppa: “Klipp og lim + sitater ut av sin sammenheng + stavefeil + usakligheter + useriøse personangrep er de “flinke” med…”
 • Min reaksjon på Hanvold-kritikk mot at enkelte partier ikke stiller til politisk debatt i Forum kino i Bergen høsten 2019: “Vi lever i et fritt land, og mannen kan ikke bestemme og kommandere hvem og hvilke partier som stiller opp til en slik partiske debatt…. Heldigvis har ikke mannen større makt enn det han har… Ytringsfriheten… Denne er det jo de som bekjemper, gjennom å ikke vil svare på og delta i debatter rundt driften av deres nisjekanal for TV.” Og:
 • Partiene må da kunne stå fritt til å gjøre sine vurderinger. Heldigvis er det ikke Hanvold som styrer samfunnet og de politiske valgene. For en liten gullfiskbolle av en alternativ virkelighet han og hans “visjonære” befinner seg i.
 • Hanvold-mannen igjen: Hersketeknikker og uttrykk slik som politisk korrekt og korrekthet liker han godt å benytte seg av….
 • Pengemaset til Hanvold & Co + hans eiendomsselskap: “Statens innkrevingssentral er jo ingenting sammenliknet med denne her pengeinnkreveren. Det er ikke et “must” å ha et lukrativt eiendomsselskap for å stå på som en leder i kristen virksomhet.”
 • Hanvold i egen person (“himself”) sutrer og klager over skadene etter NRK Brennpunkt sin dokumentar “Pengepredikanten”, blant annet over et banklån han ikke fikk: “Tror neppe bankene bryr seg så mye om en TV-dokumentar i seg selv. De ser nok mer på risiko og økonomiske nøkkeltall. Å gi store lån til “visjonen” hadde nok vært et for stort sjansespill for en seriøs bank.”
 • “Og en annen ting: Hvor lenge skal de “gnåle” om Brennpunkt-dokumentaren og innta offerrollen? Det var jo ikke akkurat i går dokumentaren ble sendt. Den har blitt noen år (sendt i 2016), og “visjonen” bør komme seg videre…”
 • Valg 2019 (politisk): Godt valg på mandag! Selv om det er lokalvalg: For min del velger jeg å unngå å stemme på de av partiene som har vært verst med å “slikke” hanefar / herr H og visjonen oppover ryggen.
 • Kommentar til støttegruppa sin kritikk mot pastor Øystein Gjerme i Salt Bergenskirken, pastoren som blir beskyldt for å dolke Visjon Norge i ryggen: “Imponerende argumentasjon! Hvis man sier LITT imot Visjon Norge er man automatisk ‘en venstrekommunist som har forlatt den kristne tro‘. Hvem som har gitt dem autorisasjon, makt og myndighet til å dømme andre på denne måten vites ikke.»
 • Etter Jan Hanvold sitt angrep på Greta Thunberg og “klimahysteriet”, hylling av Trump og kritikk av filmen Disco og avhopperne fra kristne menigheter som står bak filmen: “Du verden! Det har vært lavmål før, men nå tar Mr. “Visjonær” virkelig kaka. For en samrøre av klimaskepsis, storpolitikk og hjemmesnekret kristentro.”
 • Min reaksjon på Facebook-kommentar fra Jan Hanvold, hvor det tas som selvfølge at alle kristne ønsker at Donald Trump skal bli gjenvalgt som president i USA: “Rot og rør fra ende til annen. Selv blir jeg ganske så provosert av denne delen: ‘Men til glede for oss som står for de kristne og jødiske verdiene.’ Så andre kristne som måtte mene noe annet blir altså fradømt sin tro, eller står for feilaktige ‘kristne verdier’? For en ‘allmektig overdommer’, han hanefaren der!”
 • Støtterne fortsetter med sin uthenging, hvor bloggen og sosiale medier benyttes som den moderne tids gapestokk. Folk blir hengt ut til spott og spe, og mon tro hvem som er “flinkest” til å utvise hat og bedrive mobbing…
 • Angivelig ikke “lov” til å engasjere seg IMOT “visjonen” på Facebook:  “Jeg forstår ikke logikken. Å være medlem av en motstandsgruppe mot mirakel- og pengepredikanter er vel ikke noe lovbrudd i seg selv. Joda, det finner sted noen overtramp nå og da i slike grupper. Imidlertid blir det jo ryddet opp i dette, og det enkelte medlem kan ikke forventes å stå inne for eller lastes for alt som måtte skje der. Ellers skjer det vel så mye overtramp både hos J. Hanvold og hos senior Torp. Makan til meningsløs generalisering.”
 • Husker ikke helt i detalj hva det var, men det var snakk om et eller annet program som ble annonsert sendt via TV Visjon Norge: “Nok et TV-program eller prosjekt jeg ikke kommer til å se. Kunne heller ikke i min villeste fantasi støttet noe slikt.”
 • Jan-Aage Torp gikk til angrep mot “misbruk” av stillingsbetegnelse eller benevnelser, for dem som f. eks. kritiserer Visjon Norge. I den anledning skrev jeg: “Selv bruker han jo ‘preste-snippen‘ for alt det den er ‘verdt’, og litt til…. Og ikke minst skrytes det av alle hans nettverk og lederroller… Og han kommer med mange uttalelser på områder hvor han i noen tilfeller slettes ikke er kvalifisert til å komme med en profesjonell uttalelse. (Skal vel ikke all verdens mye til for å smykke seg med tittelen pastor, f. eks.)”.
 • Kommentar i for forbindelse med artikkelen “Vårt Land reportasje: Visjon Norges nettkrigere (tilhenger Henry Østhassel vs. motstander Sigmund Voll Ådnøy)“: “Bra og seriøst besvart av Sigmund. Motparten i artikkelen er det vanskelig (umulig) å ta seriøst, i og med vedkommende sin generalisering av medier og journalistikk: ‘Det er mange år siden jeg har hatt tillit til dem, sier Østhassel.’ (Falske nyheter meg her og der..)”
 • Korona-pandemien er over til påske ble det proklamert: “Imponerende presisjonsgrad i de ‘salvede profeters klubb’ når det gjelder spådommer, proklamasjoner og profetier, ja.”
 • Enkelte kritikere kan oppleve å bli stemplet som “Satans disippel“. Min umiddelbare reaksjon til slikt: “Såpass… Meget Bibelsk av de / dem å dele ut slike titler… Skal si enkelte ‘super-kristne’ virkelig tar ordet på alvor (not!).”
 • Generelt: “Egentlig en genial forretningsidé å spille på tro og religion. Mange muligheter for manipulering og påvirkning av sårbare mennesker.”
 • Hva som er poenget med slik pengeslukende indremisjons-TV vites ikke.”
 • “Ser også at vi har fanget interessen til nettsiden Søkelys, under overskriften ‘Motstandere håper at kanalen må legges ned’: Søkelys | Visjon Norge ‘trenger et økonomisk mirakel, -kanalen kan bli stengt ved nyttår’.”
 • Konspirasjonsteorier om korona fra David Auke: “Snakk om en mann som sitter i sitt egenkonstruerte univers (ekkokammer) og strør rundt seg med konspirasjonsteorier….”
 • David Auke (igjen!) har visstnok null tillit til politikerne som styrer, da han ikke har stemt på akkurat dem. Han vil ikke la dem gripe inn i og/eller ødelegge hans julefeiring (gjennom smittevernstiltak): “Mannen burde ha fått en grunnbok i demokrati – Demokrati for dummies… Det kan sikkert diskuteres regjeringens korona-håndtering, men nå er det slik våre folkevalgte har besluttet å angripe saken. Politikken er kompromisser, og flertallet bestemmer..”
 • Og nok en gang en kommentar etter at David Auke igjen har vært ute med sin tvilsomme forkynnelse: “Vet ikke hva slags kvasi-religion mannen dyrker. Misbruk av Bibelen og vranglære, sludder og tullete forkynnelse over en lav sko. Og å opptre som selvoppnevnt overdommer over andre er ikke hans business å drive med.”
 • David Auke enda en gang: “Han bruker virkelig Facebook som en søppelkasse (søppelkomprimator). Fornuftige mennesker blir kastet ut og sperret ute, mens likesinnede blir værende igjen i ekkokammeret hans. Litt av en spesialutgave at kristentro han presenterer, samt et negativt menneskesyn.”
 • “Krav” om mye show og høyrøstet påkallelse når man ber (fritt etter “apostel” Jan Hanvold): “Hm. Var ikke klar over at ‘Gud’ var tunghørt…”
 • “Blir ikke helt klar over hva slags (kvasi-)religion de tilhører de visjonære, og hvilken spesialutgave av Bibelen med skrudde fortolkninger de nyttiggjør seg av. ‘Klassisk’ kristendom eller kristentro er det i hvert fall ikke.”
