God påske anno 2021!

(Sist oppdatert 05.04.2021 @ 7:40 av Bjørn Roger Rasmussen.)

God påske!

Det nærmer seg påske 2020 Det ER har vært påske 2021. I den forbindelse henviser jeg til det tidligere publiserte innlegget:

Artikkelen setter fokus på hvorfor troende kristne feirer påske. Svært mange nordmenn ser på påsken som kjærkomne fridager uten å legge noe mer i det, mens kristne tror på at en dypere mening ligger bak påskefeiringen/påskehøytiden. Litt om påskens kristne innhold blir nevnt i den lenkede artikkelen.

Ellers har jeg hatt det årlige inntaket med Freia påskeegg med palmeolje, som jeg har spist med god samvittighet (den beste samvittighet!). Det er fint at vi ennå har påsken som kirkelige helligdager med fri fra jobb, og at vi kan feire påsken på “standard” norsk måte.

Påsken 2021 – i likhet med påsken 2020 – ble vel muligens noe spesielle (og “reduserte”), hvor korona-viruset / korona-pandemien delvis “ødela” feiringen eller i hvert fall begrenser markeringen noe. Mye av påskefeiringen ble digital – digital påske nummer 2. Kona – Sølvi M. Rasmussen – sin påskestatus 2020 på Facebook som jeg støttet 100 % opp om også i 2021:

Kona sin påskestatus.

 

I tekstformat, med noen mindre kosmetiske endringer og korrigeringer:

  • “Det nærmer seg påske, og påska er på ingen måte avlyst! Kanskje blir den annerledes, men her i huset markerer og ferier vi påske i år også. Først palmesøndag, så den stille uke, så skjærtorsdag og langfredag og så feirer vi 1. påskedag at Jesus stod opp igjen. Det blir påske i år også!!!!!”

Alle på hytta: Ellers ble påsken 2021 rolige greier for vår del. Det virket som om “hele bygda” Flatraket hadde reist på hytta, mens vi satt her hjemme da. “Alle” har jo hytte nå til dags, hvor vi ikke er del av det gode selskapet gjennom at vi slettes ikke eier noen hytte eller har tilgang på noen hytte.

Men for all del: Ikke ødelegg påsken eller andre deler av året med å “låne” øre og øyne til TV Visjon Norge!

Konklusjon: JA! Det ble påske i år (2021) også, på tross av den spesielle situasjonen (korona-påske nr. 2) vi er oppi. Og det Bibelske innholdet i påske kan feries og markeres (om enn uten store folkeansamlinger) – og ble feiret og markert – helt uavhengig av pandemien.

Påske 2021 – kalender. Kilde: https://ukenr.no/2021/påske.

 

Skrevet før påske, for så å bli etterlevd: Påsken skal feires som seg hør og bør!


✝️⛪🐣🥚🐤🐇

God påske, alle sammen!

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Spamkommentarer blokkert