Fan av TBVE

(Sist oppdatert 29.07.2022 @ 14:48 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Troens Bevis Verdens Evangelisering.

Jeg har stor respekt for det arbeidet TBVE – Troens Bevis Verdens Evangelisering – driver med utgangspunkt fra Sarons Dal (Kvinesdal). Jeg er så absolutt en av deres støttespillere! Nesten så jeg kan kalle meg storfan!

Mens vi bodde i Egersund fikk vi ofte med oss et møte eller to fra deres sommerstevner. Nå når vi bor langt borte fra Kvinesdal og Sarons Dal er ikke dette så aktuelt lenger, men takk og pris for at man kan få med seg ganske så mye av det som skjer (virtuelt) via nettet og nett-TV.

Jeg har vært på en del møter under sommerstevnene tidligere år, og jeg abonnerer på bladet “Troens Bevis”. Økonomisk støtter jeg arbeidet med noen mindre pengegaver i ny og ne. Møtene jeg har vært på har vært inspirerende og givende, og deres måte å misjonere på klarer uten tvil å nå store folkemasser rundt i den store verden.

Troens Bevis Verdens Evangelisering er en misjonsorganisasjon som arbeider i store deler av verden. Målet er å få spredt det kristne budskap til flest mulig. Blant annet satser de på innfødte misjonærer, (satellitt-sendinger TV – Miracle Channel), kampanjer, humanitært arbeid og brevskoler / brevkurs. I tillegg arrangeres det sommerstevne m. m. hvert år i Sarons Dal (Kvinesdal). Angående Miracle Channel: Her har de gitt stafettpinnen videre til andre krefter som har overtatt driften av TV-kanalen.

TBVE ble startet rundt 1960 av nå avdøde Arild Edvardsen, mens det er hans sønn Rune Edvardsen som leder dagens arbeid. Organisasjonen har hele tiden vært flink til å ta i bruk nye og effektive hjelpemidler for å få spredt ut Guds og Bibelens budskap til verden. F. eks. begynte de allerede i 1983 å satse på TV som virkemiddel, og nå bruker de både Internett, teknologi, (satellitt), innfødte misjonærer, “korstog” / kampanjer, oppfølging i form av introkurs (brevskole) m. m. for å nå verdens folk. De tør også å oppsøke de litt uroligere deler av verden, og de har vært flinke til å skape kontakt med presidenter og ledelse i mange land rundt forbi.

Jeg var til stede på åpningsmøtet lørdag 10. juli under Sommerstevnet 2010. Under åpningsmøtet fikk forresten Rune Edvardsen tildelt kulturprisen 2010 fra Kvinesdal kommune.

Rune Edvardsen hadde en veldig bra og engasjerende tale med temaet “en vanlig dag på jobben”. Hans hverdag er virkelig litt annerledes enn den til en vanlig nordmann. Han møter mange utfordringer og får opplevd masse på sine reiser langt ute i “bushen” i diverse fattige, urolige og krigsherjede land. Han får se mange ta imot det kristne budskap på sine reiser.

Ifølge Rune er de lokale menighetene verdens viktigste byggverk som Gud har blant oss. Han oppfordret oss her i Norge til å være villige til å gjøre noe for Jesus. Vi må komme oss litt ut av menighetens trygge rammer og begynne å bry oss om dem vi møter på vår vei i vår hverdag. Vi må vise folk rundt oss respekt, kjærlighet og medmenneskelighet. Å slå folk i hodet med Bibelen og traktater vil ikke hjelpe.

Vi må rett og slett bry oss om alle de personer av typen Sakkeus som vi møter rundt oss. Vekkelse kommer ikke av seg selv! Vi kristne må gjøre vårt for å få spredt det gode budskap. En sterk oppfordring gikk til dem over 60 år til å begynne å vinne sin generasjon for Jesus.

De formidler virkelig budskapet om den sanne Jesus og et Bibelsk uforfalsket budskap:

Jesusbilde

 

De ødelegger ikke hele greia med alle slags avsporinger og menneskebud / menneskeregler.

Høsten 2010 har det vært litt kritikk mot Rune Edvardsen og pengebruken i Dinastiftelsen. Stiftelsestilsynet var blant annet inne i saken. Selv om denne saken har satt et litt negativt lys mot arbeidet til Sarons Dal har det ikke klart å påvirke mitt positive syn på det arbeidet de driver. Alt i alt gjør både Dinastiftelsen og Troens Bevis for øvrig mye bra arbeid! Rune fikk også kjørt seg litt i en periode etter å ha flagget sitt politiske syn. (Disse “stormene i et vannglass” er for lengst tilbakelagte kamper år 2022.)

Jeg er skeptisk til ekstrem karismatikk, og jeg er på ingen måte enig i visjonen og driften til TV Visjon Norge. Likevel er jeg støttespiller av Troens Bevis Verdens Evangelisering (TBVE) sin aktivitet.

Fra min artikkel “Sommerstevnet i Sarons Dal 2018” gjengir jeg følgende sitat:

  • Som skrevet før her i bloggen er det ikke lenger så naturlig og enkelt å få med seg de fysiske sommerstevnene i Sarons Dal. Ifølge NAF sin ruteplanlegger er det snakk om en tur på hele 738 km en vei (Flatraket-Sarons Dal, Kvinesdal). Heldigvis hjelper teknologien til her i form av Web-TV (nett-TV) slik at man virtuelt kan være til stede.

Samme artikkel – samt senere artikler – inneholder ellers mer oppdatert informasjon om TBVE og om hvorfor jeg støtter dem.

Jeg kan virkelig anbefale det arbeidet som springer ut fra Sarons Dal i Kvinesdal. Troens Bevis Verdens Evangelisering gjør masse bra for å få spredt Bibelens budskap til flest mulig på en rasjonell og effektiv måte. Lederne brenner virkelig i sine hjerter etter å nå verden med det frigjørende evangeliet (Bibelen og den sunne utgaven av kristentroen).

Mer informasjon:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Spamkommentarer blokkert