Emoji-test – Et totalt meningsløst innlegg

(Sist oppdatert 23.02.2023 @ 19:23 av Bjørn Roger Rasmussen.)


😃🤡🤬👨‍💻👓🌈⚡️🌤🥩🎳🚗💻❌🇳🇴☀️🔋

Og

🔥⛈️👣🌻🌍🌊☔️🎯📸📻♻️☎️📵🇺🇸🃏

Aktuelt nå for tida (2020, 2021 og over i 2022): 😷🦠🧼👐👏 💦🧑‍🔬🥵💉🧑‍⚕️🥱

Noen til nå når jeg først er godt i gang:

🥺🤣😍🎉👀🎈💐💀🎶🎊💰💩✅

Klippet ut og limt inn emojier fra nettsidene http://getemoji.com/ og https://emojipedia.org/

Bruken av emojier startet vel blant ungdommen, men nå er det oss gamlinger som i stor grad har tatt over bruken. (Og vi overdriver bruken også!)

Ifølge Wikipedia: “Emoji er et ideogram eller et smilefjes som benyttes i elektroniske meldinger eller på nettsider. Ordet kommer fra det japanske ordet emoji (絵文字), som i sin tur er satt sammen av ordene e (bilde) og moji (tegn); det kan dermed oversettes til norsk som ‘bildetegn’.”

Trollriket Norge “trenger” et emoji for troll. Slikt finnes allerede, men pr. mars 2022 virker det bare på enkelte Apple-produkter og Android-produkter. I Windows 11 blir det bare en firkant:

🧌 

Slik skulle det ha sett ut sånt ca.:

Troll-emoji

 

Fram til nå har jeg benyttet utvidelsen / innstikket “Native Emoji” for å sette inn slike spesialtegn på passende plasser i mine blogginnlegg. I den senere tid har det ikke alltid klart å vise / laste ned emojiene (noe ustabilt). Ser også at det står ting som tyder på at utvidelsen er i ferd med å “dø” ut: “Advarsel: Denne utvidelsen har ikke blitt testet med din nåværende versjon av WordPress” og “Sist oppdatert: 4 år siden”.

Noe “nye” emojier fra 2019:

🥱🪑🧈🩸🧃🛺🧊🧍‍♀️🛕

Strengt tatt trenges ikke en slik utvidelse eller innstikk for å sette inn emojier. Klipp ut / kopier og lim inn fra nettside fungerer helt ok!

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged . Bookmark the permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *