Instagram har blitt tatt i bruk

(Sist oppdatert 08.08.2021 @ 9:28 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Instagram

Ja da, jeg innrømmer det. Jeg er noe treg av og til. Først nå har jeg “oppdaget” bildetjenesten Instagram (juli 2012). Jeg har sett mange unge bloggere legge inn bilder i sine blogger som har blitt bearbeidet med nevnte tjeneste. Imidlertid har jeg ikke selv fattet interesse for tjenesten før nå.

For dem som måtte være enda tregere enn meg: Instagram er en nettjeneste for deling av bilder og endring av bildenes utseende ved hjelp av valgfrie filtre. Tjenesten er vel i hovedsak tenkt brukt sammen med bilder som blir tatt med mobiltelefonenes kameraer.

Instagram er en helt grei tjeneste for å gi bildene et tøft utseende samt gir muligheter for enkel deling av bildene. Imidlertid er bildekvaliteten ikke all verdens, slik at tjenesten erstatter ikke akkurat profesjonelle bilderedigeringsprogrammer. Tjenesten er imidlertid kul til bruk sammen med en blogg, Facebook eller tilsvarende.

Takk til følgende to bloggere, begge døtre av mitt søskenbarn Inger Turid, som fikk meg til å fatte interesse for Instagram:

August 2021: Endelig! Mange år etter at jeg tok i bruk Instagram har jeg endelig fått på plass kobling slik at man også her i bloggen kan se hva jeg publiserer på Instagram. Lenke til bildestrømmen og innlegget og artikkelen: “Instagram-strømmen min”.

Ellers har Instagram modernisert sin logo siden jeg tok systemet i bruk:

Instagram-logoen i mer moderne variant.

 

Instagram er en glimrende tjeneste for å dele bilder med kjente og ukjente, selv om tjenesten har sine sikkerhetsrisikoer. Jeg planlegger i hvert fall i fortsettelsen å fortsette med å bruke tjenesten aktivt.

Lenker:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

7 kommentarer til Instagram har blitt tatt i bruk

 1. Therese says:

  Enig med deg at dette er en fin tjeneste til blogg, facebook og lignende. Men hører at enkelte nesten bare tar bildet med instagram, og det syns jeg blir litt skummelt. Folk har litt for lett til å kun bruke mobilkamera og kutte ut vanlig kamera. For hverdagslige hendelser er dette kanskje ok, men ikke for øyeblitt som skal tas vare på som minner (bursdager, barnedåp, bryllup osv.).

 2. Selv tenker jeg vel at det er bedre at folk tar bilder med mobil enn ikke tar bilder i det hele tatt.

  Og: Alt var ikke bedre før. Husker mange da jeg var «ung» som hadde det jeg valgte å kalle konfirmantapparater. Billige og dårlige kompaktkameraer med film som de hadde fått til sin konfirmasjon for X antall år siden. Apparater som slettes ikke tok gode bilder.

  Til og med en mobil tar ofte bedre bilder enn en del av disse gammeldagse kompaktkameraene. Men selvsagt bør man da ta dem på «vanlig» måte og ikke via Instagram. Å kun ha Instagram-versjonen kan man nok fort angre på. Greit å ha originalbildet i maksimal kvalitet og uten effekt lagt på.

 3. Stine says:

  Godt at du endelig har fått øynene opp for denne app’en. Men enig med Therese, mobil kamera skal brukes til bilder på mobil. Men ja, det er bedre at folk tar bilder med mobil enn ikke i det hele tatt 🙂

 4. Tror nok vi er ganske så enige i denne saken. Instagram og mobil er kjekt, men disse to erstattet ikke vanlig digitalt fotoapparat og bilderedigeringsprogrammer fullt ut.

  Imidlertid irriterer jeg meg mer over utstyrshysteriet en del havner inn i. Speilrefleks er bra det, men jeg har sett alt for mange som kjøper dette uten å være i stand til å utnytte det. Enkelte skulle nok heller ha valgt et enkelt og bra digitalt kompaktkamera i stedet for et alt for fancy speilrefleks som de ikke utnytter.

  (Men: Dette gjelder selvsagt ikke dere to, Stine og Therese. Dere kan ta bilder og er fullt i stand til å bruke og utnytte speilrefleks.)

 5. Therese says:

  Hehe 🙂

  Kan godt være det er litt utstyrshysteri der ute…. Men… folk kan si hva de vil. Har du råd til å kjøpe deg speilrefleks og gidder å drasse på det, så gir det fremdeles ganske mye bedre bilder (på auto) enn med et kompaktkamera. Det er iallfall min erfaring.

  Fordelen med de gamle bildene er vel at vi har fått negativer som originaler. De gir jo ofte veldig bra oppløsning. Jeg er jo litt sær når det gjelder bildebibliotek, så jeg har jo skannet det meste av negativer jeg kommer over. Og som du sier…. her er det både veldig dårlige bilder men også veldig gode bilder 🙂

 6. Hm. Ok. Hver sine erfaringer.

  På mitt Canon EOS 450D fotoapparat (ikke helt siste modell, er noen år) synes jeg automatikken fungerer ganske dårlige. Apparatet kan ta bra bilder, men på ren automatikk og fotoamatør som ikke tenker selv blir bildene dårligere enn med et “idiotsikkert” kompaktkamera. (F. eks. er det lett å få folk eller grupper av mennesker uskarpe.)

  Når det gjelder gamle “analoge” bilder er det nok en del av dem som er bedre på negativene enn på de positive papirkopiene. Det har vært masse dårlig framkalling oppigjennom tiden, ikke minst i slike timestjenester med diverse lugubre framkallingsmaskiner involvert eller ekstremt billige framkallingsfirmaer via postordre.

  Nei, jeg holder meg i hovedsak til å bruke følgende apparater i min fotografering: Canon PowerShot S100, Canon PowerShot G12 eller Samsung Galaxy Nexus mobiltelefon. Dvs. mobiltelefon og kompaktkamera, der kompaktkameraene tross alt er av en viss kvalitet.

  Jeg har et Canon EOS 450D speilrefleks, men utenom en ekstern blits har jeg bare medfølgende utstyr. Dvs. jeg har lite med objektiv / optikk å skifte på. Først med en del tilbehør i hus begynner speilrefleks virkelig å bli spennende. Personlig har jeg aldri klart å bli skikkelig venn med eller fortrolig med speilreflekskameraet. Tror ikke kameraet liker meg…

  PS! Hadde mobilen med som fotoapparat i går i et noe dystert og disig sommervær. De bildene jeg tok med den under nevnte forhold ble ikke særlig gode. De fleste ble slettet ganske så fort. Ja, mobilen har sine begrensninger!

 7. Marianne G says:

  Jeg har Eye-Fi brikke til både speilrefleks og kompaktkamera. Da kan jeg sende bilder derfra rett til mobil/brett selv om jeg er på farten. Mistenker på kvaliteten på bildene til noen av de jeg følger at det er flere som gjør det samme. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *