Eks-president Donald Trumps USA

(Sist oppdatert 02.06.2024 @ 19:09 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Trump og USA

Fire mørke og dystre år for USA sin del var over fra og med 20. januar 2021, og en meget turbulent periode med blant annet masse løgn, hat og polarisering var over. Joe Biden overtok som president av det mektige Amerika fra nevnte dato, og endelig ble Donald J. Trump “sparket ut” av Det hvite hus. Donald Trump sin presidentperiode var gudskjelov over, etter at han med god margin tapte presidentvalget november 2020!

Denne artikkelen eller innlegget er en videreføring eller fortsettelse av det tidligere publiserte USA-innlegget eller hovedartikkelen om Amerika:

Nå når Donald endelig har forlatt “tronen” renses så og si hovedartikkelen for Trump-tull og vas, og alt slikt blir liggende i dette nye innlegget som en skremmende historisk påminnelse om galskapen som fant sted og fikk utspille seg i løpet av fire år i USA med Donald J. Trump bak “rattet” (20. januar 2017-20. januar 2020).

Grøss og gru! Trump vurderer seriøst å stille som presidentkandidat i valget 2024. Muligens får vi altså en ny periode (reprise) med en løs kanon som president i USA. Er beklageligvis redd for at amerikanerne er dumme nok til å gi mannen nok en sjanse til å ødelegge landet sitt.

Mye tyder på at Trump gjør “comeback” gjennom å vinne presidentvalget i 2024. Be prepared: Vi må være forberedt på at mannen igjen inntar den amerikanske presidentstolen som USA sin president (diktator). Vi må forberede oss på en at en tilnærmet diktator inntar det hvite hus nok en gang, og at USA sin NATO-støtte og Ukraina-støtte henger i en tynn tråd. Hele samarbeidet mellom Europa og USA vil nok bli svekket med ham bak roret, mannen som kun tenker på seg selv og sitt eget land.

Oppdatering: I slutten av mai 2024 ble Trump funnet skyldig i en kriminell handling, noe som neppe vil skremme bort hans støttespillere eller påvirke den pågående valgkampen. Saken: NRK Urix: Trump skyldig på alle 34 punkter | USAs ekspresident var tiltalt for å ha jukset med dokumenter i forbindelse med en betaling til pornoskuespiller Stormy Daniels. Nå er Donald Trump funnet skyldig på alle punkter. (Og Trump raser selvsagt mot dommen!)

Innledende advarsel

I og med at mye av stoffet i denne artikkelen er klippet ut av og flyttet over fra gammel USA-artikkel (USA er IKKE et land jeg ser opp til!) kan det være litt mangel på sammenhenger og flyt. Har i hovedsak flyttet det meste som nevner Donald Trump fra tidligere skrevet innlegg og inn i dette du nå leser. Dette innlegget blir en relativt usystematisert samling av Trump-galskap.

Presidentvalget 2020

Det må være herlig for amerikanerne å kunne si: “Donald Trump: You’re fired!” Nå er det “game over“, og “Exit Trump“! Han vil ikke bli savnet som president! Det store og mektige landet USA fortjener virkelig en skikkelig og ekte president etter alt tullet og roter fra liksom-president Donald Trump. Rettferdigheten har seiret gjennom at Joe Biden med god margin vant valget.

Trump: You’re fired!

 

Mr. Trump gir seg ikke, med sine mange beskyldninger om valgfusk, rigget valg osv. I sine egne øyne vant han presidentvalget 2020.

I etterkant av valget har det vært flere rettsrunder rettet mot ham, da han tross alt framstår som en kriminell personlighet og løgner som i liten grad bryr seg om lov og rett. Imidlertid kan det se ut for at mannen har ni liv, slik som katten. Han kommer seg ut av alt med æren i behold.

 

Presidentvalget 2020

“Dommedag” er forbi: 3. november 2020 gjennomførte USA presidentvalg (+ kongressvalg) for kommende fireårsperiode. Valget stod mellom sittende president Donald Trump fra Republikanerne, eller Joe Biden fra Demokratene. USAs framtid har stått på spill uansett utfall. Kan man ENDELIG klare å få kastet ut fra det hvite hus den udugelige lystløgneren og selvskryteren Donald Trump? Spenningen er til å ta og føle på, også for oss nordmenn!

Opptelling av stemmer og å komme fram til et endelig valgresultat tok sin tid (+ klager om juks, beskyldninger, søksmål og rettssaker), men pr. 07.11.2020 kan det se ut for at rettferdigheten seirer med Joe Biden som vinner (USAs 46. president). Ifølge NRK pr. 07.11.2020: “Joe Biden blir USAs neste president – har vunnet valget“. Og pr. 14.12.2020 ifølge NRK: “Joe Biden er valgt til USAs neste president” (valgmennene har avlagt sine stemmer).

Videre får man bare håpe at det ikke blir for mye med demonstrasjoner, eller det som verre er i form av borgerkrig og/eller statskupp. Enkelte forblindede Trump-tilhengere gjør sitt for å motarbeide demokratiske prosesser og sannheten. Joe Biden har vunnet valget på ærlig og redelig vis, mens landet har fått nok av Donald Trump.

Hipp hurra, og jippi! Fra 20. januar 2021 blir det “andre boller”! Det ser heldigvis ut for at Trump slettes ikke hadde Guds fulle støtte i ryggen som enkelte har hevdet. Som forventet godtar ikke Trump uten videre nederlaget (varsler rettssaker, hevder at valget var rigget, store feil med opptelling av stemmene, hevder at det har vært massivt / systematisk valgjuks osv.). Trump påstår ennå å ha vunnet valget (men at den andre siden eventuelt via juks har stjålet seieren, eventuelt begått statskupp), selv om de offisielle og reelle opptellingsresultatene viser noe helt annet.

 

Generelt om USA

Uavhengighetsdagen (Independence Day) 4. juli er USAs nasjonaldag (opprinnelse 4. juli 1776), som feires med brask og bram (fyrverkerishow, parader og masse liv og røre). Trump fikk sin vilje til slutt angående markering av den amerikanske nasjonaldagen 4. juli 2019. Militærparade og stridsvogner var del av markeringen i Washington D.C. Krigshisser som han er, og sitt barnslige behov for å vise sin makt, passer det vel greit for ham med en slik militær deltakelse i feiringen. Forstå det den som kan: Mannen er nok kraftig fascinert av militærmakt.

Til tider er nasjonalismen og patriotismen til USA og det amerikanske blant enkelte amerikanere mot det sykelige. Det ble meldt at: “Trump vil ha plan som skal fremme ‘patriotisk utdanning’ i USA“.

Et helt objektivt og balansert innblikk får neppe verken vi nordmenn eller amerikanerne via media / mediene. Mediene elsker å dra fram alle de intrigene Trump skaper, mens det som måtte være positivt knapt blir nevnt. Selvsagt er jeg klar over dette, men likevel kommer Trump selv via Twitter med så mye galskap og løgner at det er helt umulig for meg å ta ham seriøst. Og medier er nok i hovedsak seriøse aktører som ikke formidler falske nyheter.

“Fake news”-mannen og presidenten Donald John Trump

Donald Trump vant presidentvalget tirsdag 8. november 2016 og ble USA sin 45. president. Han tiltrådte som president 20. januar 2017 (og satt i presidentstolen fram til 20. januar 2021). Han har vist godt igjen med alle sine kontroversielle utspill, hatet mot journalister, alternative fakta, fake news/falske nyheter, ubegrunnede beskyldninger, narsissistisk oppførsel, diverse politiske nederlag og allerede mange løftebrudd. Jeg er lettere sjokkert over at amerikanerne ville ha ham i det hvite hus i det hele tatt. Mannen lyver og går til krig mot alt og alle. Han er alt annet enn en diplomat og har ikke en oppførsel verdig en president.

Mannen framstod som en farlig tulling av en liksom-president. Hans store mistro mot og mistillit til vitenskap, forskning og fakta var heller ikke særlig positive egenskaper med mannen. Kun han selv som hadde vettet, mens alle andre rundt ham var tullinger.

Donald John Trump, USA sin 45. president, avbildet på en talerstol foran det amerikanske flagget (utsnitt).

 

Kommentar: De neste avsnittene er skrevet før Donald John Trump vant presidentvalget i 2016.

I disse dager når dette skrives er det pågående valgkamper for å bli USAs neste president. En av klovnene som har meldt seg til tjeneste som presidentkandidat er Donald Trump (Det republikanske parti/Republikanerne). Med sin utrolige formue har han ingen problemer med å stille til rådighet de svimlende summene en “bra” valgkampanje måtte koste. Med sine penger kan han lage store show som trekker folk og sanker stemmer.

For meg framstår Donald Trump som en katastrofe (eller klovn) på to bein. Jeg skal ikke underslå at han har vært en flink (?) forretningsmann, men å ta med business-lærdom til politikken vil ikke nødvendigvis fungere så veldig bra. Uten sin store pengemakt hadde han neppe vært aktuell som presidentkandidat. Han har mer eller mindre kjøpt seg en plass for presidentkandidat. Så langt er det lite av det jeg har sett på TV som tilsier at han vil bli en god president. Han er ikke særlig ydmyk for politiske spilleregler og diplomati. Han kjører på som en okse i en glassbutikk med sin populistiske og fordummende/forenklede agenda.

Motkandidaten er som kjent Hillary Clinton (Det demokratiske parti/Demokratene). Det kan vel diskuteres om hun heller er noen god kandidat etter å ha blitt tatt i løgn flere ganger og etter å ha holdt en del offentlig informasjon skjult. På mange måter virker det som om USA sine innbyggere må velge mellom pest og kolera.

Valgkampen er skitten og ufin, og den har vist at landet har et splittet folk. Det er stor mistillit og oppgitthet mot lederne og ledelsen av landet. Videre er det store økonomiske og sosiale forskjeller mellom befolkningen.

Trump, USA, avis (media), nyheter, fake news.

Trump, USA, avis (media), nyheter, fake news.

 

Spradebassen Donald Trump, ja. Så langt vil jeg oppsummere hans tidligere presidentkarriere og hans oppførsel med følgende stikkord:

 • Utrolig, men sant: Han er / var en lovlig og halv-demokratisk valgt president, med en del ihuga støttespillere.
 • Han bidrar til å spre hat, frykt, sinne, polarisering og fordommer.
 • Trump er og forblir en rasistisk tulling med masse penger og lite intelligens.
 • “Verdens smarteste president” er en notorisk løgner og/eller populistisk løgnhals. Trump har innfridd – i å være en notoriske løgner.
 • I tillegg til løgnene serveres masse myter og konspirasjonsteorier.
 • Enkelt og greit: Ekstremt konspiratoriske støttespillere Trump har! Å tro på konspirasjonsteorier og konspirasjoner ser nesten ut til å være et krav for å kunne støtte ham.
 • Falskhet og mistro har fulgt hans presidentperiode.
 • Neppe den mest intelligente eller smarteste presidenten landet har hatt.
 • Totalt uegnet som president, og ute av stand til å traktere den makten som følger en slik utnevnelse / stilling.
 • Han har ikke tatt presidentvervet seriøst.
 • Selv hadde jeg vært flau hvis jeg hadde vært amerikaner, over å bo i et mektig, sivilisert og folkerikt land som USA, som kunne velge en usivilisert og udyktig mann som Donald Trump som landets 45. president.
 • Uvøren og udannet type.
 • Mannen er jo til og med gift, forstå det den som kan. Tipper det må være pengene hans som primært lokket kona Melania Trump (hun kommer fra dagens Slovenia). Kona er sånt ca. på min alder (født i 1970), og likevel har hun giftet seg med gamlefar Trump som er født i 1946.
 • Umoral som sitt “varemerke”.
 • Meget oppmerksomhetssyk.
 • Trump fungerer nesten som en bombe eller håndgranat inn i det etablerte politiske systemet. Han er og blir utradisjonell, og han bryter med all tradisjon og kutyme.
 • Han oppfører seg til tider som en liten sutrende unge i en sandkasse.
 • Rasistiske holdninger, hvor mannen nok er en rasist innerst inne. Han nører opp under hverdagsrasismen og gjør livet tøffere for de fargede.
 • Rasistiske og fremmedfiendtlige uttalelser. Mannen bruker nå rasisme med en strategisk hensikt (spiller på rasisme), for å oppnå et politisk mål.
 • Det har nærmest haglet med fornærmelser.
 • Maktmisbruk.
 • Mange tåpelige og ubegrunnede utspill/kritikk.
 • Gal, forvirret og farlig.
 • Masse tomme og brutte valgløfter.
 • Trump er til tider en vinglepetter.
 • Latterliggjøring og til dels mobbing av meningsmotstandere og “svake” grupper (handikappede m. m.).
 • Mannen har sin egen virkelighetsforståelse.
 • Til tider viser han totalt mangler på empati med store folkegrupper i USA. Han mangler vel helt evnen for empati og medfølelse.
 • Ondsinnet narsissistisk (ondsinnet narsissisme) og sosiopatisk framtoning.
 • Mannssjåvinistisk, og en ondsinnet galning og idiot. Ekstremt høy på seg selv!
 • Ekkelt utseende og enda mer frastøtende framferd.
 • Mannen er spesialist på selvskryt, usannheter og bruken av stygge kallenavn på sine motstandere.
 • Han er slettes ikke USAs og verdens frelser eller “guds” gave til verden, selv om han måtte tro det selv.
 • Sololøper og egenrådig. Hører i liten grad på eksperter eller generelt andre stemmer enn sin egen.
 • Ekstremt (sykelig) selvopptatt og egoistisk i sin framferd, og også med opportunistiske innslag. Han er “meget flink” til å mate sitt eget ego. Ham selv er viktigere enn USA og verden forøvrig.
 • Egoet til Trump har kommet helt i veien for det meste mot slutten av hans presidentperiode.
 • Han har tidligere kommet med diverse kvinnediskriminerende uttalelser. Han går ikke av veien for litt kvinneundertrykkelse.
 • Trump er en bølle: Bøllete og brautende oppførsel, rett og slett dårlig oppførsel lite verdig en president.
 • Skjeller ut sine motstandere.
 • Store ord om seg selv presenterer han, og god selvtillit har mannen. Ingen antydning til beskjedenhet der i gården.
 • Muligens har han både lav selvtillit og er konfliktsky i utgangspunktet, og det han gjør i praksis er å overspille for å ikke vise fram sin svakhet.
 • Slenger ut på fornærmelser mot alt og alle, tåler lite selv (tåler ikke korrekser eller å å bli motsagt) og utviser generelt sett en barnslige oppførsel.
 • En president som ikke kan motsies uten at det får alvorlige konsekvenser for den som varsler.
 • Lite lydhør for og lite villig til å lytte til eksperter (fagfolk) rundt seg, og likeså til tider ignorerende eller avvisende til forskning.
 • Dårlig menneskekjenner.
 • Dårlig og “råttent” menneskesyn.
 • Omgir seg til dels med “snuskete” og små-kriminelle medarbeidere. Enten er han dårlig menneskekjenner, eller så omgir han seg med likesinnede som seg selv.
 • Ser ut til å ha et lavt intellektuelt nivå. Mindre intelligent person og relativt kunnskapsløse.
 • Splitt og hersk-politikk på sitt verste.
 • Ikke tegn til selvransakelse, anger eller selvkritikk.
 • Trump utgjør en reell trussel mot verdensfreden, med sine mange impulsive og bastante utspill.
 • Amerika først (America first): Egoistisk USA-politikk hvor resten av verden er mindre vesentlig.
 • Trump har i stort tempo brent mange broer til sin omverden (andre land).
 • Presidenten i USA er på mange måter lederen for “den frie verden”, og det er komplett uforståelig at noen har klart å kalle ham for en god leder av “den frie verden”! For en dårlig framferd og et dårlig forbilde Trump er i denne sammenhengen!
 • Forholdsvis kunnskapsløs angående geografi utenfor amerikansk territorium.
 • Populistisk politikk som kan representere en trussel mot demokratiet. Landet “rømmer” fra internasjonale forpliktelser, tilsidesetter menneskeverdet, skaper mistro til media og offentlige instanser, overstyrer offentlige etater, innfører proteksjonistisk handel osv.
 • Trump representerer en trussel mot demokratiet og maktfordelingsprinsippene til USA. Han bidrar rett og slett til å bygge ned og til å ødelegge demokratiet.
 • Spesielt og dramatisk at Trump sprer tvil om det amerikanske valgets demokratiske legitimitet høsten 2020. (Poststemmer, angivelig muligheter for valgfusk fra Demokratenes side, et rigget valg til fordel for Biden.) Mange prosesser med saksøking og rettssaker har han engasjert seg i for å “bevise” et rigget valg. Så langt bare løgn, fanteri og uten bevis.
 • Muligens også politikk og beslutninger som er i konflikt med den amerikanske grunnloven?
 • Autoritære (udemokratiske) ledelsestrekk. Vil få mediene til å tie, samt begrense enkelte former for etterforskning mot seg og sitt osv.
 • Kanskje er Donald Trump moderne tiders mest udemokratiske president i USA?
 • Skryter uhemmet av sine egne resultatet og hva han har klart å oppnå.
 • Er mannen helt mentalt frisk (helt med sine “fulle fem”, helt i vater)? Muligens er han mentalt uskikket til å ha sentrale verv?
 • Muligens er han meget psykisk syk? Eller gal? Sykelig selvopptatt?
 • Han har selv klart å påstå at han både er mentalt stabil og skikkelig smart, rett og slett et veldig stabilt geni. Selvinnsikt, hvor er du?
 • Simpel og primitiv kommunikasjon og språk.
 • Makten har “gått til hodet” på mannen, og han har blitt hardt rammet av “maktsyken“.
 • Enkelte framtredende personligheter har kalt presidenten (og hans stab) for klønete, udugelig, usikker, inkompetent og mentalt tilbakestående.
 • Han har også omgitt seg med inkompetente tullinger, støttespillere og medarbeidere.
 • Kritikk, mediedekning og spørsmål som han ikke liker stemples som falske nyheter (fake news). Litt av en hersketeknikk fra en president!
 • Mannen tror også at han kan styre og diktere politiske og juridiske systemer i europeiske land, f. eks. i Sverige. Mannen begriper ikke helt grunnleggende prinsipper for en rettsstat. (Han er IKKE konge eller hersker over hele verden!)
 • Han ignorerer glatt flere av en moderne rettsstats grunnleggende prinsipper.
 • Trump tror han er hevet over alt og alle og er uunnværlige, og muligens anser han seg selv som “Guds” gave til folket og landet?
 • Det er vanskelig å se at amerikanerne har fått det noe særlig bedre med Trump bak rattet.
 • Har han dårlig / mangelfull konsentrasjonsevne? Det kan til tider virke som om han er ute av stand til å skikkelig konsentrere seg om og å fordype seg i en sak.
 • Kritikere forfølges / fotfølges.
 • Trump gjør ingenting for å stramme inn på våpenlovene selv om det har vært en del skytemassakrer i landet. Presidenten skylder på mental sykdom / psykiske problemer hos dem som skyter, og han vil ikke innse at liberale våpenlover er en sentral del av problemet.
 • Meningsløs handelskrig med Kina, hvor det trues med og innføres straffetoll og handelsrestriksjoner. Sannsynligvis er det USA som til slutt lider det største tapet pga. konflikten.
 • Kan vi få oppleve et økonomisk ras, kollaps eller nesten-sammenbrudd i den amerikanske økonomien pga. alle rare Trump-beslutninger, inkludert handelskrig?
 • En del økonomer frykter seriøst for resesjon i USA (makroøkonomisk nedgang, tilbakegang, stopp i veksten, flere etterfølgende fall i landets bruttonasjonalprodukt). En resesjon som starter i USA kan fort også ramme Norge og Europa.
 • I valgkampen sin brukte han slagordet “Make America Great Again” (gjør USA storslått igjen), forkortet til MAGA. Tror neppe hans politikk gjør landet til et noe bedre sted.
 • Vi i Norge har nok en del fordommer og stereotype forestillinger om USA. Så kommer Trump på banen, og bekrefter sannheten i det meste.
 • Trump går til kamp mot alt og alle, inkludert partifeller, tidligere samarbeidspartnere, politiske motstandere, demokratiske innretninger og enkelte andre lands statsledere. Noen god diplomat og brobygger er han ikke.
 • Donald Trump, den uforutsigbare mannen og Twitter-kongen i Det hvite hus. Mannen skulle muligens ha fått sin Twitter-konto stengt fram til han kan oppføre seg.
 • Snakk om å få ønskedrømmen oppfylt: Trump ble utestengt fra Twitter på livstid januar 2021.
 • Masse meningsløst selvskryt i hans Twitter-meldinger. Mange rare og lite gjennomtenkte budskap har blitt spredt ut via hans ekstremt mange tvitringer / tweets.
 • Den generelle uforutsigbarheten relatert til Trump har vært utfordrende for samarbeidspartnere.
 • Ufordragelig personlighetstype. Selvgod og kjepphøy.
 • Trump “menger seg” med en del tvilsomme forkynnere / predikanter fra trosbevegelses-liknende miljøer.
 • Han lefler med obskur religion og tro. Angivelig har han gått til ansettelse av teleevangelist og herlighetspredikant Paula White i Det hvite hus som hans “åndelige veileder” (les: villeder).
 • Han har en politikk og et syn på Israel som minner mest om usunn / ekstrem kristensionisme.
 • Jeg håper for “Guds” skyld at det ikke blir gjenvalg av ham til en andre presidentperiode under presidentvalget november 2020. Og det ble han heldigvis ikke.
 • Etter tap av presidentvalget 2020: Mannen framstår som en hevngjerrig og dårlig taper, som ikke vil vedkjenne seg sannheten om tapet.
 • Men: Jeg blir ikke forundret over at “forskrudde” amerikanere eventuelt gir ham fire nye år i Det hvite hus som president.
 • Trump sitt valgtap: Han har framsatt masse udokumenterte påstander om valgjuks og stjålet valgseier i forbindelse med presidentvalget 2020, og han har kommet med “trusler” om at landet vil bli styrt av kommunister, sosialister og marxister. Han har også snakket om det radikale venstre og galne ekstremister på venstresiden. (For en nordmann blir dette latterlig! Demokratene i USA er langt fra et venstrevridd parti sett med norske øyne.) Mannen godtar rett og slett ikke valgtapet, og at demokratiet har ønsker om annen president enn ham.
 • Han har ikke blitt frastjålet noen valgseier, men muligens har han blitt frastjålet eller mistet vettet og forstanden. Når kusken har blitt gal går det ikke så bra.
 • Det rakner: Endelig begynte Trump å miste støtte i sitt eget land høsten 2019! Et knapt flertall av amerikanerne ville ifølge meningsmåling høsten 2019 stille ham for riksrett og få ham avsatt.
 • Han fortjente å bli stilt for riksrett (1. gang), men han klarte å overleve dette også uten å miste presidentmakten / presidentvervet. (Han er som en katt med mange liv!)
 • Det ble ny runde med riksrett (2. gang) februar 2021, etter at han hadde blitt eks-president.
 • Jammen klarte han å sno seg unna dom i runde 2 med riksrett også, gjennom at han ble frifunnet (kravet om 2/3 flertall for å bli dømt av Senatet ble ikke oppnådd).
 • Selv om han måtte “overleve” rettssaken er hans oppførsel alt annet enn etisk og moralsk god. Hans kjennetegn er bøllete kjeltringsoppførsel med mange stygge personangrep, “krumspring“, utnyttelse av gråsoner, løgner og lovbrudd.
 • Normalt sett er enhver person uskyldig til det motsatte er bevist, men når det gjelder Trump har vi å gjøre med en notorisk kjeltring og et kjeltringspakk. Imidlertid registrerer jeg at hans støttespillere gir blanke i at de støtter opp om et avskum av en forbryter.
 • Enkelte – spesielt en del konservative kristne – kaller oss som ikke støtter Trump for venstrevridde idioter. Dette forteller vel det meste av det intellektuelle nivået til enkelte av hans tilhengere.
 • Forvridd kristenlære: Å si nei til Trump som president likestilles med å si nei til Gud.
 • Donald Trump og hans støttespillere står for den rake motsetning til kristne verdier.
 • Amerikanerne kunne ha fortjent en moralsk president, en president som har moralsk god livsførsel. Dvs. ca. det motsatte av dagens president – reneste umoralen som han er. Sterk religiøs tro hos presidenten bør være mindre viktig.
 • Enkelte amerikanske kristnes Trump-støtte er rett og slett avgudsdyrkelse og farlig teologi / tro.
 • Gud, kirke, politikk og president rotes sammen i en usmakelig smørje blant enkelte.
 • Donald Trumps tullete angrep mot miljøaktivisten Greta Thunberg er heller ikke noe han fortjener ros for. Et nytt lavmål fra presidenten!
 • Hvem tror han virkelig at han selv er? Gud selv, eller eventuelt innsatt av Gud?
 • Enkelte støttespillere påstår at Gud har sagt, lovet og bestemt at Trump skal bli sittende som president i 8 år. Han blir muligens USAs president i to perioder, men jeg har liten tro på å blande “Gud” inn i dette.
 • Det spørs om USA kan forvente nye terrorangrep (terroranslag) etter likvideringen av en iransk general i Irak, i et amerikansk droneangrep januar 2020. Ro og fred + goodwill skaper det i hvert fall ikke i (deler av) Midtøsten.
 • Hans “cowboy-væremåte” (skyt først, spør etterpå – handle uten å tenke) gir ham en del fiender.
 • Trump tror og mener selv at han er en president som står for lov og orden. Ha, ha, ha.. Jeg må le av slike dumme og usanne uttalelser.
 • Lov, orden og sikkerhet har heller dårlige kår under Trump.
 • I praksis har det med Trump mest blitt store ord, selvskryt, løgner og økt polarisering.
 • Diktatorpresidenten: Han sparker og gir dem “fyken” – gjerne sammen med en offentlig uthengning – de i maktapparatet rundt ham som måtte finne på å si imot ham (være “illojale”).
 • Trump framstår (nesten( som en diktator eller autokrat (selvhersker eller eneveldig hersker). Det virker nesten som om mannen vil omdanne landet til et autoritært diktatur.
 • Alt blir veldig polarisert og uforutsigbart med Trump som kaptein.
 • Han har hele tiden lagt seg på en konfronterende linje.
 • Forsøk på å hindre spredningen av det frie ord: Varslere og forfattere av kritiske bøker om / mot Trump har gjentatte ganger blitt forsøkt stoppet. Ytringsfriheten ønskes tydeligvis innskrenket.

Lista har blitt lang! En liten pause eller avbrekk før punktlista igjen fortsetter:

 • Mye dårlig politikk og beslutninger som i liten grad virker. Resultatene av presidentembetet er så som så.
 • Klønete håndtering av korona-pandemien (Covid-19) våren 2020 – seint på banen, fornektelser, bagatellisering og lite rasjonelle beslutninger. Utpeker andre som syndebukker for tregheten. Hele korona-håndteringen fra presidentens side har vært dårlige.
 • At Trump til slutt selv ble korona-smittet er så som så. Ingenting tyder på at dette gav ham økt lærdom. Imidlertid har han – hvis det er mulig – blitt enda mer “crazy” etter dette.
 • Mannen takler dårlig kriser, jf. korona-krisen og raseopptøyene.
 • Han har kommet med den ene etter den andre “ekspertuttalelsen”, uten å ha peiling på det han uttaler seg om.
 • Muligens sant det noen skrev på Facebook: Det er kun innenfor religion og politikk at personer som beviselig er klin kokos kan nå toppen.
 • Sitat fra Vårt Land-artikkel: “Det viser at Trump er personlig uskikket og operativt inkompetent.”, ifølge Hilmar Mjelde.
 • Meningsløse konspirasjonsteorier mot forrige president – Barack Obama. Obamagate har blitt den nye hersketeknikken eller maktbegrepet. Presidentvalget i USA 2020 skal vinnes for enhver pris, slik at Trump får sin 2. periode.
 • Mannen er en trussel mot demokratiet, samt mot presse-, ytrings- og religionsfriheten i landet.
 • Kaos, anarki og angrep på demokratiet følger i mannens kjølvann.
 • Han har rett og slett utvist stor forakt for demokratiet og demokratiske prosesser, og for lover og regler.
 • Han vant nok valgkampen pga. sin annonserte kamp mot eliten og globaliseringen, dvs. hans fokus innenfor områder slik som økonomisk politikk, villigheten til å foreta systemendringer (i Washington D. C. m. m.), “smisking” med de kristne og ønskene om økt grensekontroll (innvandring). Dessuten er han noe utradisjonell (friskt nytt pust) for å si det forsiktig.
 • Spørs om mannen passer som hånd i hanske med drittsekkteorien.
 • Kjeltringpakk og drittsekk av en mann.
 • Kriminell kjeltring og løgner.
 • Det han er “best” på – selvsagt sarkastisk ment – er å drive med splitt og hersk, skylde på andre, presentere løgner og drive med konspirasjonsteorier.
 • Internasjonale samarbeiderallierte strukturer – bygget opp etter 2. verdenskrig kan bli totalt rasert av Trump.
 • Han har kjørt en tullete kamp mot etablerte medier (fake news), og utpekt journalister som landets folkefiende nummer 1. Medier og journalister har blitt utpekt som fiende av folket.
 • Han har gjort en stor innsats for å aktiv undergrave tilliten (skaper mistillit!) til politikere, myndigheter, andre maktpersoner og medier.
 • Krigsveteraner (spesielt sårede veteraner med varige mén og omkomne / falne soldater) holdes for narr og deres rolle / viktighet bagatelliseres, og de kalles angivelig for tapere” og “duster av presidenten.
 • Den politiske venstresiden demoniseres, latterliggjøres og tillegges meninger og motiver som ikke er reelle av Trump og hans disipler.
 • Propagandaen rundt Trump minner om den som finner sted i lukkede land som vi ikke ønsker å sammenlikne oss med.
 • Tilnærmet ingen ansvarsfølelse, og han skyller alltid på alle andre (tar ikke ansvar selv).
 • Under Trump har USA blitt en farlig kruttønne. Det ulmer og små-brenner.
 • Noen støttespillere påstår i fullt alvor at USA trenger Trump som president og redningsmann for en ny periode. Hvis han ikke vinner valget, går det visstnok ille for landet. Crazy og uforståelig argumentasjon hvis du spør meg.
 • Verden og USA trenger ikke den ustabile klovnen Trump som president for verdens mektigste land.
 • Obama har uttalt at han behandler presidentembetet som et realityprogram, noe som er en god og dekkende beskrivelse.
 • Trump opptrer aggressivt og arrogant.
 • Egger til bruk av vold.
 • Donald ser ut til å støtte og i hvert fall ikke ta avstand fra ting slik som hvit overmakt-ideologi, høyreekstremisme, dette å ta loven i egne hender, voldstendenser og hvite nasjonalister. Han beskylder venstresiden og de venstreradikale til å være de fæle, mens alle fakta og trusselvurderinger peker motsatt vei.
 • Typisk kjernevelger til Trump: Innvandringskritisk hvit mann uten høyere utdannelse (“mindre smarte” mennesker), som ikke tror på eller ser at det er rasisme i landet. En stor porsjon med ekstrem-nasjonalisme overfor USA kan også inngå.
 • Det kan diskuteres om han har vært en fullt så vellykket forretningsmann (før han ble president) som han selv liker å påstå.
 • Livredd for å framlegge og vise fram sine selvangivelser, da dette nok vil fortelle at han i liten grad har bidratt til fellesskapet med skattebetaling.
 • Litt engelsk eller amerikansk: “Trump: The worst president ever.” Enkelte ting tas ikke på alvor av ham, f. eks. Korona-pandemien og hvor polarisert, splittet og skakkjørt landet generelt sett er med store ulikheter, lav tillit mellom ulike miljøer m. m.
 • Krigen mot ObamaCare og andre gode ting innført av presidenten forut for Trump forstår jeg meg ikke på.
 • Bare småting har han klart å oppnå: Flytting av ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem, gått ut av Parisavtalen (internasjonal klimaavtale) og brutt Iran-avtalen (atomavtale). Muren mot Mexico har det blitt heller lite av, og likeså f. eks. redningen av arbeidsplasser i kullindustrien.
 • Mary Trump, niese av Donald: Donald Trump er aldeles ute av stand til å lede USA.
 • Det er helt latterlig at noen kunne finne på å nominere mannen til Nobels Fredspris 2020. Han fortjener ikke en gang å bli nominert.
 • Lever Trump & Trump-administrasjonen i et parallelt univers til virkelighetens verden?
 • Det er lett å legge skylda på Trump for mangt og mye, men landets forfall og negative utvikling begynte flere tiår før han kom til makta som president.
 • Trump har sannelig gjort en “god” jobb med å ødelegge USAs internasjonale omdømme.
 • Trump er nå tross alt en energisk president, som har en oppførsel som nesten får oss til å lure på om han går på steroider. Litt av en Duracell-kanin!
 • Dyrking av Donald Trump – inkludert hans politiske ideer og lederstil – har nesten blitt en egen religion for enkelte: Trumpismen!
 • Den trumpistiske ånd og Trumpismen ønsker jeg dit pepperen gror!
 • En positiv ting: Trump har med sin framferd skapt økt politisk engasjement i den amerikanske befolkningen. Enkelte grupper har nok også opplevd å få det bedre med Trump som president enn det som var tilfellet med tidligere presidenter.
 • Donald Trump har vært en katastrofe for menneskerettighetene.
 • Det kan nok tenkes at en kjeltring som ham burde ha fått tilbrakt en del tid i fengsel (bak lås og slå).
 • Enkle utsagn og enkelt språk (for dumt og for enkelt for min del).
 • Trump-mobben bestående av de mest ihuga tilhengerne (hjernevaskede og manipulerte) er farlige greier.
 • Han vil neppe noensinne godta valgnederlaget i presidentvalget 2020. Han vil fortsette med å hevde at valgseieren ble stjålet og at valget var fikset.
 • En blodig avslutning av presidentkarrieren i starten av januar 2021, hvor Trump oppildnet sine støttespillere til å storme kongressen med de fatale følgende dette fikk (fire-fem drepte og en del vandalisering).

