Nei til Israels flagg under gudstjenester

(Sist oppdatert 20.11.2023 @ 22:13 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Halvor Nordhaug fikk en stjerne hos meg pr. mai 2015. Jeg synes det var tøft og bra gjort av daværende Bjørgvin-biskop (nå eks-biskop / biskop emeritus) Halvor Nordhaug å nekte start av gudstjenesten fram til Israels-flagget var fjernet fra lokalet. Selv kan ikke fatte og begripe hvorfor bedehus eller kirker vil ha Israel-flagget som “dekor” under møter / gudstjenester. Er selv ganske kritisk til den ensidige kristensionismen og Israelsdyrkingen enkelte menigheter og forsamlinger utøver.

Bjørgvin-bisp sitt nei til Israels flagg under gudstjenester

Hvorfor skal Israel-flagget benyttes som “dekor” under møter, stevner og/eller gudstjenester? Og hvorfor skal lokaler slik som kirker, bedehus og andre forsamlingslokaler utsmykkes med Israel-flagget hengende framme? Flagget minner oss om den politiske situasjonen som Israel tross alt er i. Saken eller situasjonen rundt Israel, jødene og palestinerne er et svært politisk betent sakskompleks. Å ensidig støtte den ene siden er uklokt basert på noen vage fortolkninger av Bibelen. Israel er tross alt et veldig sekulært demokrati / samfunn, der jødedommen er privilegert over andre religioner, og staten / landet framstår som ganske så krigersk med alle sine gjengjeldelsesaksjoner mot palestinere og arabere.

Predikant i action.

 

Denne gamle saken har igjen blitt dratt fram i lyset våren 2021 i regi av “støttetrollene” til TV Visjon Norge:

“Vi som støtter Visjon Norge” (@visomstottervisjonnorge ), Israel-flagg og biskop Halvor Nordhaug.

Kilde: Vi som støtter Visjon Norge (@visomstottervisjonnorge) – Facebook.

Sitat fra et nytt innlegg fra Halvor Nordhaug pr. november 2023:

  • “Jeg er enig med dem begge (egen tilføyet forklaring: både israelere/jøder og palestinere), og tror derfor ikke vi som kirke skal flagge bare for den ene parten.”

Mer om Israel-saken sett med mine egne øyne står det å lese om i mitt innlegg “Israel og jødene”.

Lenker:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Spamkommentarer blokkert