 • Kritikk forbudt: “For en stygg hersketeknikk og maktspråk det legges opp til! ‘Guds salvede’ kan ikke kritiseres eller drøftes, uten at man blir dømt til død og pine. Å framsette konstruktiv og berettiget kritikk – eller å påpeke åpenbart kritikkverdige forhold – er ikke det samme som å dømme! Og man skal ikke bli truet med ‘Guds’ straffedom for å gjøre slikt. Også tullball dette at kun dem som har bedt mange andre til frelse er verdige til å kunne framsette kritikk. Det er bakkemannskapet som innimellom kritiseres, og ikke Gud selv.”
 • Gi masse penger til visjonen, og få en ynkelig gave som takk: “Nei takk!
 • TV Visjon Norge har visstnok begynt med “nyheter” og “nyhetssendinger”: “Trodde vel strengt tatt at det ikke var mulig å komme så mye lavere enn Norge IDAG og nettsiden Søkelys når det gjelder mangel på seriøsitet. Der tok jeg feil, ja. Visjonen klarer å grave seg enda dypere ned i gjørma, med sin presentasjon av usannheter og konspirasjoner.”
 • Støttegruppa påstår at de er skremt av den hets, mobbing og trakassering som rettes mot “visjonen”, og kritikere blir beskyldt for å drive direkte kampanjer for å ta TV Visjon Norge med venner. Ukristelige tider nevnes og. Mitt tilsvar på deler av dette: “Ja, snakk om! Sannelig ikke de rette til å komme med slikt, de som selv sprer rundt seg med hat, hets og dømming av andre. Særlig troverdig er det ikke! Å snu sannheter på hodet er de flinke til.. Det skal de ha..”
 • “Støtterne” har laget til en politisk spørreundersøkelse om hvilket parti man ville ha stemt på, men kun partier de selv liker (FrP, Demokratene, KrF, PDK) er med i lista over svaralternativer. Min reaksjon: “Hva skal man si? I forbindelse med spørreundersøkelser er det veldig viktig å unngå ledende spørsmål. Her er jo svaralternativene meget ledende. Stryk så det holder! Enn å ha hatt den hjernen og intelligensen til det støttetrollet… Representative svar får de ikke, og egentlig har spørreundersøkelsen null verdi og sier ingenting slik som den nå foreligger.”
 • I forbindelse med at enkelte ledere/pastorer trekker seg fra sine stillinger i Filadelfia Kristiansand etter menighetens store økonomiske problemer: “Karismatiske miljøer og deres higen etter å åndeliggjøre alt er skremmende og farlige greier. Å unnskylde menneskelig stormannsgalskap og feilaktige satsinger med åndelig krigføring og åndelige makter blir ganske så galt!”
 • Et generelt hjertesukk om de tvilsomme forkynnerne og evangelistene: “Tenk hvis de hadde brukt sin tid litt mer fornuftig enn til å spre på løgner og konspirasjoner…”
 • Hanvold tigger mer eller mindre penger til seg selv, da man skal leve godt av å forkynne evangeliet: “Får ikke en eneste krone fra meg. Finnes mye nyttigere formål å støtte enn det sirkuset der.”
 • Tienden “må” gis til Hanvold-imperiet: “Takk for ’tilbudet’, men nei takk! Tienden er ikke noe vi moderne mennesker må forholde oss til.”
 • Hanvoldkanalen la ut en video som julehilsen forut for julen 2022. På slutten av videoen ble en ønskeliste presentert, hvor følende punkter ble nevnt: “La Visjon Norge gå konkurs”, “Redd barna fra Levi (Jensen)”, “Gjør (Gjermund) Kvamme smart” og “La Solomon (Jesus Speaker Pastor Solomon) forbli i Nigeria”. Min respons på dette: “Tenk hvis ønskelista i slutten av videoen hadde blitt innfridd…
 • Mange forkynnere framsetter heller tvilsomme lære: “Selv har jeg ikke kjennskap til spesialutgavene av Bibelen slike predikanter benytter seg av for å forsvare sin spesielle lære…..”
 • Støttegruppa: Lite kristelig sinnelag som utvises, og lite som gjøres for å være gode forbilder for andre. Og i tillegg har man den feige anonymiteten.
 • Om Jan Hanvold sin omtale av Erna Solberg i programposten “Skapende tro”, hvor hun ble omtalt som alvorlig schizofren siden hun kan være statsminister i et land som tillater abort: “Hm. Hans Bibel må mangle følgende Bibelvers: ‘La ikke et eneste råttent ord komme over leppene. Si bare det som er godt, og som bygger opp der det trengs, så det kan bli til velsignelse for dem som hører på.’ (Ef. 4, 29.) og ‘Døm ikke, for at dere ikke skal bli dømt!’ (Matt. 7, 1).”
 • Kanalens skjebne er noe usikker oktober 2019, og det høres ut for at i hvert fall nedleggelse av Visjon Sverige er endelig bestemt. Min kommentar: “Hm. Ikke SÅ lenge siden de snakket varmt om en internasjonal satsing, i hvert fall europeisk. Dette må (heldigvis!) ha kokt ut i kål.”
 • Avisen Dagen melder juni 2023 at “Jan Hanvold selger båten og ber seerne gi millionlån for å redde TV Visjon Norge”. Min respons til dette som kommentar hos Dagen på Facebook: “Ingen krise om luftslottet går konkurs.”
 • “Dagens (blasfemiske?) bønn, for dem som tror på slikt: Kjære Gud, la Hanvold-imperiet gå i oppløsning. La oss bli kvitt den usunne, manipulerende og utnyttende forkynnelsen og virksomheten til TV Visjon Norge. Amen.”
 • Kommentar til omtale av masteroppgave på “Stans pengepredikantene!“, hvor oppgaven omhandler Jan Hanvold og utvalgte pastorers syn / reaksjoner på mannen: “Interessant avhandling! Bet meg merke i følgende funn som jeg misliker: ‘Tross et iherdig arbeid med å skape distanse til Hanvold, viser pastorene at selv de har mange likhetstrekk med tv-predikanten. Den store forskjellen ligger i hvordan pastorene pakker inn og presenterer sitt budskap.’ Han (Hanvold) og andre vekkelsespredikanter har beklageligvis oppnådd stor influencer-status.”
 • “Nei, jeg kaster ikke penger ut av vinduet til slikt tull som “visjonen”.” Som fikk en kar på spøk til å respondere: “Hva?! Er De vantro?” Hvor mitt ironiske var dette:
  “Ja, jeg er på strake veien til en varm plass pga. manglende betaling av avlat til “herrens” personlige pengeinnkrever.
 • “Ser at ‘støttetrollene’ skriver: ‘STÅLSETT SKULLE VÆRT SATT I FENGSEL FOR SINE FORBRYTELSER MOT NORSK STRAFFERETT.’ Ja, de viser virkelig fram sitt sanne ansikt. Lite nestekjærlighet og medmenneskelighet å spore nok en gang… Og for en gangs skyld passer det seg å forsvare norsk lov for dem i stedet for å slå i bordet med Bibelen.”
 • Etter deres (TVVN støttesidens / støttegruppas) “angrep” mot Oddbjørn Johannessen, Levi Fragell og Sigmund Åndøy: “Det er liv i støttesiden eller støttegruppa (eller støttetrollene), ja. Begynte nesten å lure på om de hadde gått i hi med ferie fra sine usakligheterSærs viktig at vi alle sammen – troende og ikke-troende – står på med vår “kritikk” mot usunn religionsutøvelse… Tenker at støttegruppa i hvert fall IKKE skal få sette agendaen for oss kritikeres virksomhet.”
 • En person klarte ikke å forstå at vi kritikere “tør” (Guds straffedom?) kritisere Hanvold og TV Visjon Norge, da de gjør så mye bra fra den kanten. Mitt korte svar: “Det de måtte gjøre av gode ting kan på ingen som helst måte rettferdiggjøre all den ‘dritten’ som kommer fra ‘visjonen’.”
 • “Et aldri så lite hjertesukk: Kampen kan virke ganske så håpløse innimellom. Til tross for en del negativ fokus på ‘visjonen’ vokser de i oppslutning, i hvert fall på Facebook. (27. januar 2020 skrev de: ‘Vi har passert 10.000 Likes! 🥳’)”
 • Diskusjonen rundt å så for å høste: “Det finnes nok bedre jord å eventuelt så i enn i TV Visjon Norge-virksomheten!”
 • Angående diskusjon rundt Visjon Norge-sjefens internasjonale nettverk: “Masse rare selvoppnevnt profeter der ute…. Tydeligvis lite som skal til for å bli “en stor” profet eller apostel innenfor slike miljøet….”
 • Forbrukertilsynet og deres respons mot “visjonen” rundt ulovlig markedsføring av helsekostprodukter Chaga fikk meg til å framsette følgende utsagn på egen vegg Facebook: “Sannelig bra at det finnes noen som følger med på hva som skjer! TV Visjon Norge skulle aldri ha hatt lov til å sende “en millimeter” med TV! De som støtter opp om dette sirkuset er noen j%#(%)”# idioter!
 • Onsdag 25. mars 2020 ca. kl. 17.00: Google husker ennå hva som stod: “Chaga ekstrakt (100 ml) CHAGA Styrker immunforsvar, er betennelse og virushemmende! Viktig i disse tider!” Snakk om å spille mynt på krisen vi er inne i. Nå kraftig språklig nedtonet (lenke til Visjon Webshop).

