Mobiltelefon og Endomondo + Sygic / TomTom

(Sist oppdatert 29.10.2022 @ 8:29 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Endomondo & mobil = En vinner!

Etter innkjøp av ny mobiltelefon (sommeren 2012) har jeg “oppdaget” og tatt i bruk treningsprogrammet Endomondo.

Jeg har i mange år hatt mobiltelefon (siden 1995). Imidlertid har jeg ikke vært noen særlig ivrige bruker av mobiltelefonen (eller fasttelefonen for den del). Mobilen har for det meste ligget og samlet støv da jeg slettes ikke er så særlig glad i å snakke i telefon og heller ikke ser poenget med å sende rundt på masse SMS-meldinger. Bedre å snakke med folk “face-to-face”!

Min “gode gamle” Samsung S8000 Jet mobiltelefon fikk nylig nok av meg og min sykling. Under en sykkeltur hadde jeg tenkt å bruke den som fotoapparat. Imidlertid viste skjermen plutselig kun stripemønster og etter hvert ingenting.

Å ha enda et halvspist og råttent epleprodukt fra epleprodusenten i hus (les: har allerede 2 X iPad fra Apple) fristet lite! Å erstatte mobilen med en iPhone var altså aldri aktuelt pga. høy pris m. m. Dessuten har jeg hørt nok av skrekkhistorier om den dårlige holdbarheten til slike telefoner.

Det var heller ikke særlig aktuelt å kjøpe en Windows Phone mobiltelefon, da jeg får mer enn nok av Windows- og Microsoft – relaterte problemstillinger i min jobb. Det måtte altså bli en telefon med Android OS, men pga. mitt moderate bruk av mobiltelefon så jeg ikke noe poeng i å kjøpe en dyr og fancy telefon.

For å komme til poenget: Jeg har for lengst kjøpt meg en Samsung Galaxy Nexus mobiltelefon, en telefon som slettes ikke er så “hot” som f. eks. Samsung GALAXY S III. Uansett er Samsung Galaxy Nexus GT-I9250 mer enn god nok for meg. Telefonen ble kjøpt via Telenor Mobil sin nettbutikk med et abonnement tilpasset liten bruk.

Med Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) OS, nå oppdatert til Android 4.2 (Jelly Bean), er det “plutselig” mulig å installere “apper” (programmer) på telefonen. For meg som har ligget langt etter i mobilverdenen var dette en ny og spennende mulighet. (Riktignok kjenner jeg til og har brukt Google Play i forbindelse med nettbrett.)

Oppdatering november 2015: Samsung Galaxy Nexus GT-I9250 mobiltelefonen har vært en god følgesvenn (juni 2012-november 2015), men nå har den fått selskap av og vil gradvis bli erstattet av en Huawei Honor 7 telefon (sommeren 2018 igjen erstattet av en Huawei P20 Lite mobiltelefon). Samsung-telefonen (Google) fungerer fortsatt, men den begynner å bli “treg”, utdatert og et annet problem er at det ikke lengre utgis Android-oppdateringer til den. Det fristet ikke å kjøpe en ny Samsung-mobil pga. høy pris i forhold til mine ønsker og behov. Se også oppdatert blogg-artikkel med tittelen “Jeg er ingen mobiloman” (lenke).

Et program jeg har blitt glad i er treningsprogrammet “Endomondo Running Cycling Walking“, lastet ned fra Google play. Programmet fungerer veldig bra og ser ut til å være tålig nøyaktig med sine målinger. Programmet bruker selvsagt telefonens innebygde GPS og kobler dette opp mot Google sin karttjeneste. Min Endomondo profil er tilgjengelig via denne lenken og jeg har også åpnet opp for publisering mot Facebook.

Jeg har ikke tatt i bruk Endomondo for å skryte over hvor flink jeg er til å trene. For det er jeg nemlig ikke! Det blir mest korte gåturer samt noen få sykkelturer i ny og ne. Det jeg liker med programmet er all statistikk det logger og at jeg får sjekket ganske nøyaktig hvor lange mine gå- og sykkelrunder er. Programmet er nok mer nøyaktig i sine målinger og beregninger enn den billige sykkelcomputeren jeg har.

Trodde aldri jeg skulle bli noen stor tilhenger av mobiltelefon, men mobiltelefon sammen med programmet Endomondo har slått an hos meg! Ellers bruker jeg også mobiltelefonen som fotoapparat under sykkel- og gåturer. (Tør ikke å bruke mobilen til å spille musikk under gåturer, da jeg ikke klarer å følge med på trafikkbildet samtidig med musikkhøringen.)

Oppdatering: Jeg har også kjøpt og tatt i bruk app-en/programmet Sygic GPS Navigation & Maps for Android. Den første testen av programmet under sommerferien 2012 var ikke helt overbevisende. Programmet var noe ustabilt og kartene ikke all verdens gode. Imidlertid har det etter den tid kommet mange oppdateringer som har bedret disse problemene. Jeg har uansett i tillegg også kjøpt TomTom GO-mobilapp GPS-navigasjon Traffic for Android. Innkjøp av disse to programmene til bruk på mobiltelefonen medførte at min tidligere TomTom GPS blir “arbeidsledig” for godt og til slutt kastet.

Oppdatering desember 2020 om Endomondo: Endomondo-treningsprogrammet legges ned ☹️. Sannsynligvis kommer jeg ikke til å erstatte det med noe annet program / app. Tenker jeg klarer meg med den funksjonalitet som ligger på mine Huawei mobiltelefoner i helse-appen  Apple iPhone helsesapp (pre-installert).

Oppdatering våren 2022: Jeg har forlatt Android-verdenen (og Huawei) privat og havnet over i Apple iPhone-verdenen. Så ja, jeg er litt mobiloman likevel! Jeg som “hater” Apple.

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , , , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

En kommentar til Mobiltelefon og Endomondo + Sygic / TomTom

  1. Therese sier:

    Endomondo er et bra program. Jeg er ikke så flittig bruker, men syns det er kjekt å ha mulighetne til å slå det på å logge ruter når jeg går forskjellige (gjerne nye) steder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Spamkommentarer blokkert