 

Trump og USA

Jeg registrerer at en psykiater har uttalt at det kan se ut for at Trump ligger i skjæringspunktet mellom narsissisme og psykopati. Dette kan høres ut som en passende observasjon. (Narsissisme: Negativ eller positiv selvkjærlighet eller ekstrem selvopptatthet. Psykopati: Personlighetsforstyrrelse, som kan gi symptomer slik som egosentrert tankegang, manipulerende atferd, overfladisk følelsesliv, manglende empati og ansvarsfølelse, dårlig atferdskontroll m. m.). Mannen er i mine øyne mer eller mindre splitter pine sprø.

Trump er ingen god mann, med sin mangel på integritet og “normale” prinsipper. Mer opptatt å jobbe for sin egen agenda i stedet for nasjonens beste. Både mens han var president og i etterkant har det kommet mange avsløringer om hvor umoralske, opportunistiske, narsissistiske og egoistiske mannen er.

Stilen til Trump var (er) lite presidentaktig, en stil som i liten grad er en president verdig. Det hagler med fornærmelser og kvasse uttalelser, og da spesielt via Twitter. Trump framstår som en farlig klovn som lager masse støy og ståhei. Det kan også sies at den bøllete oppførselen avleder oppmerksomheten fra politikken og de politiske beslutningene.

Det man nok skal være klar over at masse sentrale beslutninger blir fattet og gjennomført i det stille på “bakrommet”. I ro og mak blir politiske valg realisert og i iverksatt, til tross for den umodne oppførselen til Trump. Republikanerne får satt sitt preg på styringen av landet USA, med til dels store endringer fra Obama-tiden hvor Demokratene styrte. Republikanernes politikk oppleves som noe “primitiv”. De er opptatt av: Våpen, religion, mer penger til de rike og olje (ikke miljøvern).

Strengere våpenlover ønsker mannen ikke. Han støtter helhjertet opp om våpenlobbyen “National Rifle Association (NRA)” gjennom å være taler på arrangementer i regi av NRA og verbalt forsvar av dem. Retten til å kunne eie og å “forsvare” (“selvforsvar”) seg med våpen er veldig viktig for ham. Episoder med skyteepisoder på skolene og at folk dreper hverandre med våpen over en lav sko er visstnok helt ok ifølge ham. Abort og “drap” av det ufødte liv er uønsket, men at voksne og halvvoksne mennesker skyter hverandre for å drepe er fullt lovlig og tillatt. Forstå det den som kan.

Noen sentrale saker Trump og hans folk har fått igjennom etter ca. 1 år med makta (januar 2018) er listet opp i en artikkel fra TV2 (lenke). Generelt er politikken innrettet slik at den i hovedsak gagner de rike mens de fattige og andre som faller på utsiden neppe har fått det noe særlig bedre med Trump bak rattet. En ting som “redder” Trump er at den amerikanske økonomien er på bedringens vei, inkludert lav arbeidsledighet.

Generelt synes jeg Donald Trump har hatt en oppførsel som ikke er verdig en president i et av verdens mektigste land. Det kan stilles spørsmålstegn med om mannen i det hele tatt er skikket til rollen som president. Mannen opptrer som en løs kanon på dekk. Andre blir beskyldt for å fare med falske nyheter (“fake news”), men det er vel så mye Trump selv som fabrikkerer og skaper slike falske nyheter.

Uttalelse om Donald Trump, hentet fra et senere lenket debattinnlegg:

 • “Han er ikke bare gal, politikken hans om Nasjonen Først er ond.”

 

Det kan diskuteres hvor lurt det er slik som Trump har egget til krig og konflikt med Nord-Korea med sine uttalelser (steil retorikk) og militærøvelser. Nå har det riktignok i den senere tid vært avholdt noen toppmøter mellom USA (president Donald Trump) og Nord-Korea (med ‘rocket man’ Kim Jong-un), uten at dette har medført noe stort så langt. Nesten like alvorlig kan konsekvensene bli av hans beslutning om å anerkjenne Jerusalem som hovedstad i Israel.

Donald Trump & flagget

President Donald John Trump og det amerikanske flagget.

 

USA er et relativt folkerikt land. Antall innbyggere (pr. 13. desember 2020) er på ca. 331 890 353. Blant alle disse menneskene klarte de ikke å framskaffe en bedre presidentkandidat enn Donald Trump. Utrolig! Mannen har vel imidlertid mer eller mindre kjøpt presidenttittelen. En forretningsmann er tydeligvis ikke nødvendigvis en god president.

Det kan se ut for at Trump på mange måter har bidratt til å splitte landet, og/eller til å gjøre det enda mer polarisert enn det var i utgangspunktet. Han har fått et negativt omdømme blant mange og i mange politiske saker. Hat og fordommer så ut til å øke med mannen bak rattet. Hans ukontrollerte tvitring (sosiale medier) var og et problem for hans politiske troverdighet. Ellers framstår han som en ganske så dum og kunnskapsløse skrue, med manglende grunnleggende kunnskaper om det amerikanske demokratiet, historien og styresettet.

Noen prøver å snu saken om hat helt på hodet: Enkelte erkeforsvarere av Trump har hevdet at det har vært så mye hat rettet mot mannen. Noen har til og med sagt at det er djevelen eller satan i egen person som står bak hatet. Selv kjenner jeg ikke til noe hat mot Donald, da berettiget kritikk av og misnøye med hans innsats, oppførsel og politiske valg slettes ikke er det samme som hat. Selv hater eller hetser jeg ikke mannen, men jeg mener han var helt uegnet til rollen som president av stormakta USA.

USA er mye mer enn president Donald Trump. Imidlertid har denne USA-artikkelen blitt mer og mer viet til Trump-kritikk, da han er en meget kontroversiell president med mange rare uttalelser og tvilsomme praktisk politikk. Landet er ganske så skakk-kjørt med eller uten Trump, så bare å få Trump fjernet løser ikke alle landets utfordringer. I mine øyne er USA langt fra å være et mønsterland eller et ideal å se opp til.

USA styrt av Trump, ja. Trumps fornektelse av menneskeskapte klimaendringer er ikke særlig framtidsrettet. Det kan med god grunn hevdes at mannen prøver å ta USA baklengs inn i framtiden. Klimatiltak på klimatiltak blir skrotet, selv om den ene store og kostbare naturkatastrofen etter den andre rammer landet. Landet har i de senere år blitt utsatt for store og alvorlige skogbranner i California, tornadoer og oversvømmelser i sør-øst og (fare for) jordskjelv i California. Selv om det er fristende å slenge med leppa og kalle dette for Guds straffedom mot landet blir nok dette en fordummende og totalt feilaktig påstand.

USA låser seg til gammeldags og utdøende teknologi som er lite framtidsrettet. Dette kan gi landet problemer på et senere tidspunkt, ikke minst i form av negative utslag på landets økonomi.

Grensemur mot Mexico og tiltak for å stoppe innreise til USA fra enkelte muslimske land har vært noen sentrale innspill fra Trump. Kanskje vi bare skal kalle Trump for “the wall man” eller mannen med muren? Økt grensekontroll, sensur og andre former for kontroll innføres i redsel for terror. På mange måter begynner USA å bli lik diverse land i Asia som de slettes ikke liker å bli sammenliknet med, med utstrakt beskyttelse, kontroll, rasistiske tendenser og overvåkning av hovedsakelig uskyldige personer.

For verden og verdensfreden: Kjære gud, sørg for at Trump ikke blir gjenvalgt. Vi klarer ikke mer kaos.

Kilde: Nettavisen Nyheter (Per Lottrup, august 2019): Leserbrev: – Trump må ikke bli gjenvalgt.

 

Det er skremmende hvor mye makt presidenten i USA har. I over en måned pr. 25.01.2019 har store deler av det amerikanske statsapparatet vært satt ut av spill. Mange statsansatte er enten helt permittert uten lønn, eller de er tvunget til å gå på jobb uten lønn mens konflikten pågår. Det har vært en såkalt “shutdown” eller nedstengning som i første omgang varte i 35 dager, og dette hovedsaklig pga. Trump furter som en liten unge pga. han ikke får de pengene han trenger til muren mot Mexico. Som VG skriver framstår USA i denne saken som fullstendig idioter. Medio februar 2019 har Trump erklært nasjonal krise, da dette gir ham muligheter for å hente penger til muren fra andre kilder. Maktmisbruk på sitt verste det han driver med!

Nesten en form for proteksjonisme innføres for å verne amerikansk industri mot utenlandsk konkurranse. Spesielt er det på gang nesten en handelskrig mellom Kina og USA, eller i hvert fall en ganske så aggressiv handelspolitikk. Hvem som vinner den stille og kalde krigen mellom USA og det stadig mektigere Kina gjenstår å se. Som det går fram av en lenke i bunnen av denne artikkelen kan det se ut for at Trump aktivt bruker eller dyrker sanksjoner (handelssanksjoner / økonomiske sanksjoner) som våpen.

Kan ønsket til USA v/Trump om å muligens forlate NATO ha noe med Russland å gjøre? Enkelte stiller i hvert fall spørsmålstegn til Trump sine forbindelser med Russland og hans vennskapelige tone med president Vladimir Putin.

Onkel Sam

Onkel Sam (Uncle Sam wants you)!

 

President Donald Trump opptrer som den reneste diktatoren, spesielt overfor meningsmotstandere. De han ikke er enig med ham rundt i statsapparatet blir fjernet eller får sparken, og han ønsker bare et ekkokammer med sympatisører rundt seg. Hans oppførsel har ikke styrket det amerikanske nesten-demokratiet. Trump er rett og slett en trussel mot demokratiet og ytringsfriheten, via sin massive bruk av hersketeknikker og alle sine forsøk på å legge lokk over og/eller stoppe etterforskninger.

Enkelte har nok valgt å stemme på Trump mer eller mindre i desperasjon. De er nok møkka lei av tåkete politikersnakk rettet mot “eliten”, samt valgløfter som ikke innfris. Videre har landet slitt med økonomien sin og høy arbeidsledighet. Likevel har jeg liten tro på Donald og hans mange løgner og tomme ord og lovnader.

President Donald Trump lyver, overdriver og kommer i stigende grad med misinformasjon og falske utsagn til både pressen og amerikanerne. NRK skriver: “Donald Trump har i løpet av sine to første år som president kommet med 8158 uriktige eller villedende påstander, ifølge Washington Post.” Gjennomsnittlig bløffer han 11 ganger daglig. Sommeren 2020 har det visstnok kommet opp i over 20.000 løgner og usannheter, ifølge Washington Post. Ifølge TV 2-artikkel – som også henviser til The Washington Post – nærmer Trump seg 25.000 løgner.

Og mannen høyner: Mot slutten av april 2019 har man kommet fram til at Trump har snakket usant over 10.000 ganger på 800 dager. Dette innebærer at han nå har kommet opp i nesten 23 uriktige eller falske påstander daglig. Det renner nesten over med usannheter, løgn, uriktige eller falske påstander fra den mannen der. Og så beskylder han avisene for falske nyheter (“fake news”), mens han selv holder på slik. Dobbeltmoral som fy! Oppdaterte tall: Januar 2020 sies det at han gjennomsnittlig lyver 22 ganger om dagen, og at han i løpet av sine tre første år som president har kommet med hele 16.241 uriktige eller villedende påstander. Det gikk også en god stund før Donald begynte å ta korna-katastrofen / pandemien seriøst våren 2020.

Han avviklet i en periode de ordinære pressekonferansene i Det hvite hus, da han mislikte journalistenes dekning av dem. Tidligere talskvinne Sarah Sanders ble angivelig også behandlet uforskammet og gjengitt unøyaktig av pressen, alt ifølge Donald da.

 

Det hvite hus

Det hvite hus (The White House), Washington, D.C. (Adresse: Pennsylvania Avenue 1600, Washington, District of Columbia, USA.)

 

I forbindelse med koronasituasjonen har det (likevel) blitt holdt daglige pressekonferanser fra Det hvite hus, hvor Trump har hatt hovedregien. For et opplegg! Journalister blir utskjelt, noen journalister blir rett og slett ignorert, kritikk og spørsmål blir ikke besvart, eksperter og ekspertråd ignoreres, mannen (Trump) avslutter og går når det måtte passe seg, MASSE dritt om andre har blitt servert og mye selvskryt og ros av seg selv og hans resultater har blitt presentert. Kvalmende!

Trump har i et hurtig tempo sparket og offentlig latterliggjort mange rådgivere og nære medarbeidere rundt seg. Støtt og stadig er det ut med gamle og inn med nye medarbeidere etter at de har kommet i unåde hos Trump etter å ha uttalt, skrevet eller sagt noe han ikke er enig i. Mannen er virkelig en egenrådig skrue som ikke tåler å bli utfordret eller sagt imot.

Et mysterium og en helt uforståelig hendelse er den massive støtten Donald Trump har fått blant kristne i USA. Spesielt blant hvite evangelikale kristne er det Trump som gjelder, og de flokker seg rundt ham akkurat som om han skulle være en gullkalv. Han blir dyrket og lovpriset blant disse, og det høres nesten ut for at det er Guds vilje at han har blitt president og at det er Gud selv som har utvalgt og innsatt ham i embetet (Trump har blitt utvalgt av Gud). At Bibelens Gud i “egen person” angivelig ville ha Trump som president er et utsagn jeg virkelig sliter med å akseptere, og i mine øyne er det nært opp mot vranglære, misbruk av Guds navn og blasfemi å hevde noe slikt.

Mon tro hvor de klarer å finne bibelsk dekning for at Trump er “Guds” utvalgte, en mann som fører ubibelsk egoismepolitikk. Mye bygger på høyst tvilsomme fortolkninger av Bibelen, og noen enda mer helsprøe profetier. Kritikk som har blitt rettet mot Trump er IKKE forbannelser, og ingen vil bli straffet av Gud for berettiget kritikk rettet mot nevnte mann.

At han er innsatt av Gud til å være president er vel mer en konspirasjonsteori enn noen sannhet. At noen i det hele tatt kan hevde at mannen er et “Gudesendt redskap” til USA, Israel og menneskeheten – utsendt i grevens tid – er for meg et helt utrolig utsagn som faller helt sammen på sin egen urimelighet. Jeg tror ikke den mannen på noen som helst måte er noen religiøs reddende engel for landet. (Hvis Trump taper presidentvalget i 2020 blir det “spennende” å se hvordan de superkristne bortforklarer dette, de som hevder at de har Gud på sin og Trump sin side. Realiteten: Fornektelse av det som har skjedd!)

Det verserer også konspirasjonsteorier rundt korona-viruset (Covid-19), som går på at det er bevisst laget av og utplassert av Kina med politiske baktanker overfor USA. Det ble laget for å påvirke det amerikanske presidentvalget + skape litt kaos i USA, slik at Trump skulle tape og Joe Biden skulle vinne. Pga. korona-viruset og valgjuks tapte Trump valget, hevdes det.

Generelt sett virker det som om diverse konspirasjonsteorier (fellesløgner) har gode kår i USA, og da gjerne spesielt rettet mot “makteliten”. USA er vel på mange måter bygget på eller grunnlagt på en konspirasjonsteori. En føderasjon bestående av tretten kolonier løsrev seg fra Storbritannia i 1776, etter diverse krigshandlinger. Noe av det som drev amerikanerne var frykten (les: konspirasjonsteorien) om at England / Storbritannia ønsket å gjøre innbyggerne til slaver under seg.

Kristne sluker mannen Donald Trump og hans politikk og meninger rått. Han gir dem støtte i noen enkelte symbolsaker, og til gjengjeld utviser de uforståelig nok blind støtte og stor lojalitet mot mannen. Særlig troverdig kristelig stil er det ikke på den herremannen, nei. Det er lite som tyder på at Trump i praksis driver sin presidentgjerning med utgangspunkt i kristentro og kristne verdier. Enkelte hevder at Mr. Trump er den minst religiøse eller minst kristne presidenten USA noensinne har hatt, noe jeg tror kan stemme veldig bra med realitetene.

Kommentar stjålet fra Facebook, noe omskrevet av meg:

 • Man skulle jo egentlig tro at fromme kristne som leser sin Bibel og tror på Gud skulle kunne se at Trump er milevis unna “normal” kristen lære, tro og praksis. Man kan virkelig spekulerer på hva det er som forblinder folket til de grader. Hvorfor er Trump unntatt fra alle moralske normer og lover, og kan suverent bryte flere av de ti bud uten at de kristne Trump-sympatisørene hever et eneste øyenbryn?

En del kristne “liker” Trump pga. han oppfattes som en “Pro-Life“-president som er imot abort (abortmotstander). En stemme på Trump er i enkeltes øyne en stemme for livet, og han står visstnok også på det ufødte barnets / livets side hevdes det. Det går likevel noe langt når noen sier at han er den moderne tids Kyros, oppreist og utvalgt av Gud. Eller at det kun er Trump som kan redde USA. At Tea Party- bevegelsen (konservativ grasrotbevegelse), Ku Klux Klan (KKK) og “Proud Boys” støtter Trump er ikke akkurat noe kvalitetsstempel.

Det blir nesten humor og komedie ut av slike uttalelser som enkelte kan lire av seg: President Trump sin politikk utgjør den viktigste forsvarslinjen mot ytterligere frafall, globalisering og avkristning av De forente stater (USA). Muligens har og kan han bidra i en viss grad til å stoppe den mest ekstreme globaliseringen, men at han på noen som helst måte har bidratt positivt til de kristnes sak klare jeg ikke å se. Det hevdes at Donald-mannen ikke er redd for navnet Jesus, men jeg klarer ikke å se at han har bidratt med noe særlig mye positivt for de troende kristne i landet.

Trump virker til å være lite kyndig i Bibel- og Bibelkunnskap, og det ser ikke akkurat ut for at han er så veldig opptatt av kristen tro – utenom når det gagner ham politisk. Jeg klarer ikke helt å se at hans mange løgner, hatprat, hets og polariserende uttalelser er særlig kristelige av seg eller representerer allmenne kristne verdier. I USA har det vel rett og slett oppstått en kristen nasjonalisme med religiøse begrunnelser for politiske valg, og med åndeliggjøring av politikken. Tro og tvilsomme fortolkninger av Bibelen får innvirkning på valg av politisk ideologi.

Vås av et innlegg, bestående av surr og rot:

Alt og alle beskyldes for å stå for kommunisme, med mål om å fjerne Gud og Trump. Hvor avslutningen sier og topper det meste: “For å være personlig: Hvis du er en kristen som ikke har bedt for Trump og USA den senere tiden, mangler du selve forutsetningen for å kritisere ham.”

Ifølge Google er Kjell J. Tveter professor emeritus i kirurgi og urologi. Han er altså tidligere professor (pensjonert), men da innenfor medisin. Han har neppe noen doktorgrad i amerikansk politikk og/eller kristentro, og kan ses på som lekmann innenfor slike områder. Videre har han forfattet boka “Livet – Skapelse eller tilfeldighet?“.

I samme gate har den ensidige og useriøse kristne nettsiden Søkelys hatt masse håpløse støtteerklæringer for Trump & Co.

 

Enkelte kristne velgere lar seg vel forføre av Trump pga. han har de “riktige” meningene i enkelte saker. Han er vel ikke akkurat noen forkjemper for de homofile og for likekjønnede ekteskap. Videre er han restriktiv når det gjelder abort (“rett” abortsyn), og han har det “riktige” synet på Israel (kristensionistiske tendenser). At mannen samtidig er hjerterå, kyniske og dømmende – dvs. en oppførsel som er lite kristelig – glemmer de kristne velgerne gladelig.

Det er ganske utrolig at såpass mange kristne hedersmenn (og hederskvinner) støtter opp om og setter pris på Donald Trump. Det virker jo som om mannen primært drives av egoisme, penger, makt og løgner / alternativ virkelighetsoppfatning, og han framstår som usedvanlig usympatisk i sin oppførsel.

Norske kristne har også hengt seg på lovprisningene av Trump, blant annet miljøet rundt TV Visjon Norge og Søkelys. I den forbindelse er det verdt å lese følgende kommentar:

Mye sant i det han skriver der, ja!

Salt i såret for enkelte kristne – Donald Trump vant ikke valget!

Den “vise apostelen” eller “profeten” Jan Hanvold (TV Visjon Norge) via Facebook 08.11.2020:

 • “Så derfor blir Donald Trump sittende 4 år til. Alle kristne ledere og profeter har talt ut dette. Franklin Graham, Pat Roberson, Sid Roth, Steven Streng, Hank Kunneman, Jonathan Cahn , Maldonado. Rondey Howard Browne og en masse andre av Herrens tjenere. Millioner av kristne har bedt for Trump. Alle disse Herrens tjenere har hørt ifra Herren. Og vi kommer til, å se at djevelskapet imot Trump, blir avslørt og stoppet.”

 

Verdiene og handlingene til mannen virker til å være drevet av lav moral (og manglende etikk) i form av forhold slik som løgn, svindel, forbrytelser, gjentatte ekteskapsbrudd, rasisme, sexisme, mobbing, trakassering, bulldoseroppførsel, utskjellinger av andre og oppfordringer til bruk av vold. Det er vanskelig å se på ham som en kristen og frelst personlighet, da det virker som om han i hovedsak misbruker Gud og Bibelen til personlig vinning.