NEI TAKK til “Vi som støtter Visjon Norge”!

 

Nok et lite opphold, før lista fortsetter:

 • Omtale av Sigmund Voll Ådnøy fra støttegruppa, hvor det hentydes at han er i ferd med å snu i retning av å være positiv overfor “visjonen”: “Han kan nok svare for seg selv, men jeg er ganske så sikker på at Sigmund fortsatt vil være en viktig kritiske røst mot usunn religionsutøvelse også i tiden som kommer. Han har gjort en fantastisk innsats innenfor dette feltet i en årrekke, med mange avsløringer om misbruk av “guds” navn. At dere “innesnødde og hjernevaskede støttetroll” ikke ser eller verdsetter dette arbeidet er vel ca. som forventet.”
 • Rettet mot støttegruppa (igjen), og deres påståtte hat fra oss “motstandere” hvor de har samlet en del sitater i sin blogg: “Den såkalte hetsen fra nettet er det vel liten grunn til å sette sin lit til. Sitater plukket helt ut av sin sammenheng… Og egentlig akkurat samme vinkling & virkemidler som dere “støttere” nyttiggjør dere av.”
 • Ifølge Jan Hanvold: Kina prøver å oppnå verdensherredømme via korona-viruset. Mitt “tilsvar”: “Jaha. Så det er altså kjerneoppgaven til en “apostel” med en “ukomplisert tro” å spre rundt på konspirasjonsteorier. Hvor i alle dager er det mulig å finne bibelsk dekning for slikt vas & vås? Frelser sikkert mange (ironi)!»
 • Dette at pastor Torp vil anmelde Levi Fragell med venner for netthets, samtidig med at han sympatiserer med virksomheten til “Vi som støtter Visjon Norge”: “Hm. Hvis Torp virkelig følger den gamle boka – Bibelen – må enkelte sider ha ramlet ut av boka, og likeså må “støttetrollene” sin Bibel være halvdefekt. Tenker på ting slik som: Bibelens oppfordring om å være god mot alle mennesker, oppfordringen om å vende det andre kinnet til og dette å se og fjerne bjelken i eget øye før man påpeker flisen i andres øye. Slike angrep de bedriver står ikke akkurat i samsvar med den store boka.”
 • Etter all den “møkka” TV-stasjonen sprer: “Tydelig at den kanalen ikke har en ansvarlig redaktør som virkelig er ansvarlig (virker, fungerer, påtar seg ansvaret)…..”
 • Om støttegruppa igjen: “Den eller de har det nok kjekt på sin syke måte som anonyme nett-troll. Og når det gjelder deres store interesse for Sigmund Voll Ådnøy nærmer det seg nesten stalking.”
 • Sistnevnte kommentar fikk liv i støtte-trollene, og medførte at de igjen hang meg ut i deres blogg (lenke). Blogg-artikkel stengt for kommentarer, så det eneste stedet for meg å komme med respons var på deres Facebook reserveside, hvor jeg skrev: “Kjenner ikke til at det finner sted noen forfølgelse mot Jan Hanvold.
 • Og jeg skrev også: “Det jeg skrev ble skrevet inne på Facebook hos SVÅ og har strengt tatt ingenting her å gjøre. Ser ingen poeng med videre utdypninger. Som tidligere nevnt trenger jeg ikke å stå til regnskap for du/dere anonyme. Har ingen videre kommentarer på nåværende tidspunkt.”
 • Penger og tienden skal gis til Hanvold og visjonen for å oppnå velsignelse i stedet for forbannelse, ifølge gjentatt mas via TV-skjermen: “Gave (“såkorn”, tienden osv.) til kanalen v/Jan Hanvold Velsignelse, velstand, helbredelse og/eller garantert jordisk lykke…. Lurer virkelig på hva slags spesial-bibel mannen har fått seg…”
 • Tilsvar på trussel om Guds straffedom kan leses her (lenke).
 • Tirade mot NRK m. m. fra Jan-Aage Torp, intervjuet av Jan Hanvold: “Det har vel blitt reklamert for den respektfulle samtalen. Teori og praksis henger som vanlig ikke sammen…..”
 • Jan Hanvold uttalte følgende under Studio Direkte august 2019: “Jo, altså, avisen Dagen, det er jo en forferdelig avis. Den kaller seg kristen, men den driver med kritisk journalistikk.” Mitt tilsvar til dette: “Forvirret… Trodde det var kritisk journalistikk ekte journalister skulle drive med… Skape samfunnsdebatt. “Visjonen” derimot driver IKKE med journalistikk, men med “kose-TV” for sine utvalgte medlemmer av gullfiskbollen (ekkokammeret).”
 • Utgangspunkt: En journalist fra avisen Dagen prøvde å dekke Visjon Norges sommercamp, men endte med at han ble truet av en vakt. Min uttalelse rundt dette: “Det står i artikkelen: “…kommer det frem at vakten truet Dagen-journalisten med at han enten måtte slette bildene eller så ville kameraet hans bli knust.” Det skyldes fra “visjonens” side på manglende hensyn til smittevern fra journalistens side. Hm. Jaha.. Vanskelig å se sammenhengen mellom smittevern og sletting av bilder / knusing av fotoapparat…. Nytt for meg at digitale bilder lagret på et minnekort kan spre smitte…..”
 • I forbindelse med årsregnskapet 2019 for TV Visjon Norge: “Beklageligvis (?) gir ikke tallene noe øyeblikkelig håp om “visjonens” undergang. Ifølge Proff.no om TV Visjon Norge 2019, nøkkeltall / beregninger: Likviditetsgrad: God (1,71). Lønnsomhet: Meget god (36,8%). Soliditet: Meget god (59,9%)”
 • Noe som Jan-Aage Torp snappet opp, hvor han skrev følgende med skjermdump av det jeg skrev ovenfor: “Det går så det suser med TV Visjon Norge, til tross for hat, hets og forfølgelse! En av hetserne har lagt ut en slukøret kommentar på hatgruppen ‘Stans pengepredikantene!’ etter å ha manet frem i dagevis en ny bølge av febrilske erklæringer om kanalens undergang….”. Hvor mitt tilsvar ble: “Beæret! Lille meg har blitt ‘oppdaget’ av selveste Torp. Du verden!” og “Jeg har blitt ‘oppdaget’ av selveste Torp senior!“.
 • Jeg ble stemplet som en hetser av Torp senior, hvor mitt lille sukk ble: “Vi kjenner vel etter hvert lusa eller lusene på gangen. All kritikk fra vår kant stemples som hat og hets, for “Guds salvede” kan jo ikke kritiseres. Berettiget kritikk strengt forbudt! Lenge leve offerrollen.”
 • Kommentar til lovprisning av Donald Trump oktober 2020, hvor Trump utpekes som sikker vinner av det amerikanske presidentvalget av den “visjonære” Jan Hanvold: “Som sedvanlig: Rot og røre fra den ene enden til den andre. Som vanlig dårlig grammatikk og språk, og med mangel på skikkelig argumentasjon. Noe usammenhengende uten en tydelig rød tråd.”
 • TV Visjon Norge hauser opp Donald Trump: “Møkka lei av det amerikanske valget nå. Skal bli godt å få det overstått… Så får man bare håpe at den beste av de to dårlige kandidatene vinner. (Og nei, Trump er ikke mannen….)”
 • Enkelte kristne innenfor den ekstrem-karismatiske leir – blant annet TV Visjon Norge – har vært helt sikre på Donald Trump skulle vinne presidentvalget i USA 2020. Joe Biden vant i stedet, hvor jeg blant annet har kommentert følgende: “Det ser (heldigvis) ut for at Trump slettes ikke hadde Guds fulle støtte i ryggen som enkelte har hevdet. Det blir spennende framover å se hvordan de ‘superkristne’ bortforklarer dette, de som hevder at de 100 % sikkert hadde Gud på sin og Trump sin side. Vrøvlete profetier, garanterte bønnesvar osv. holdt ikke.”
 • USA-valget 2020, og kampen mellom Donald Trump (Republikanerne) og Joe Biden (Demokratene) innenfor kristne kretser: “Tullete i det hele tatt å gjøre presidentvalget til en åndelig kamp (åndskamp). Det er ikke demoniske krefter som har motarbeidet Trump. Det er demokratiet og folkemeningen som har seiret og valgt ny president. (Men: Det har vel helst vært et valg mellom pest eller kolera. Ingen av kandidatene er vel noen optimale valg.)”
 • Presidentvalget i USA 2020 og angivelig valgjuks: “Har mer troen på OSSEs valgobservatører enn på diverse lugubre alternative medier….”
 • “Trump meg her og der. Det jeg absolutt IKKE fatter er hvorfor det har blitt et sentralt tema for ENKELTE norske kristne hvem som er president i USA. Og hvorfor er det i enkeltes øyne mer kristelig å støtte Trump enn motparten?”
 • Enkelte støtter Trump pga. “han vil verne om det ufødte liv“: “Men dødsstraff er no problem…. Og heller ikke fri tilfang på og bruk av våpen til å drepe andre i ‘forsvar’.”
 • Noen superkristne sin fortsatte nesegrus beundring av Donald Trump: “Enkelte har noen skruer løs…….
 • Støttegruppa “ønsker” at navngitte personer – flere av dem kristne i utgangspunktet – skal finne Jesus som sin personlige frelser: “Du verden! Å ha en personlig frelser, å finne Jesus og å ha en kristentro kan nok være fine greier. Imidlertid har det ingenting for seg å oppsøke det vrangbildet av en “gud” som støttegruppa presenterer. Deres dømmende, lugubre, kyniske, kalkulerende og ustabile og “gud” bør strengt tatt ingen oppegående mennesker søke.”
 • “Den “guden” (avguden) som støttegruppa presenterer er det ingen som helst god grunn til å oppsøke… For noen forbilder støttegruppa er…”
 • Visjon Norge-støttegruppa nok en gang: “Slettes ikke lett å bli klok på personen eller gjengen bak den anonyme støttegruppa. Snakker en del imot seg selv, og den/de kommer aldri med noen god argumentasjon. Hjemmesnekret teologi og tro er det og en del av. Seriøst er det ikke det de driver på med, gjennom sin uthenging av andre.”
 • Ekstra mye pengetigging / pengegnål i slutten av 2020 fra TV Visjon Norge sin side: “Mye vil ha mer har vel sjeldent passet bedre…..”
 • Visjon Norge sitt pengegnål nok en gang: “Å gi en gave kan være en fin ting, men da må det være til mer verdige formål enn dette pengesirkuset.”
 • “Jeg begynner å bli oppriktig lei av at mektige organisasjoner slik som BCC (Brunstad Christian Church, “Smiths venner”) skal ha så store problemer med å takle åpenhet og berettiget kritikk. De kler ikke offerrollen.”
 • “Avisen” Norge IDAG: “Huff. Bare konspirasjonsteorier og alternative ‘sannheter’ i den avisa. Vil ikke ha noe slikt i mitt hus i hvert fall.. Åndelig forsøpling!”
 • Enkelte tvilsomme forkynnere trykker til sitt bryst “avisen” Norge IDAG: “Fornærmelse mot Norge og verden å kalle propaganda-tidsskriftet Norge IDAG for en avis….”
 • Norge IDAG er ikke en avis i mine øyne. Det er et propaganda-tidsskrift som forsvarer usunn kristendom. Og litt av en “bande” som utgjør “redaksjonen” og ledelsen der.”
 • Bilder fra noen utvalgte sider av en utgave av Norge IDAG-avisa ble lagt ut på nettet: “Bare dette at avbildet avisutgave har bokomtale-artikkel (og bilde) av/om Hanne Nabintu Herland skremmer meg. Å bruke henne som “sannhetsvitne” blir helt feil i mine øyne. Konspirasjoner, synsing og alternativ virkelighetsforståelse er hennes varemerker. Alt annet enn “nøytral” og “objektiv vitenskap” hun som oftest presenterer. Videre heller ikke noen imponerende akademisk bakgrunn, selv om hun prøver å framstå som ekspert på både det ene og det andre… Hun bør ikke gis særlig mye oppmerksomhet.”
 • Levi Fragell kritiseres nok en gang mars 2021 av støttetrollene, hvor min respons er: “Nymarxist og på full fart til helvete (+ Stasi-politiet)…. Hvem i all verden har gitt dem en slik UGUDELIGE makt til å dømme andre på denne stygge og hetsende måten? Levi Fragell er et mye bedre menneske enn det / de støttetrollene!”
 • “Ser støttetrollet ble litt fornærmet. Det / de skriver: ‘Vi vil advare trollet bak hetse, trakassering og mobbe siden om å forfalske våre innlegg vil få konsekvenser.’ Snakk om….. Virkelig rette personen til å komme med noe sånt, fra en side / gruppe som hele tiden gjør slikt misbruk selv……..” Støttesidens reaksjon, som jeg IKKE kommer til å besvare: “Kom gjerne med bevis på at vi har forfalsket andres innlegg.” Jeg trenger IKKE å stå til regnskap for et slikt anonymt hetse-prosjekt som støttegruppa er!
 • Og egentlig en fortsettelse av forrige punkt, relatert til støttetrollenes angrep på / mot @Hanvoldkanalen: “Også mange sitater + skjermdumper herifra – fra Hanvoldkanalen – som har havnet opp hos dem, kraftig manipulert og til dels forfalsket. Enig i at her singler det kraftig i glass etter at de selv har kastet stein i glasshus.”
 • Sigmund Voll Ådnøy ble utsatt for et grovt personangrep fra støttegruppa september 2021, hvor jeg responderte følgende på hans vegg: “Hjelpeste. Snakk om å trakassere deg personlig! Personangrep, og hets og hat av verste sorten… Det er vel lite sannsynlig at rapportering til Facebook fører til noe….. Amerikansk uforståelig logikk på hva de stopper og ikke stopper.” Og: “Enkelte kristne klager på dårligere kår og forfølgelse av dem pga. troen deres. For min del synes jeg dette hatet enkelte kristne har mot andre troende er et mye større problem. Også noe stort tull at enkelte påtar seg å være overdommere over hvem som kommer til himmel og helvete.”
 • “Tydeligvis en del dumme, eller i hvert fall enklere sjeler, innenfor troens rekker som lar seg forføre av alle slags konspirasjonsteorier.”
 • “Å komme med hets, hat, trakassering og mobbing høres ut som oppskriften og innholdet til støttesidenDrittpakker har de mye erfaring med.” OG “Vi kritikere driver med hets, mobbing og trakassering.. Hva er det de selv driver med, da?”.
 • “Generelt sett er troende litt ekstra dumme, men støttetrollet med venner tar virkelig kaka…”
 • Dagens ironi-sarkasme, i forbindelse med dom fra lagmannsretten mot Visjon Norge pr. mai 2021: “Du verden! Går retten rett og slett til kamp mot Guds salvede bakkemannskap. Huff og huff, dette er ren forfølgelsen av de ‘rettroende!”
 • “Og hvorfor den evinnelige latterliggjøringen og nedrakkingen på psykiatrien? Kan gi mange god hjelp…. Og om man har vært innrullert i det systemet en periode fratar det ikke vedkommende muligheten for å mene noe, delta i diskusjoner og til å bli tatt seriøst.”
 • “Pastor” Jan-Aage Torp sine trusler om politianmeldelse av legitim kritikk mot den virksomheten han driver med fikk meg til å skrive følgende (hos Levi Fragell): “Skremmende hvor lavt ytringsfriheten verdsettes av enkelte kristenledere, så lenge det ikke gagner dem selv direkte. Også ufin bruk av hersketeknikker for å få kritikere til å holde kjeft.”
 • Jan-Aage Torp “klikker” hver gang avisen Vårt Land nevner ham: “Snakk om.. En mann som slettes ikke takler berettiget kritikk og den frie ytring + pressefriheten. Og som samtidig er ekstremt PR-kåt og overdriver sin egen betydning.”
 • Vårt Land har hatt flere artikler om Jan-Aage Torp sommeren / høsten 2021, som han har reagert negativt på. Blant annet har han kommet med et tilsvar september 2021 via nettsiden til KKN (Kristen Koalisjon Norge), som administreres av ham. Dette fikk meg til å skrive følgende via Levi Fragell sin Facebook-profil: “Angående svaret eller tilsvaret fra Mr. T: Hvis jeg ikke hadde fått med meg fra tidligere hvordan mannen opererer hadde jeg trodd det var snakk om fyllerør. Snakk om alternativt virkelighetssyn og ekkokammer, hvor egen fortreffelighet og overdrivelser av egen betydning tydeligvis ikke har noen øvre grenser. Pinlig oppførsel! Og en stor takk til Vårt Land som i utgangspunktet grep fatt i denne viktige saken på en god og relativt objektiv måte! Bra journalistisk håndverk.”
 • Angivelig stjeler kristenfolket fra Herren Gud gjennom å ikke gi tienden. Responsen min på dette: “Det får sannelig holde med det offisielle skattesystemet. Hanvold & Co. får skaffe seg ordinære jobber og få seg vanlig lønn, i stedet for å tigge penger av andre. Ser det ikke som min oppgave å brødfø ‘parasitter’.”
 • Kommentar til Jan Hanvold julehilsen forut for julen 2021: “Regelrett vranglære han kommer med. Han skriver blant annet (skrivefeil inkludert): ‘Et ugudelig liv, forkorter livet, mens Guds frykt forlenger livet.’ Det er slettes ikke noen garanti for at en ‘frelst’ får et langt og lykkelig liv mens det motsatte er tilfellet for de ikke-omvendte. Tull og rør denne her forkynnelsen som framsettes.”
 • Ifølge Jan Hanvold spiser kristne ikke junk food, da dette medfører at man kan bli kriminell m. m. Min kommentar: “Trodde denne gjengen dyrket alt amerikansk, inkludert ‘junk food’.”
 • Jan Hanvold kan innimellom lovprise ytringsfriheten, hvor jeg en av gangene kom med følgende reaksjoner: “Enveis ytringsfrihet fra den mannen. Han vil ha sin fulle rett til å spre på sin dritt uimotsagt, men hvis noen reagerer på det han sier skal det ties i hel.”
 • Levi, Pedersen og Hanvold tigger penger over en lav sko: “Sjeldent har uttrykket å kaste penger ut av vinduet passet bedre….”
 • Penger, penger og penger. Det eneste enkelte forkynnere og predikanter tenker på….”
 • Ingen trenger vel strengt tatt Visjon Norge sin TV-kanal, som uansett bare driver med unyttig indremisjons-TV. Så ingen grunn til å åpne opp lommeboka for det pengemaset.”
 • “Definitivt bedre å gi penger til andre formål enn visjonen! Den kanalen for indremisjons-TV har for lengst fått nok penger!”
 • Frelse og velsignelse mot betaling, direkte fra deres selvskrevne Bibelutgave….”
 • Hanvoldkanalen mener at vi ikke bør bry oss om nettsiden Søkelys: “Så rett, så rett. Søkelys.com presenterer utelukkende hets, hat, konspirasjoner, tullete profetier, visvas, usannheter osv., så egentlig bør man ikke bry seg om dem. Imidlertid har der en viss underholdningsverdi å følge med på det de foretar seg, da man ut fra dette får et lite innblikk i hvor hjernevasket enkelte kan bli angivelig i religionens og troens navn.”
 • Søkelys-bloggen har flere ganger “stemplet” Hanvoldkanalen som en useriøs kanal for spredning av hets og hat. Mitt motsvar: “Søkelys-bloggen er jo bare konspirasjoner, anti-vaksine, Russland-støtte, tvilsomme profetier osv. Og sannelig har de sin store andel med hets og hat. Ikke helt troverdig når de dømmer andre for ting som de selv holder på med.”
 • Uberettiget kritikk mot Hanvoldkanalen fra Søkelys-bloggen: “Ta kritikken som et kvalitetsstempel! Uberettiget og tullete kritikk fra Søkelys sin side.. Søkelys er i prinsippet en blogg som formidler løgn, konspirasjoner og hat.”
 • Hanvoldkanalen presenterte selv en 1. april-spøk (1. april 2023) om at kanalen / siden skulle legges ned: “Denne kanalen har en viktig misjon og rolle, så det er bra at den består i fortsettelsen!”
 • Seertallene til Visjon Norge har blitt halvert i løpet av fire år: “Kjempegode nyheter! Ingen grunn til å støtte opp om det hanvoldske budskapet.”
 • Respons på deres (TV Visjon Norge) evinnelige gnål om penger og tienden: “Det beste er nok å holde “lommeboka” lukket og langt unna den gjengen.”
 • Hanvold & Co truer med Guds straffedom når det passer seg: “Trusler og skremsler om straffedom og dommedag har jeg liten sans for…. Meget primitive virkemidler for å manipulere lytterne.”
 • Hanvold i egen person “gnåler” og maser om mer penger (februar 2023), der dårlig råd pga. økte levekostnader visstnok ikke er en gyldig unnskyldning for å gi mindre: “Han og det angivelig ‘gode formålet’ får ikke en krone fra meg… Han og arbeidet er ikke verdt min støtte.”
 • Det mases og tigges om penger gang på gang på gang via TV-sendingene fra TV Visjon Norge: “Blodsuger-oppførsel som vanlig fra den kanten, ja.”
 • Generelt om TV Visjon Norge: “Utrolig at det finnes såpass mange som vil se på dette vrøvlet fra Visjon Norge.”
 • Enkelte utviser helst skadefrohet, latter og glede over at Jan Hanvold er alvorlig syk juli 2023: “Som alltid er det viktig å skille mellom sak og person, så langt det er mulig. Er enig i at stygge / ondsinnede personangrep ikke er tingen i saken du sikter til, men på den annen side kan jeg jo godt forstå at det er litt vanskelig å utvise sympati / empati / medfølelse overfor akkurat denne personen ut fra hans (tidligere) virke og historie.”
 • Jan Hanvold har vært i kunstig koma i forbindelse med et kraftig hjerteinfarkt under sitt USA-opphold sommeren 2023, men der ser nå ut til å gå i likeste laget med ham: “Sterkt uenig i hva han står for, men selve mannen ønsker jeg selvsagt alt godt for. Får håpe på at han / de i fortsettelsen gir legestanden / legevitenskapen litt av æren for at det har gått såpass bra.” (Litt medmenneskelighet, empati, anstendighet og menneskeverd må man utvise uansett hvem det måtte gjelde.)
 • Det fryktes oversvømmelser i TV-studioet/lokalene i forbindelse med ekstrem-været “Hans” august 2023: “Hm. Trodde de ble skånet for slike problemer (flom m. m.) gjennom sin tro, bønn og direktelinjer til det guddommelige. Så feil kan man ta.”
 • Vårt Land melder august 2023: “Blodrøde tall for TV Visjon Norge – revisor sår tvil om selskapets evne til drift”: “Forstår for min del ikke poenget med å ha en slik kanal i det hele tatt.”
 • Min ærlige mening om TV Visjon Norge: “Det finnes da billigere og mer effektive måter å bedrive slik indremisjons-forkynnelse på… Å formidle et kristent budskap via egen TV-kanal er neppe billig. Mange av titterne er nok “gjennom-kristne”, og de mister neppe sin tro hvis (når?) TV-kanalen forsvinner.”
 • Ekstrem tigging etter penger fra TV Visjon Norge sin side høsten 2023: “Alt dette er nok mer skitten business enn ekte kristentro. Pengene er nok vel så viktige som bibelens ord.”

Gave ikke synonymt med ekstra velsignelse, velstand og helbredelse! VIP-plass i himmelen sikres ikke mot betaling.

 

Min “krig” mot Visjon Norge har blitt “belønnet” med egen underside i bloggen til “Vi som støtter Visjon Norge”. Der samler de på sitater, helt vridd og dratt ut av sin sammenheng. Enn så heldig jeg er med å ha fått min egen underside (ironi), og kjekt å få vite via overdommerne at jeg er en frafallen! Slik ser siden ut pr. 31.03.2021:

Min egen underside hos “Vi som støtter Visjon Norge” i deres blogg.

 

NEI TAKK til “Vi som støtter Visjon Norge”!

 

Så en egen seksjon (selvfølgelig!) viet til Levi Jensen:

 • Fenomenet klovnepredikant Levi Jensen, som har blitt tatt inn i Visjon Norge-varmen: “At noen orker å høre på dette vaset / våset er over min begripelsesevne. Masse “utbrudd”, halleluja osv. Slitsomt i lengden, sånt ca. etter 20 sekunder…
 • Levi Jensen igjen med en video, der han blant annet latterliggjør prester. Min respons: “Sirkus og klovneri + dømming av prester har lite med Jesus å gjøre…”
 • En annen kastet seg inn i Levi Jensen-debatten, og han skrev blant annet: “Skal man sørge for at man unngår den evige skjærsilden kan man ikke ha en lat og uengasjert prest som skal guide deg.” Min respons på dette: “Du får mene det… For min del vil jeg heller ha en tørr og kjedelig prest enn en overtent karismatiker. Sistnevnte appellerer ikke og når ikke meg med sin overflatiskhet.”
 • Angst er demonisk, mener Levi Jensen. Jeg mener: «Huff og huff. ‘Kristne forkynnere’ slik som den karen her klarer virkelig fullkomment å ødelegge for Guds ord med sitt tullball. Tipper at stort fokus på demonisering, synd og dom neppe er effektive virkemidler i evangeliseringen. Å skremme folk til frelse har jeg absolutt ingen tro på! Men ateister og/eller humanister er nok glade for den støtten Levi J. gir dem!»
 • Støttegruppa kaller det lavmål når noen stiller spørsmålstegn om klovnepredikanten Levi Jensen kan ha vært rusavhengig eller psykiatrisk pasient, og om han eventuelt kan bidra til å skade andre. Min umiddelbare respons: “Hvem er det som snakker? Selv deler de ut diagnoser og stempler i hytt og pine, men når andre gjør det samme er det feil og ulovlig. Dobbelt-standard og dobbeltmoral så det holder. Og i tillegg framstår de som ekstra mobbende gjennom sin anonymitet.”
 • Levi Jensen som beskylder muslimer for hærverk mot hans bil: “Mannen kan jo irritere en stein med sin framferd. Imidlertid er det slettes ikke greit at noen tar loven i egne hender for å ødelegge for ham, samt for å skremme….. Om pøblene var muslimer eller ikke er vel ikke det viktigste…” og “Litt vel lett å gi muslimene skylda for det meste. Lenge leve offerrollen og utpeking av syndebukker.”
 • Levi Jensen tar betalt (tigger penger fra barn og unge!) for sitt surr via Vipps: “Ta betalt for slikt vas eller vås? Du verden, og hjelpes.”
 • Hanvoldkanalen la ut en videosnutt fra Levi hvor de også skrev: “Tenk å være så crazy at familie, kone og unger går imot deg. Da er man ille ute å kjøre.”. Min umiddelbare kommentar til dette: “Helt feil å gi Gud skylda for tullete, sprø og crazy oppførsel……. Ellers blir jeg helst fornærmet over at det norske flagget lyset mot en fra lerretet. Dette tullet han driver med har ingenting med Norge og det norske å gjøre. Ellers ekstremt amatørmessig presentasjon han har framme på “skjermen”.”
 • Fortsettelse fra forrige punkt: Og som respons på en følgende kommentar: “Nei, jeg tror nok ikke på at “gud” har sagt disse tingene han står for….. Vantro der, ja….”
 • Kritikken fra Hanvoldkanalen – og kritikk generelt – er satans våpen ifølge “profeten”: “Snakk om å snu ting på hodet, og ikke minst å skape seg sin egen virkelighetsoppfatning og sin egen Bibelfortolkning.”
 • Levi (og Jesus!) kommer ikke inn / slipper ikke til i kirken: “Takk og pris at kirka opptrer fornuftig og ansvarlig, og ikke slipper ham til med sitt tullball! Hans vrangbilde av Gud og Jesus kan han bare ha for seg selv!”
 • Levi Jensen skryter av et stort antall ungdommer har blitt frelst: “Tenker man bør ta tallene på frelste med en klype salt……”
 • Vaksinemotstand og kritikk av myndighetenes korona-politikk: “Hm. Rom. 13, 1 må ha ‘ramlet ut’ av hans Bibel: ‘Enhver skal være lydig mot de myndigheter han har over seg.‘”
 • Vranglære, velkommen skal du være… Kanskje han bør ønske seg en ekte Bibel til jul.”
 • At folk oppriktig orker og gidder å følge med på dette røret hans…. Uforståelig. Også svært lite substans i det han presenterer..”
 • Intelligens, hvor er du?”
 • Etter at Levi Jensen – uten god grunn – valgte med bred pensel å svartmale avisen Dagen: “For et stygt angrep på – og beskyldninger mot – avisen Dagen! Ellers orket jeg ikke å se hele videoen, da det bare er rør og vas. Også dårlig lyd og bilde, hvor hele videoen minner om en dårlig hjemmevideo fra 80-tallet.”
 • Levi Jensen – og til dels Jan Hanvold – liker å “tapetsere” studioene / kulissene med det norske flagget og flaggfargene (ekstrem-nasjonalisme): “Blir nesten kvalm av misbruket av det norske flagget. Det han driver med er milevis fra det norske og de norske verdiene.”
 • Levi Jensen som lever av almisser og blir forsørget av fasen sin: “Snylter…
 • Lærerne er satanister pr. definisjon: “Joda… Selvsagt har alle lærere vært gjennom grunnkurs i satanisme, kombinert med pedagogikk og fagdidaktikk..”
 • Hans ‘hemmelige’ turneer hvor han oppsøker barn og unge uten stor annonsering på forhånd: “Heldigvis mange – spesielt ansvarlige voksne – som ikke vil ha besøk av det sirkuset der.”
 • Levi Jensen følger tydeligvis med på hva som skjer i Hanvoldkanalen, noe jeg kommenterte slik: “Flott måte å få sjekket opp om mannen følger med på det som skjer her inne, noe han tydeligvis gjør. Ellers ikke særlig kristelig med løgnene og den dømmingen han foretar av oss her inne. Jeg har ingen tro på at han står på “lønningslista” til Gud som meddommer og/eller bøddel.”
 • Levi føler seg hatet og drapstruet + utstøtt ifølge videoklipp: “Mye fri fantasi og forfølgelsesvanvidd (paranoia) formidler i det videoklippet, ja.. Neppe mange som hater ham eller vil drepe ham, men mange som misliker hans falske budskap og måten formidlingen skjer på.”
 • Hissige folk og/eller dem som hater får hjerteinfarkt, redsel og frykt gir asma og du får kreft av å miste noen som står deg nær: “Hjelpeste… Mer redd for at folk utvikler det ene eller det andre av å høre på alt vaset som kommer fra hans munn.
 • Levi Jensen og og hans “våpendrager” Jan-Olav Breen får det til å høres ut for at det er helt ok å filme mindreårige (primært ungdommer) med politiets velsignelse, for så å legge videoene offentlig ut på nettet: “Hvis det de sier stemmer skuffer politiet meg veldig. Også ungdommer er mindreårige, og kan ikke selv samtykke til offentlig video- og bildebruk (hvor de kan bli gjenkjent). Jf. skolers ordninger, hvor det et er ‘heise styr’ å innhente foreldrenes samtykke til bildebruk, også på ungdomsskolenivå.”
 • All sykdom skyldes demoner og satan: “Virkelig skadelig forkynnelse der demoner gis skylden for alt som er galt….”
 • Levi skryter av mange frelste som resultat av hans evangelisering: “Trodde kristne skulle jobbe litt mer i det skjulte. Ikke skryte over hvor mange som blir frelst og annen oppblåst statistikk for å vise hvor flink man er….”
 • Alt tyder på tynt oppmøte i Haugesund februar 2023: “Og snart skryter han vel over kjempeoppmøte med mange frelste og ungdommer reddet fra satan, mens sannheten nok er en helt annen.”
 • Dørene stenges for Levi på skolene: “Takk og pris at skolene utviser kritisk sans, og ikke slipper til en mann som ham.”
 • Han er ekstremt opptatt av underlivet: “Den mannen der er sexfiksert så det holder! Pervo-mann!” Og: “Mysterium for meg at enkelte kristne forkynnere er så ekstremt opptatt av det nede i buksa hele tiden……”

En ny person må det ryddes plass til: Pastor Solomon Igiebor. Han står på mange måter i leddtog med og benytter seg av tilsvarende virkemidler som Levi Jensen. (Heldigvis for tiden IKKE i Norge!) Noen kommentarer fra min side rundt ham:

 • Utestengt fra å drive med livesendinger via Facebook i 1 måned: “Bra! Den kvasi-religionen de forkynner fortjener ikke å bli kringkastet offentlig.”
 • Søkelys omtaler saken (Pastor Solomon) og Hanvoldkanalen (igjen!): “Ser vi ifølge kommentar på Søkelys har fått oss ny tittel: “Det er litt for mange internett-fariseere som anklager og fordømmer kristne som faktisk gjør noe for Guds rike.” Internett-fariseer, ja, jo…”
 • Og: “Og så tilhører vi selvsagt: “Den kontroversielle og kristofobiske Facebookgruppen ‘Hanvoldkanalen’… Snakk om å snu ting på hodet, hvor vi som farer med berettiget kritikk mot usunn forkynnelse blir stemplet.”

Predikant Svein-Magne Pedersen bør også ha en liten seksjon her:

 • Han kritiserer og dømmer andres livsførsel, og da gjerne spesielt homofili og likekjønnet kjærlighet. Min mening rundt dette: “Det står vel i Bibelen en historie hvor Jesus sier noe sånt som at den som selv er uten synd kan kaste den første steinen. Dette må ha ramlet ut av Bibelen Pedersen bruker. Først får han feie for egen dør før han belærer andre om rett livsførsel. Nok av advarsler i Bibelen om å unngå å bli glad i mammon (penger) og makt.”
 • Oppfordrer til å ikke la andre tenker for seg og ikke å følge massen: “Oi. For en løgner han er i dag…. Han prøver jo å styre og kontrollere alle rundt seg….”
 • Misjonen Jesus Leger (i praksis Svein-Magne Pedersen) står oppført på Innsamlingskontrollen sin OBS-liste (pga. manglende åpenhet om hva innsamlede midler går til): “Fornuftig advarsel fra Innsamlingskontrollen! Tenk hvis støttespillerne hadde tatt seg bryet med å sette seg skikkelig inn i saken…”
 • Ifølge Pedersen er det vanskelig å lykkes i Norge: “Hvis Janteloven kan stoppe slike som ham vil jeg bare applaudere…”

Og nok en ny seksjon, denne gangen viet til Gjermund Kvamme (eller var det Gjer Mund Kvalme?):

 • Jeg er visstnok fascist og deltaker i en fascistisk aksjon (@Hanvoldkanalen), ifølge liste med mitt navn på publisert av predikant/evangelist Gjermund Kvamme. Min reaksjon: “For en verden! Enveis ytringsfrihet, der kritikere som meg skal holde kjeft mens diverse kvasi-predikanter forventer å bli hørt og kunne spre på sitt vås uimotsagt. Nei, dette finner jeg meg ikke i, enkelt og greit. Mitt nyttårsforsett får bli å ‘krangle’ enda mer med de selvoppnevnt ‘evangeliseringskongene’.»
 • Gjermund Kvamme igjen: “Trodde at han var en evangelist opptatt av å formidle den kristne troen. Men nei, han er kun en stor spreder av konspirasjonsteorier og løgner.”
 • Gjermund Kvamme nok en gang: “Kan ikke annet enn å flire av utsagnet om at Hanvoldkanalen nok er den mest ytterliggående hatprat og personhetsgruppa som finnes på Facebook. Han må ha bodd under en stein og aldri vært noe særlig på Facebook for å kunne hevde noe slikt…”
 • Gjermund med venner / sympatisører stempler nok en gang Hanvoldkanalen som et sted som kun driver med hat og hets. Mitt svar: “Har ikke sett noe hets eller hat i Hanvoldkanalen. Rene fakta og sannhet som formidles her, inkludert meget berettiget kritikk.”
 • Gjermund Kvamme har uttrykt sin støtte overfor Russland i Ukraina-krigen (februar/mars 2022), og han forstår ikke helt at noen ikke støtter hans syn på dette. “For et forvridd verdensbilde den mannen har……”
 • Skremmende hvordan de tenker, Kvamme & Co. Ikke rart de støtter Russland, i og med at de liker enveiskommunikasjon (propaganda) og autoritær oppførsel. Kritikere skal knebles osv. Og ellers høye tanker om seg selv og hans / deres betydning for verden. Og det er sannelig ikke opp til den gjengen der å avgjøre om andre er kristne eller ei!”
 • En person som ikke setter pris på kritikken av Gjermund, og som ber meg og andre å lese grundigere det som skrives i Hanvoldkanalen: “Nei, jeg forstår ikke det du skriver. Berettiget og begrunnet kritikk har aldri vært hets, hat eller mobbing. Vi har alle vår ytringsfrihet til å kunne presentere kritikk når det måtte trenges. At du eller andre prøver å stoppe kritikk med hersketeknikker osv. gjør ikke ting bedre.”
 • Når ble det en evangelist eller forkynner sin oppgave å være «ekspert» på politikk? Trodde heller ikke det passet seg for slike å servere løgn på løgn.
 • Gjermund Kvamme sitt ensporede verdensbilde relatert til korona og vaksine: “Trenger ikke vitenskapsfolk, forskere og professorer når man har slike super-eksperter blant oss….”
 • Mannen fortsetter ufortrødent videre med å spre på konspirasjoner og vis-vas, noe som bringer fram den harde sannheten for hans vedkommende: “Ikke alle er i stand til å ta til seg lærdom og fakta….”
 • I samme gate, hvor han påstår at alle de fæle bildene og scenene fra Ukraina er iscenesatt: “Så nå er mannen ekspert på å avsløre fotomanipulasjon, i tillegg til å være ekspert på politikk, samfunnsliv og kristentro…. Jo, jo.”
 • Mediaeksperten” i egen person….
 • “Godt at mannen gir oss litt humor og latter med sine ville fantasier! Han skrur virkelig til skruen av hva som er mulig å koke sammen av søkte konspirasjonsteorier.”
 • “Skryter” av hvor mange han blokkerer på Facebook: “Litt av en hobby eller interesse å lete med lykt og lupe etter mennesker å blokkere.”
 • Stadig deler han “bevis” fra høyst tvilsomme kilder på at vaksine / sprøyte mot korona er farlige greier: “Helt hakk i plata, hvor han ikke klarer å komme seg ut av tankerekken angående konspirasjonsteorier relatert til vaksine mot korona.”
 • Det har med god grunn blitt klaget på Kvamme sitt engasjement i regi av Frelsesarmeen, hvor klagene som ble sendt inn til Frelsesarmeen sentralt ble tatt på alvor og hvor organisasjonen ikke vil ha noe videre samarbeid med mannen: “Betryggende at en slik organisasjon som Frelsesarmeen tar til fornuften etter å ha mottatt bekymringsmeldinger.”
 • Han støtter Russland i Ukraina-krigen (eller Ukrainia som han kaller landet) : “Nok urealistisk å få ham til å våkne opp… Han trives nok best i sin egen lille boble med sin alternative virkelighet.”
 • Ifølge ham driver myndigheter, mediehus og forlag med å manipulere folks virkelighetsoppfatning, og han anbefaler oss til å våkne opp. Min respons: “Våkne opp, ja… Absolutt betimelig å spørre om hvem som bør våkne opp. Kvamme er i hvert fall rotet seg helt inn i en ‘drømmeverden’.” Og: “Hvem som lar seg lure av propaganda og løgner sier seg vel seg selv….”
 • Generelt: “Stakkars mann. Virrer rundt i sin egen forvirrede verden.”
 • Han advarer om å stemme på dagens rikspolitikere: “Jaha? Han har ikke forstått valgsystemet vårt i det hele tatt med andre ord? Det er jo over to år til neste rikspolitiske valg. Årets valg (les: valg 2023) er kommune- og fylkestingsvalg, og har lite og ingenting med regjering og storting å gjøre.”

Ellers ikke lett å lese det han skriver. Orddelingen, grammatikken og ordstavingen er helt på “jordet”. Slettes ikke noen akademisk kvalitet på det han sprer rundt seg av dritt.

Stolt av dette her:

Ofte har jeg vært høyt plassert på Hanvoldkanalen sin engasjementsliste, og mot slutten av april 2023 var jeg på førsteplass. Stolt av dette!

 

Ludvig Nessa kan tas med her:

 • Ludvig Nessa er lei av Facebook-sensur: “Skal sannelig litt til for å bli sensurert av Facebook. Må være galne greier han prøver å få publisert…..”

Søkelys-nettsiden eller bloggen, som titt og ofte kritiserer & dømmer Hanvoldkanalen med dens sympatisører:

 • Selv mener jeg at Hanvoldkanalen har en viktig og sentral rolle med å avsløre ekstrem fanatisme. Og det er vel til og med i samsvar med Bibelen, som nevner noe om å prøve åndene. Stå på videre i den viktige oppgaven, Hanvoldkanalen!
 • Søkelys farer også selv med masse hat og hets, så det blir ikke akkurat særlig troverdig når de beskylder andre for slikt. Søkelys-nettbloggen sprer på usannheter og konspirasjonsteorier, og sannelig har de selv nok av hatobjekter og de framstår som en hatside selv.
 • Min kommentar om Søkelys-nettsiden via Hanvoldkanalen-siden på Facebook: “Søkelys-bloggen er i hvert fall et makkverk. Den benyttes jo utelukkende til å spre på usannheter og konspirasjonsteorier. Absolutt ingen grunn til å ta den nettsiden seriøst.”

