Flyktningekatastrofen i Syria

Innlegg sist oppdatert

fvn.no: Pål Rake

I media har vi de siste årene fått høre og se mye hjerteskjærende rundt flyktningkatastrofen / den humanitære katastrofen i Syria. Mange er på flukt og en del av dem finner veien til Europa via farefull kryssing av Middelhavet m. m. Neste diskusjon er hvordan vi i Norge kan hjelpe, hvor mange vi i Norge skal ta imot av flyktningene og/eller om vi kan hjelpe dem i nærområdene.

I stedet for å skrive en masse selv om dette alvorlige temaet vil jeg i stedet anbefale lesing av Pål Rake sitt leserinnlegg på fvn.no (Fædrelandsvennen). Innlegget er velskrevet og jeg kan trygt skrive under på og samtykke med det han skriver og omtaler!

Lenken til innlegget i fvn.no med tittelen #VelkommenSyria: http://lokalkulturen.fvn.no/blog/2015/09/04/velkommensyria/

Jeg vil også anbefale Pål Rake sin singel:

Oppdatering:

Programleder Rune Nilson i Lønsj på NRK P1 har også hatt (09.12.2015) et glimrende innlegg i diskusjonen rundt fremmedfrykt og rasisme. Skremmende holdninger finnes i mange nordmenn, ikke minst nøret opp av media og FrP. Vi er redde for potensielt nye landsmenn og vil for enhver pris beskytte og ha for oss selv alle de særprivilegier vi har i Norge.

Blant annet kom Rune med følgende utsagn som virkelig treffer spikeren på hodet:

 • Om nordmenn: “Og jeg prøver daglig å forstå hvordan det ble sånn. Hvordan VI ble sånn. En gjeng med ufordragelige og motbydelige egoister, som tror vi er berettiget et bedre liv enn alle andre i verden. For dette har blitt vanlig, folkens!”
 • “Det finnes folk der ute som heller vil se hus brenne, enn at barn skal få søke tilflukt der.”
 • “Mer til det norske folk. Mye vil ha mer, faen vil ha flere.”
 • “Jeg er så skamfull og så flau over det som skjer i landet mitt nå, at det er nesten ikke til å holde ut!”

Vårt Land hadde 11. juli 2018 en artikkel med overskriften: “Veteranen gråt over kald asyldebatt”. Det er snakk om svenske KrFs (Kristdemokraterna, KD) superveteran og tidligere partileder Alf Svensson, som reagerer på dagens partitopper i Sverige sin flyktningdebatt. Den svenske flyktningdebatten har blitt kald og hard som den norske.

Vi hører for tiden (år 2018) lite om flyktningekatastrofen i Syria og andre land i Afrika og Asia (Afghanistan m. m.). Likevel er problemene slettes ikke over. Fortsatt krysser flyktninger Middelhavet, og fortsatt kommer de landeveien mot Europa.

Noe av grunne til at det er såpass lite fokus på situasjonen er at flyktningene i stor grad blir stoppet på de ytre sørlige grensene i Europa. Flyktningene blir internert i leirer og blir hindret fra å f. eks. å komme til Norge pga. stengte interne grenser mellom de europeiske landene. Mange europeiske land har også blitt restriktive til å ta imot flyktninger etter å ha tatt imot mange tidligere.

Det har vel nesten blitt en norsk verdi å være skeptisk til asylsøkere og innvandrere, spesielt dem med muslimsk bakgrunn.

Lenke:

Utskrift
Tagged , , , , , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

4 kommentarer til Flyktningekatastrofen i Syria

 1. NeiTilFrekkeUtlendingeriNorge sier:

  Folk vil beskytte seg selv, sitt land og sin familie. Hvis du synes det er rart, så bor du i feil land. Dette har nordmenn gjort i alle tider. Akkurat som alle andre i verden. Folk beskytter seg selv og sitt. Så når noen sier at de vil importere flest mulig unge menn fra kulturer som er basert på vold, drap og voldtekt, så sier jeg selvfølgelig nei. Slikt skal vi ikke ha i Norge. De får holde seg i ørkenen, så kan de leve slik de vil der.

  Jeg blir ofte kalt rasist, men det er bare veike små venstre-ekstremister som sier det. Og det betyr at jeg gjør noe riktig. Jeg har sagt det til dem mange ganger; jeg diskriminerer ikke mot noen. Jeg bryr meg ikke om dere er gule, blå, svarte eller grønne. I mine øyne er dere alle like lite verdt.

 2. NeiTilVilleMuslimer sier:

  Det er ekstremt mye rasisme i Norge nå om dagen. Jeg opplevde 1970- og 80-tallet i Norge og rasisme var et ord jeg aldri hørte. Men så kom muslimene og nå blir hvite nordmenn hele tiden forsøkt trykket ned og overkjørt. Muslimer er de mest rasistiske mennesker jeg møtt. Glem nazistene, de ser ut som uskyldige speidergutter sammenlignet med muslimer. Jeg måtte flytte ut av min egen hovedstad i mitt eget land etter 15 år for pokker. Muslimene gjorde det umulig å leve der. For muslimer så er jeg null verdt, fordi jeg er en vantro hvit nordmann. En vantro hvit nordmann som hjalp dem når de ba om hjelp og betaler maten deres med mine skattepenger… Vi får se, hvor langt de kommer. Når man biter hånden som gir deg mat, da ligger du jævlig tynt ann. Jeg har ikke ett eneste godt ord å si om disse villdyrene og prøver en av de å kødde med meg, så blir det det siste han gjør.

  • Går ikke god for hele innholdet i den innlagte kommentaren, men lar den i ytringsfrihetens navn passere. Selvsagt har innsender et aldri så lite poeng at også muslimske innvandrere må tilpasse seg Norge og det norske, og også de må gjøre sin del for å unngå rasisme. Å se på dem som ikke er muslimer som mindreverdige “vantro hvite nordmenn” og “alle norske kvinner er horer” er ikke akseptabelt.

   Se ellers innlegget mitt med tittelen “Typisk norsk og norske verdier” for mer diskusjoner rundt tilsvarende problemstillinger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *
 • Bilder, bilder og mer bilder! Et foto forteller mer enn tusen ord!

  Lenke til fotogalleriet - foto.brr.no:

  foto.brr.no