Gdansk november 2012

(Sist oppdatert 05.11.2020 @ 19:32 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Gdansk

Høsten kan gjerne bli litt lang og trist, og da kan det være greit å ha et lite ferieavbrekk underveis. Vi er ikke sydenmennesker, så det har i stedet blitt noen turer i de senere år i retning av den tidligere østblokken. I tidsrommet 15.-18. november 2012 hadde vi, Sølvi M. og Bjørn Roger, en tur til Gdańsk (Danzig) i Polen.

Reise med fly og hotellovernatting ble bestilt via ferieselskapet Sembo. Vi reiste med fly tur-retur Sola. Bortover reiste vi med SAS via København mens vi hjemover reiste med Norwegian via Gardermoen. Vi overnattet på hotellet Radisson Blu Hotel, Gdansk. Hotellet hadde store rom og holdt bra standard.

I likhet med noen av de andre plassene vi har besøkt var det mange butikker som prøvde å selge sine suvenirer til turister. Blant annet var det masse salg av ravsmykker (amber). Det var også en del glass- og keramikkprodukter å finne i butikkene.

Byen har mange spennende bygg å vise fram de besøkende. Selv om byen ble ganske så ødelagt under andre verdenskrig framstår den pr. i dag som en by med mye spennende bebyggelse. Restaureringsarbeidet etter krigen har tydeligvis blitt gjort på en grundig måte.

Å være på ferie tok på beina. Masse hard brostein å gå på og det blir en god del gåing for å få sett mest mulig på ikke så all verdens lang tid. Heldigvis var det masse kafeer og restauranter som innbød til etterlengtede kaffepauser, og vi var også heldige med at hotellet lå svært nært det området vi mest trasket rundt i (Kongeveien, paradestrekningen Ulica Długa / Długi Targ og promenaden Długie Pobrzeże langs elven Motława).

Det var ikke så mange plussgrader i lufta under vårt opphold, noe som vel var som forventet midt i november. Heldigvis unngikk vi nedbør mens vi var på besøk i Gdansk. Imidlertid var det ganske “grått i været”, noe bildene vi tok under oppholdet bærer sterkt preg av.

Vi hadde et fint og spennende avbrekk fra den vante tralten i Gdansk. Gdansk kan anbefales som reisemål!

Flere bilder fra oppholdet er tilgjengelig i fotoalbumet “foto.brr.no: Ferie, Gdansk november 2012” (lenke).

(Etter hvert en gammel artikkel som har gått ut på dato. Velger likevel å la den bli liggende her i bloggen.)

Lenker:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

2 kommentarer til Gdansk november 2012

  1. Anine sier:

    Hei! Har tenkt meg en tur til Gdansk selv nå i november. Men er det mye av severdighetene som er stengt, siden det er litt utenfor turistsesongen? Jeg kunne f.eks. tenkt meg å ta fergen til Hel 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Spamkommentarer blokkert