Emoji-test – Et totalt meningsløst innlegg


😃🤡🤬👨‍💻👓🌈⚡️🌤🥩🎳🚗💻❌🇳🇴☀️

Og

🔥⛈️👣🌻🌍🌊☔️🎯📸📻♻️☎️📵🇺🇸🃏

Klippet ut og limt inn emojier fra nettsidene http://getemoji.com/ og https://emojipedia.org/

Bruken av emojier startet vel blant ungdommen, men nå er det oss gamlinger som i stor grad har tatt over bruken. (Og vi overdriver bruken også!)

Ifølge Wikipedia: “Emoji er et ideogram eller et smilefjes som benyttes i elektroniske meldinger eller på nettsider. Ordet kommer fra det japanske ordet emoji (絵文字), som i sin tur er satt sammen av ordene e (bilde) og moji (tegn); det kan dermed oversettes til norsk som ‘bildetegn’.”

Fram til nå har jeg benyttet utvidelsen / innstikket “Native Emoji” for å sette inn slike spesialtegn på passende plasser i mine blogginnlegg. I den senere tid har det ikke alltid klart å vise / laste ned emojiene (noe ustabilt). Ser også at det står ting som tyder på at utvidelsen er i ferd med å “dø” ut: “Advarsel: Denne utvidelsen har ikke blitt testet med din nåværende versjon av WordPress” og “Sist oppdatert: 2 år siden”.

Noe “nye” emojier fra 2019:

🥱🪑🧈🩸🧃🛺🧊🧍‍♀️🛕

Strengt tatt trenges ikke en slik utvidelse eller innstikk for å sette inn emojier. Klipp ut / kopier og lim inn fra nettside fungerer helt ok!