1

God påske anno 2023!

God påske!

Det nærmer seg tid for å markere påske 2023, og da gjerne med en påskefeiring som også har plass for det kristne innholdet! I den forbindelse henviser jeg til det tidligere publiserte innlegget:

Lenket artikkel setter fokus på hvorfor troende kristne feirer påske. Svært mange nordmenn ser på påsken som kjærkomne fridager uten å legge noe mer i det, mens kristne tror på at en dypere mening ligger bak påskefeiringen / påskehøytiden. Litt om påskens kristne innhold (påskens virkelige innhold!) blir nevnt i innlegget, inkludert de ulike påskedagenes betydning og innhold.

Selvsagt er det også flott med noen velfortjente fridager fra arbeidslivet, selv om jeg personlig verken skal på ski eller hytteferie. Ellers blir det et passe stort inntak av Freia påskeegg med palmeolje, som jeg spiser med den beste samvittighet. Det er fint at vi ennå har påsken som kirkelige helligdager med fri fra jobb og skole, og at vi kan feire påsken på “standard” norsk måte.

Påske 2023 – tidspunkt:

Påske 2022 – kalender – uke 14. Kilde: https://ukenr.no/2023/påske. Uke 13 – 2.4.2023 – er palmesøndag.

 

Resten av denne artikkelen handler om tidligere private / personlige markeringer av påske, og ikke spesifikt om påsken 2023:

Påsken 2021 – i likhet med påsken 2020 – ble vel muligens noe spesielle (og “reduserte”), hvor korona-viruset / korona-pandemien delvis “ødela” feiringen eller i hvert fall begrenser markeringen noe. Mye av påskefeiringen 2021 ble digital – digital påske nummer 2. Kona – Sølvi M. Rasmussen – sin påskestatus 2020 på Facebook som jeg støttet 100 % opp om også i år 2021 (eventuelt også i år 2022):

Kona sin påskestatus.

 

I tekstformat, med noen mindre kosmetiske endringer og korrigeringer:

  • “Det nærmer seg påske, og påska er på ingen måte avlyst! Kanskje blir den annerledes, men her i huset markerer og ferier vi påske i år også. Først palmesøndag, så den stille uke, så skjærtorsdag og langfredag og så feirer vi 1. påskedag at Jesus stod opp igjen. Det blir påske i år også!!!!!”

Alle på hytta: Ellers ble påsken 2021 rolige greier for vår del. Det virket som om “hele bygda” Flatraket hadde reist på hytta, mens vi satt her hjemme da. “Alle” har jo hytte nå til dags, hvor vi ikke er del av det gode selskapet gjennom at vi slettes ikke eier noen hytte eller har tilgang på noen hytte. Likeså påske 2022.

Påsken 2023 blir helt tilbake til normalen, hvor korona er glemt og tilbakelagt. Imidlertid blir det nok også denne påsken mange som tar turen til hytta, reiser på skiferie, slapper av hjemme eller reiser på annen mini-ferie (Syden osv.).

Påske

Men for all del: Ikke ødelegg påsken eller andre deler av året med å “låne” øre og øyne til TV Visjon Norge! Selv kommer jeg neppe til å oppsøke kirke eller høre på tradisjonelle påskesalmer i påsken, selv om jeg tror på det kristne påskebudskapet.

 

Enkelte skal kanskje på ski og afterski i påsken:


 

En sang eller musikkvideo – kategori rock – som jeg pleier å finne fram til påske er denne som faktisk har et kristent innhold:


 

Konklusjon: JA! Det ble påske år 2021 også, på tross av den spesielle situasjonen (korona-påske nr. 2) vi var oppi. Påsken 2022 ble enda mer normal enn de to foregående korona-påskene, og med påsken 2023 er vi helt tilbake til normalen. Og det Bibelske innholdet i påske kan feires og markeres tilnærmet helt uavhengig av ytre omstendigheter.

 

Skrevet før påske, for så å bli etterlevd: Påsken skal feires som seg hør og bør!


✝️⛪🐣🥚🐤🐇🍫🙌🙏

God påske, alle sammen!