God påske anno 2022!

(Sist oppdatert 17.04.2022 @ 22:16 av Bjørn Roger Rasmussen.)

God påske!

Innlegg arkiveres til neste år, i og med at påsken 2022 er over. Før påske skrev jeg:

Det er tid for å markere påske 2022, og da gjerne en påskefeiring som også har plass for det kristne innholdet! I den forbindelse henviser jeg til det tidligere publiserte innlegget:

Lenket artikkel setter fokus på hvorfor troende kristne feirer påske. Svært mange nordmenn ser på påsken som kjærkomne fridager uten å legge noe mer i det, mens kristne tror på at en dypere mening ligger bak påskefeiringen/påskehøytiden. Litt om påskens kristne innhold (påskens virkelige innhold!) blir nevnt i innlegget, inkludert de ulike påskedagenes betydning og innhold.

Selvsagt er det også flott med noen velfortjente fridager fra arbeidslivet, selv om jeg personlig verken skal på ski eller hytteferie. Ellers blir det et passe stort inntak av Freia påskeegg med palmeolje, som jeg spiser med god samvittighet (den beste samvittighet!). Det er fint at vi ennå har påsken som kirkelige helligdager med fri fra jobb, og at vi kan feire påsken på “standard” norsk måte.

Påske 2022 – tidspunkt:

Påske 2022 – kalender – uke 13. Kilde: https://ukenr.no/2022/påske. I tillegg: Palmesøndag 10. april 2022.

 

Resten av denne artikkelen handler om påsken 2021 og påsken 2020, og ikke spesifikt om påsken 2022:

Påsken 2021 – i likhet med påsken 2020 – ble vel muligens noe spesielle (og “reduserte”), hvor korona-viruset / korona-pandemien delvis “ødela” feiringen eller i hvert fall begrenser markeringen noe. Mye av påskefeiringen 2021 ble digital – digital påske nummer 2. Kona – Sølvi M. Rasmussen – sin påskestatus 2020 på Facebook som jeg støttet 100 % opp om også i år 2021 (eventuelt også nå i år 2022):

Kona sin påskestatus.

 

I tekstformat, med noen mindre kosmetiske endringer og korrigeringer:

  • “Det nærmer seg påske, og påska er på ingen måte avlyst! Kanskje blir den annerledes, men her i huset markerer og ferier vi påske i år også. Først palmesøndag, så den stille uke, så skjærtorsdag og langfredag og så feirer vi 1. påskedag at Jesus stod opp igjen. Det blir påske i år også!!!!!”

Alle på hytta: Ellers ble påsken 2021 rolige greier for vår del. Det virket som om “hele bygda” Flatraket hadde reist på hytta, mens vi satt her hjemme da. “Alle” har jo hytte nå til dags, hvor vi ikke er del av det gode selskapet gjennom at vi slettes ikke eier noen hytte eller har tilgang på noen hytte. Likeså påske 2022.

Men for all del: Ikke ødelegg påsken eller andre deler av året med å “låne” øre og øyne til TV Visjon Norge!

Konklusjon: JA! Det ble påske år 2021 også, på tross av den spesielle situasjonen (korona-påske nr. 2) vi var oppi. Påsken 2022 blir forhåpentligvis litt mer normal enn de to foregående korona-påskene. Og det Bibelske innholdet i påske kan feries og markeres (med eller uten store folkeansamlinger, helt uavhengig av pandemi eller ei) tilnærmet helt uavhengig av ytre omstendigheter.

 

Skrevet før påske, for så å bli etterlevd: Påsken skal feires som seg hør og bør!


✝️⛪🐣🥚🐤🐇🍫🙌🙏

God påske, alle sammen!

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Spamkommentarer blokkert