Kristen egoisme

(Sist oppdatert 31.03.2021 @ 15:50 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Rune Edvardsen la 12.06.2015 ut en status på Facebook der han tok et oppgjør med kristnes frykt og egoisme. Jeg la blant annet merke til følgende kritiske argumenter mot kristne her i Europa som jeg kan samstemme i:

  • Speiler vår tids egoisme
  • Fulle av frykt
  • Ekskluderende
  • Egoismen rår som aldri før
  • Europeerne har alltid vært undertrykkere og ment de var bedre enn andre
  • Stenger dørene for lidende og døende som roper om hjelp
  • (Redde for at) Islam kommer og tar oss
  • Konklusjonen: Vi som kjenner rettferdighetens Gud har ikke lov til å velge bort noen. Han sa Alle.

Jeg har flere ganger her i bloggen uttrykt min beundring og støtte til det arbeidet Troens Bevis Verdens Evangelisering (TBVE) driver med utgangspunkt i Sarons Dal. Rune Edvardsen er en mann som virkelig står på for å få det kristne ordet forkynt til verdens “utkanter”. Han pleier å ha mange kloke ord å komme med rettet mot oss kristne her i Norge, gjerne i form av litt småkritiske og oppvekkende småspark som vi virkelig trenger!

Kopi av selve innlegget følger nedenfor:

Rune Edvardsen status Facebook 12.06.2015.

 

På tidspunktet da denne blogg-artikkelen ble skrevet hadde det også begynt å dukke opp noen kommentarer under innlegget. En god kommentar som stod hadde følgende budskap: “Vi må slutte å være så kalde og redde. Jesus elsker alle og døde for alle. De er våre neste. Og vi skal elske våre neste som oss selv.”

For egen regning tilføyer jeg: Også kristne støtter opp om Norge sin til tider inhumane asyl- og flyktningpolitikk. Egoisme og opportunisme har fått rikelig med plass og rom blant oss troende. Vi har mer enn nok med å tenke på oss selv, mens de svake og fattige blir glemt. Materialismen har grepet oss kristne. Mammon (penger) og høy materiell velstand er sentrale verdier for mange. Misjonsengasjementet, spesielt misjonsvirksomhet i utlandet, er for manges vedkommende synkende.

Nok en gang gav Rune Edvardsen meg og andre noe å tenke på. Han har helt rett i det han skriver! Vi kristne bør være åpne, rause og ha et stort hjerte for våre medmennesker, og ikke la oss styre av egoismen og redselen for det ukjente som beklageligvis har fått alt for stor plass i våre rekker.

Lenker til andre aktuelle artikler her i bloggen:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Spamkommentarer blokkert