 

Det finnes mange veldedige, humanitære eller kristne formål som kan støttes med pengegaver. Hvordan noen klarer å anse TV Visjon Norge (og/eller Levi Jensen!) som et verdig støtteformål er for meg et mysterium. Det finnes da andre billigere måter å formidle Guds ord på enn å drive en dyr indremisjons-TV-kanal, hvor mye av pengene uansett havner i lomma på sjefen.

 

Den falske megakirken Hillsong:

 • “For et falskt spill og hykleri den tidligere ledelsen av Hillsong har drevet med. Sliter med å forstå at slike megakirker virker som et fluepapir som trekker til seg nye medlemmer i hopetall.”
 • “Enkelte lettpåvirkelige sjeler skulle ha vært mer kritiske både med hvem de gir penger til, og ikke minst hvem de hengir seg til (menneskelig sett).”

The Send:

Ifølge en person (Sofie Braut): “Det er noe som skurrer med The Send-kritikken”. Min kommentar: “For et rart innlegg! Kritikere av The Send går hovedsakelig ikke i krig mot grunnleggende Bibelske sannheter, men mot det ekstreme og det skadelige. Sofie sitt innlegg oppleves som total skivebom, hvor hun ikke har forstått fnugget av framsatt kritikk.”

Stygt angrep mot @siggysportif fra et nett-troll (“St. Egil”) august 2020 i, hvor det ble litt diskusjoner fram og tilbake:

 • “Hm. Hvem som har tildelt nett-trollet som har “forvillet” seg inn hit rollen som overdommer vites ikke. Særlig “Bibelsk” er det ikke!”
 • “Berettiget og godt begrunnet kritikk slik som Sigmund bedriver må være innafor og fullt lovlig.”
 • “Snodig måte av vedkommende å drive med trosforsvar på. Får neppe med seg noen nye på veien (“vekkelse”, evangelisering) med slik bøllete bulldoseroppførsel. Enkelte “superkristne” kunne nok ha trengt kommunikasjonsrådgivere…”
 • Kritikk uønsket: “Uenig. Jeg vil gjerne ha litt mer innblikk i alt det sprøe som “beveger seg der ute”, innenfor kristenhetens rekker…. Masse stygg hersketeknikk, nett-troll og dømming…»
  Alle kritikere er visstnok ateister: «Du har ingen rett til å stemple oss. Noen kritikere er sikkert ateister, men det er også kristne blant oss. Det er absolutt ikke din jobb eller rolle å f. eks. fradømme meg den troen jeg har, eller om troen er sterk og god nok….”
 • “Hm. Mange som leser Bibelen stykkvis og delt. Står da vitterlig at man skal prøve åndene.”
 • “Snakk om høye tanker om seg selv, hvor de likestiller seg selv med Gud….”
 • “Å skremme folk til omvendelse med trusler om fortapelsen er noe stort tull..”

Kritikk mot de “salvede” fører til “krig”, ja.

Ordkrigen er ikke over, og enda mer kommer inn her i artikkelen etter hvert.

Ikke direkte relatert til TV Visjon Norge, men legger det likevel inn her i denne artikkelen / innlegget:

 • Kvinneprestmotstanderen Mikael Bruun slutter som sokneprest i Den norske kirke: “Å fryd og glede! Bra at en slik historisk gjenlevning fra fordoms tid gir seg som prest! Å kunne samarbeide med og respektere kvinnelige prestekolleger må være et minimumskrav for en prest i DNK. Han har sannelig tråkket en del personer på tærne med sine sære standpunkter. PS! Kommentaren min er IKKE ment som et personangrep. Imidlertid er hans syn og meninger uforenelig med jobb i Den norske kirke.”

Tar med en liten seksjon her som er litt på siden av TV Visjon Norge, men det får bare våge seg:

 • “Ekspertene” Sylvi Listhaug og Ludvig Nessa går til kamp mot Faktisk.no. Min mening rundt dette: “Verken Nessa eller Listhaug er noen pålitelige sannhetsvitner, tvert imot! De sprer begge rundt seg med løgner og konspirasjonsteorier. Mens Faktisk.no på den andre siden er et bra initiativ, som gjør en bra innsats i å opptre mest mulig nøytralt / objektivt.”

Kommentarer rundt konservative nettressurser (ikke TV Visjon Norge-relatert!):

 • “Gjentar det jeg tidligere har skrevet om nettstedet Identitetogseksualitet.no: Møkka lei av slikt kristen-konservativt tankegods, hvor Bibelen vris og vendes for å få den til å passe med deres behov for å kunne fare med moralisme overfor andre som ikke deler deres syn på samliv. Bibelen må tolkes, og såkalt “Bibeltroskap” er det helt umulig å oppnå 100 % i og med alt leses selektivt og subjektivt av oss mennesker.”
 • Den norske kirke vil heldigvis neppe ta i bruk den nye kristne nettsiden om seksualitet – identitetogseksualitet.no: “Beskrivelsen eller tittelen for opplegget framstår som dømmende og ekskluderende: ‘En bedre historie‘. Konservativt syn er altså bedre enn et mer liberalt syn, noe som legger lista allerede innledningsvis. Det ‘makkverket’ der har ingenting å gjøre innenfor kirka.”
 • Og videre: “Hersketeknikker av typen at ditt og datt står helt klart i Bibelen – og da at et klassisk syn er det eneste rette – ‘biter’ ikke på meg. I realiteten er alt opp til tolkning / fortolkning, og de lærde teologene strides om hva som er rett tolkning. Det er ikke så lett som konservativ side vil ha det til.”

Noen plasser der jeg pleier å dele mine sitater: “Nei til TV Visjon Norge”, “Stans pengepredikantene!” og/eller veggen til Sigmund Voll Ådnøy. Det finnes – grøss og gru – en Facebook-side som heter “Vi som støtter Visjon Norge”, men der er jeg utestengt fra å kommentere. Noen av sitatene mine dukker også opp mot min vilje i nesten ugjenkjennelig form – klippet til, redigert og tatt helt ut av sin sammenheng – i bloggen til “Vi som støtter Visjon Norge” / “Støtter Visjon Norge”. De har tydeligvis laget til en dedikert underside “for meg frafalne”.

Støttegruppa eller støttesiden – Vi som støtter Visjon Norge – bruker de kanalene de har til rådighet til å framsette hat, hets og gapestokk-liknende aktiviteter overfor slike som meg. Personer som kommer med berettiget kritikk rettet mot den ufeilbarlige “gullungen” TV Visjon Norge og beslektede virksomheter skal tas og drites ut.

Noen kommentarer og sitater har jeg lagt inn i støttegruppas blogg (noen innlegg åpne for kommentarer, andre ikke), og deres reserveside på Facebook er også åpen for kommentering. Mitt artikkelen med tittelen “Kristenhatet – hatet blant kristne” er i stor grad en omtale av Visjon Norge sin talentløse “støttegruppe”.

Min ærlige mening om støttegruppa sin blogg, som jeg publiserte på deres reserveside (Facebook, Støttervisjonnorge). Skrev det etter at de oppfordret en person til å besøke deres blogg:

“Bloggen til dere som ‘støtter’ Visjon Norge er jo bare en arena for anonym drittslenging og gjengivelse av sitatet som er klippet såpass ut av sin sammenheng at det ikke gir noen meningsfull mening. Neppe verdt å besøke den bloggen.

Heldigvis er jeg ikke norsklærer, da en slik person nok hadde vridd seg i smerter over det dårlige språket og den elendige argumentasjonen.»

Hva som er poenget med bloggen i det hele tatt lurer jeg på. Den er definitivt mer ødeleggende enn støttende for TV Visjon Norge.”

Min anmeldelse av samme side:

“Bør avslutte sin uthengende virksomhet. Et grunnkurs i normal folkeskikk og kristen nestekjærlighet kunne personen eller personene bak denne støttesiden trenge. Masse tøv som kommer ramlende fra denne kanten pr. nå, inkludert stygge personangrep, hets og hat.

Få dere et liv! Støtt noe mer vettugt enn den manipulerende penge-TV-kanalen TV Visjon Norge.”

 

Mine kommentarer har saktens medført noe respons. Både på nettsiden til Søkelys og på nettsiden til “Vi som støtter Visjon Norge” har jeg flere ganger blitt hengt ut. Noen private meldinger har jeg også mottatt. Alt dette her setter jeg på konto for kristenhat (hatet blant kristne overfor annerledestenkende).

Til tross for min kritiske vinkling: Ja, jeg er en troende.

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Spamkommentarer blokkert