Hjertelig velkommen til år 2024!

(Sist oppdatert 24.01.2024 @ 21:27 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Godt nyttår 2024!

Nok et nytt år ligger foran oss, og et nytt år gir oss muligheter for å oppleve både nye oppturer og nedturer, positive og negative ting, gleder og sorger, muligheter og utfordringer. Det blir spennende å se hva det nye og “blanke” året vil bringe oss på godt og vondt.

Det er også naturlig å bruke litt tid på ettertanker og refleksjoner nå når et år er omme og et annet står for døra og “banker på”. År 2023 hadde sine utfordringer, noe jeg kommer tilbake til etter hvert.

🎊🥳🎆🕛 Godt nyttår og godt nytt år 2024! Farvel til år 2023, og velkommen du nye år 2024! 🎇🍾🎉🥂

Og noen emojier til:🎈🥴💃🌃🍷🧨

Oppdatering: Og så var vi godt i gang med år 2024!

Nytt år lastes inn og gjøres klart:

Laster inn (loading) år 2024!

 

Det er alltid spennende med et nytt år, hvor året etter hvert vil bli fylt med innhold og opplevelser. Forhåpentligvis blir det flere positive enn negative momenter som inntreffer i det nye året. Nyttårsbønnen kan benyttes til ettertanke og refleksjoner nå ved årsskiftet.

Nyttårsforsetter for år 2024? Nei, slikt driver jeg ikke med!

Litt tilbakeblikk på det tilbakelagte året 2023:

 • En del utfordringer fra år 2022 fortsatte inn i år 2023, og da ikke minst dette med svekket privatøkonomi og kjøpekraft for mange av oss.
 • År 2023 har på mange år vært et bratt år, hvor utrykket dyrtider så gjerne kan bli benyttet. (Dyrtider år 2023: Prisene har steget uvanlig mye pga. mismatch mellom tilbud og etterspørsel etter varer, ikke minst pga. krig og uroligheter rundt oss.)
 • Mange har fått svekket sin privatøkonomi og redusert sin kjøpekraft pga. ekstremt dyr bensin, høy lånerente (boliglån) med hyppige renteøkninger, høy prisstigning på massevis av varer og tjenester, strømregninger store som fjell osv.
 • Vi hører om at det blir stadig flere fattige i vårt land, og vi opplever en kraftig økning i antallet personer som ikke får sin privatøkonomi til lenger å gå rundt. Økende antall husholdninger er helt avhengig av frivillige organisasjoner sine matutdelinger. (Mens NAV ikke henger med i “svingene”.)
 • Via medier hører vi om krig og krigslignende tilstander, hvor krigen i Ukraina (🇺🇦) startet av Russland (🇷🇺) fortsetter for fullt. Videre har Israel (🇮🇱) satt i gang med store gjengjeldelsesangrep mot palestinere (🇮🇱) rettet mot blant annet Hamas og sivile på Gazastripen. (Uroligheter i land slik som Syria, Afghanistan, Myanmar, Iran og i diverse afrikanske land har vi for lengst glemt!)
 • Generelt sett er vi inne i noen litt urolige og usikre tider, også her i Norge. Beredskap og prepping er noe flere enn tidligere tenker på.
 • Klima- og miljøkrisen – inkludert skadelige klimaendringer – truer fortsatt.
 • Dommedag og endetid inntraff ikke i år 2023 heller.
 • Masse spennende har funnet sted på IKT-området, men kunstig intelligens (KI / AI) har ikke tatt over hele verdenen så langt.
 • TV Visjon Norge består ☹️.
 • Nok et år hvor jeg har klarte å styre unna elbil 😊.
 • Regjeringen – og rikspolitikerne generelt – svikter oss vanlige mennesker og nordmenn. Det er vanlige folks tur til å bli skviset.
 • Forhåpentligvis blir det roligere i 2024 enn i 2023 angående politiske skandaler i rikspolitikken.
 • Diverse andre og flere politiske intriger kunne ha vært nevnt.
 • Begredelig lokalpolitikk har blitt kjørt i Stad kommune i det tilbakelagte året (2023) og året forut (2022). Ærlig og oppriktig har jeg liten tro på at en “fornuftig” politikk vil bli ført i det nye året her i Stad kommune.
 • (Mangt og mye kunne nok ha vært sagt og ment om nabokommunen Kinn kommune også, men det skal jeg stå over da det tross alt er min arbeidsgiver og arbeidsplass.)
 • Privat har det vært et år på det jevne, uten de helt store toppene og bunnene.
 • BEKLAGELIGVIS er jeg redd og bekymret for at vi drar med oss en del av problemene og utfordringene fra år 2023 videre over til år 2024.

I og med dyrtidene vi er inni kan man plukke fram behovspyramiden til Maslow:

Maslows behovspyramide

Maslows behovspyramide

 

Jeg har også liggende en treffende variant av pyramiden, hvor det mest grunnleggende behovet er tilgang på Wi-Fi, mobil og Internett (bredbånd):

Maslows behovspyramide

Maslows behovspyramide, redigert hvor Wi-Fi, mobil og Internett-tilgang har kommet inn som nytt trinn i bunnen.

 

Digitaliseringen, nett, Internett/bredbånd og IT – inkludert kunstig intelligens (KI/AI) – er nok sentralt for tiden, også inn i det nye året.

Selv er jeg blant de heldige, slik at jeg ikke sliter med å få dekket sentrale basisbehov slik som de fysiologiske (mat, drikke m. m.). Beklageligvis er det ikke alle som er så heldige, verken her i Norge eller rundt i den store verden. Det meldes om sterk økning i antallet personer og familier som både må ha hjelp til jul og ellers i året med å få mat på bordet (jf. matutdeling som foretas av diverse frivillige organisasjoner). Enn så lenge klarer vi i familien Rasmussen å holde “hodet over vannet”, men alle prisøkningene merkes godt i og med at lønna slettes ikke følger med i utviklingen.

Likevel: Alt i alt har vi det fortsatt ganske så bra her i Norge, og likeså gjelder for meg privat som innbygger i bygda Flatraket.

Jeg satser på at det også i 2024 blir mange muligheter for fotografering. Bilder fra det nye året vil etter hvert dukke opp både i mitt fotogalleri på nett og i min Instagram-strøm. I mangel på år 2024-bilder foreløpig krydrer jeg dette innlegget med noen år 2023-bilder:

Nordlys på Flatraket 5. november 2023.

 

Og:

Solnedgang Flatraket pr. 09.06.2023.

 

Og:

Utsikten ned mot bygden Flatraket og mot øya Barmen sett fra Gangeskaregga pr. 23.07.2023.

 

Farvel til år 2023, og velkommen til år 2024. Vi får krysse fingrene for at år 2024 blir et bedre år enn år 2023 var, med mange positive muligheter og gleder. Godt nyttår og godt nytt år til dere som leser dette innlegget i min blogg!

Godt nyttår 2024!

 

Lenker:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , , , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Spamkommentarer blokkert