Herland og krigen mot alt og alle

(Sist oppdatert 30.01.2022 @ 20:39 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Facebook: The Herland Report NORSK (@HerlandReport)

Jeg vil rette et kritisk fokus mot det budskapet religionshistoriker Hanne Nabintu Herland prøver å formidle. Til tider virker det som om hun går til kamp mot det meste av det etablerte. Hele samfunnet rundt oss virker til å være hennes fiende, det er Herland mot hele røkla.

Hun virker til å være sterkt påvirket av (kristne) konspirasjonsteorier. Blant annet har hun gått til kamp mot makteliten som i følge henne blant annet er en ekstrem-liberal elite som ikke lenger lytter til folket. Hun fører også kamp mot media, politisk korrekthet, Janteloven, konsensustyranniet, likhetstyranniet, venstrevridd politikk, politisk sensur og medienes sensur. Dessuten romantiserer hun vår fortid, f. eks. vikingtiden.

Et utsagn hun har kommet med som kan ha litt hold i seg er dette: “Norge har blitt en fryktnasjon hvor avisenes mobbeledere går først i toget for å strupe ned meningsmangfoldet gjennom sine meningspoliti holdninger.” Media jakter ofte i flokk og følge, og de kan være villige til å utpeke passende syndebukker.

Hennes kamp mot mye forskjellig samtidig gjør henne noe vanskelig å bli klok på. Hun passer ikke inn i en bestemt bås. Hun går vel til tider til krig mot både “normale” kristne verdier og norske verdier. Til tider er det ikke langt unna at hun kan kalles for en høyreekstremist.

Noe av det som blir presentert av henne må kunne kalles for veldig useriøst og tilnærmet vrøvl. Det er alt annet enn vitenskap det hun kommer med. Visstnok har hun en mastergrad i religionshistorie, uten at dette imponerer noe nevneverdig. Strengt tatt er det liten grunn til høre på henne i det hele tatt, og det er i hvert fall ikke grunn til å ta det hun framsetter seriøst.

Januar 2022 så jeg på TV-programmet “Alle mot alle” (spørreprogram / quiz-program på TV Norge). I en episode der ble deltakerne presentert for et bilde av nettopp Hanne Nabintu Herland, hvor oppgaven var å kjenne igjen personen på bildet. HELDIGVIS var det ingen som kjente henne igjen / klarte å identifisere henne. Sannsynligvis et ganske smalt og lite publikum hun har for sine meninger, i hvert fall i Norge. Akkurat kjendis er hun ikke!

Alt i alt, til tross for noen gullkorn innimellom fra henne: Det kan se ut for at hun ser fanden eller spøkelser på høylys dag. Overdrivelser og krisemaksimering benyttes flittig. Hun ser ut til å ha klokketro på sine egenkonstruerte sannheter og hennes alternative virkelighet og virkelighetsforståelse. Hun presenterer en kristenfundamentalistisk tankegang og et sterkt høyrevridd tankesett/retorikk (nesten-høyreekstremisme). Jeg kjenner meg ikke igjen i eller forstår meg på hennes virkelighetsforståelse eller agenda. Dette at hun er sympatisør med TV Visjon Norge gjør meg også i utgangspunktet svært skeptisk.

Se min artikkel “Protest mot enkelte former for kristendom”, underpunktet “Hanne Nabintu Herland og kirken” for mer detaljer.

To av Hanne Nabintu Herland sine “lekegrinder”: The Herland Report nettside og The Herland Report (@HanneNabintuHerland) på Facebook.

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *