Feige og innsluttede kristne

(Sist oppdatert 03.11.2020 @ 17:57 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Kors og Bibel

Avisen Vårt Land publiserte en artikkel med overskriften “- Norske kristne er feige hjemme”. Artikkelen bygger på et intervju av professor og bistandsekspert Arne Olav Øyhus. Han anklager i artikkelen misjonærer og bistandsarbeidere for å gjemme bort sin tro når de er hjemme i Norge.

Misjonærene og bistandsarbeiderne tilknyttet kristne organisasjoner lykkes ikke å kommunisere (ut) sin tro hjemme i Norge. De lukker seg ofte inn i ”den kristne boblen” de er vokst opp i (menigheten). Feigheten til de kristne har blitt et problem for kirken ifølge bistandseksperten.

Et sitat fra artikkelen: ”Men skal kristendommen bli vesentlig her i Norge, må troende komme seg ut av bobla og stå for noe i storsamfunnet.”

I artikkelen blir i hovedsak hjemkomne misjonærer og bistandsarbeidere kritisert. Imidlertid antar jeg at denne kritikken like godt blitt rettet mot hele kristen-Norge. Sannheten er vel at vi som kaller oss kristne er alt for flinke til å gjemme oss bort på bedehuset, i kirka og i andre kristne forsamlingslokaler. Vi er så opptatt med menighetslivet og aktivitetene at vi ”glemmer” at det finnes en verden på utsiden av vår menighet. Misjonskallet for eget land ser ut til å ha gått i glemmeboka!

Lenker:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

En kommentar til Feige og innsluttede kristne

  1. Anne G sier:

    Handler vel strengt tatt også om at mange i menighetene har et feilaktig bilde av hva essensen av den kristne tro er. Jeg kjenner flere som har blitt mektig skuffet over møte med menigheter her i norge, ekskluderende og klikkete er ordene som gjentar seg. Personlig har jeg opplevd at det er mye sjalusi og konkurranse i ulike menigheter. Idag holder jeg meg til statskirken. “du skal elske din neste som deg selv” ser ikkke ut til å ha grepet hardt nok tak i flertallet av dagens kristne i Norge, de er ofte flinke på å dømme. Det er riktignok mye Bibelen er prinsipielt imot, men å gå ut som menneske å dømme er frastøtende for ikke kristne. Står tross alt i Bibelen at dommen er det Gud som står for. Og ikke minst la oss huske kvinnen som skulle steines “Den som er uten synd kan kaste den første steinen”. Innlegge til denne professoren er knakende bra. Norge er blitt en misjonsmark, primært pga de kristnes ekstremt ekskluderende og ovenpå holdning. JEg tar meg en øl sammen med ikke kristne, og prater med dem om tro. Da åpner jeg dørene for dem, de ser at kristendommen er ikke å låse seg inn i menighetene og bli en pave, slik flertallet av “menighetsfolket” gjør. Kvalmende. holder meg til statskirken idag jeg, menigheter er jeg ferdig med, inntil de gir meg en grunn til å returnere. Nemlig å slutte med baksnakking, pengejag, interne konfliker, dømmende holdninger og intens vill mannejakt (sikter til desperate damer , og sikkert menn)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Spamkommentarer blokkert