Enkelte leverer fra seg tull og vas (vås) av utsagn av denne typen: “Ingen sanne kristne kan stemme på Joe Biden.” (Tilsvarende ble vel sagt i forrige runde om Hillary Clinton.) Begrunnelsen er vel at han ikke er restriktiv nok til abort. Hvite, kristenkonservative velgere (de “Bibeltro“) vil nok uforståelig nok i hovedsak stemme på Trump nok en gang. Med det valgresultatet som reelt foreligger i presidentvalget 2020: Det er nok noen kristne som nå klør seg i hodet og lurer på hvordan “gud” kunne svikte den utvalgte Donald Trump.

Landet – et stadig mer splittet land – har også et kirkelandskap med økt polarisering og spenning i politiske spørsmål. Et stort flertall av de evangelikale kristne velgerne (som oftest hvite og godt voksne mennesker) er republikanere, men det finnes også et forholdsvis stort mindretall som ikke støtter Trump. Det krangles typisk om abort, likekjønnet ekteskap, miljøsaken, rase, immigrasjon (flyktninger), omsorgen for fattige, likestilling, sosiale saker og våpenlover. Noen hevder til og med at Trump er endetidens store Antikrist. Dommedag meg her og der – altså – masse rart amerikanske kristne klarer å påstå og å hevde.

I enkelte kristne miljøer oppfordres det til bønn og avholdes bønnemøter for å støtte Trump. Profetier framsettes også til støtte for samme mann i enkelte settinger. For noe tull dette her er! Presidenten er en sekulær skikkelse og innehar en verdslig rolle, og han er ikke noe religiøst overhode eller helgen.

Enkelte hevder at Trump er en lur mann å støtte, da han får ting gjort. Jojo, dem om det… Litt handlinger og beslutninger har det vært fra mannen, men det har tross alt vært mer snakk enn ekte action. Ikke alt han har foretatt seg som har vært av det gode akkurat.

Donald John Trump er ingen fredsdue eller fredsskapende personlighet. Han fortjener på ingen som helst måte Nobels fredspris for 2021, som den norske Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har nominert ham til. Noen løse samtaler med diktatoren i Nord-Korea (Kim Jong-un) og noen lite bindende normaliseringsavtaler i Midtøsten (Israel vs. Bahrain og De forente arabiske emirater) bør ikke være nok til å gi ham den prisen. Det finnes mye mer verdige kandidater enn ham. Tragikomisk at noen i det hele tatt kan nominere ham.

Stønn! Det er jo ikke lov til å kritisere Trump uten at man tildeles en diagnose. Ser at slike som meg klassifiseres til å lide av TDS – Trump Derangement Syndrome. TDS er en betegnelse på kritikk eller negative reaksjoner rettet mot USAs president Donald Trump, som oppleves å være irrasjonelle (ikke basert på hans politikk eller handlinger). For en stygg hersketeknikk for å få stoppet kritikk mot den helsprø presidenten.

Høsten 2019 ble det snakket om å få Mr. Trump stilt for riksrett, og det ble også realisert. Han selv klarte ikke å se at han gjorde noe galt med alle sine rare krumspring, og han påberopte seg offerrollen samt hevdet å bli utsatt fra trakassering og forfølgelse fra meningsmotstanderne sine (Demokratene m/flere). Riksrett ble gjennomført, og i starten av år 2020 ble han som forventet frikjent i riksrettssaken. Partifeller i Senatet fra hans eget parti – Det republikanske parti – sørget for at han ble frifunnet.

Rett før presidentperioden utløper – januar 2021 – er det igjen snakk om ny runde med riksrett rettet mot Donald Trump. Selv kaller han denne prosessen for den største heksejakten i politikkens historie. Han kaller videre planene om en ny riksrettssak for “fullstendig latterlige”, og mener at prosessen er veldig farlig og kan skape et voldsomt sinne. (Det siste kan han faktisk ha rett i!)

Donald Trump – You’re fired!

Som skrevet innledningsvis er tiden som president over for Donald Trump fra 20. januar 2021. Demokratenes Joe Biden blir USAs 46. president fra nevnte dato. Takk og pris at det blir et skifte etter fire år med republikaneren Donald Trump, hvor Joe Biden nå altså overtar stafettpinnen. Det er tull og vas når noen hevder at Joe Biden ikke har vunnet på ærlig vis, og at valget i 2020 har null legitimitet.

Så spørs det hvordan det blir fra 20. januar 2021. Vil Trump-støttespillerne akseptere valgnederlaget, innrømme at de tok feil og anerkjenne Biden som rettmessig valgt president? Eller vil de fortsette å “gnåle” om valgjuks, rigget valg og stjålet (kuppet) valgseier, til tross for rettssystemets mange avvisninger? Skal de Trumpifiserte fortsette med sine løgner og konspirasjonsteorier, og medfølgende tap av troverdighet, eller vil de til slutt aksepterer nederlaget? Time will show!

Det blir bedre tider en gang i framtiden når Corona igjen kun er et øl fra Mexico, og hvor man kun tenker på anden og tegneseriefiguren Donald Duck når navnet Donald nevnes.

Medio desember 2020 ser det ut for at alt er endelig avgjort:

Vi får bare krysse fingrene for at det ikke blir masse voldelige opprør, opptøyer, borgerkrig-liknende tendenser eller forsøk på statskupp fra Trump-leiren. Beklageligvis gikk ikke dette så bra, i og med at det skjedde storming av Kongressen med flere drepte, mange skadde og en del materielle skader:

Noen liksom-profeter innenfor de kristnes rekker hevder at de har fått visdomsord fra Gud om at rettferdighet skal skje og finne sted i USA. Dette innebærer igjen at de er hellig overbevist om at Donald Trump fortsatt blir sittende som president etter 20. januar 2021, Det er visstnok han som skal sitte bak rattet og gjennomføre alt det som skal “redde” USA fra fortapelsen.

Det ropes og skrikes om valgjuks som ikke kan dokumenteres. Og det høres nesten ut for at de ser på Joe Biden som en stor demon eller satan selv, som ikke er verdig til eller i stand til (egnet til) å styre landet i fortsettelsen.

Kristnes ekstreme engasjement og sidevalg i presidentvalget overrasker meg. Det at alt gjøres til en religiøs og trosmessig greie – en ekstensiell krise – er noe uforståelig.

Trump og republikanerne sin håndteringen av korona-pandemien (Covid-19) år 2020 glimrende illustrert:


 

Trump for alle pengene

Trump har tidligere kjørt på (valgkampen 2016) med slagordet “Make America Great Again” (MAGA), og i valgkampen 2020 blir visstnok slagordene noe slikt som “Keep America Great“, “Promises Made, Promises Kept” samt gjenbruk av “Make America Great Again”. Jaha, jojo. Selv klarer jeg vel ikke helt å se at USA er så “great” eller flott, eller kan bli det med Trump bak spakene. Løfter og lovnader fra presidenten blir nok også svært fort dekorert med masse løgner.

Presidentvalget i USA 3. november 2020, ja. Dette kan godt medføre at Donald Trump får en ny periode (andreperiode) som president (HELDIGVIS gikk det ikke slik!). Det står mellom demokratenes Joe Biden (Joseph Robinette Biden Jr., født i 1942, blir 79 år i 2021) mot republikanernes Donald Trump (Donald John Trump, født i 1946, blir 75 år i 2021). Nok en gang et valg mellom pest eller kolera. For gamle og ekstreme kandidater som stiller til valg, dvs. gretne gamle gubber med dårlig helse. Det skulle med fordel ha vært noen “vanlige” folk av litt yngre garde som stilte til valg. F. eks. ei yngre dame med annen hudfarge enn hvit. Det blir nok en skitten, stygg og splittende valgkamp, hvor Trump må ta hovedskylden.

Kristne og valgkampen er et kapittel for seg selv. Enkelte hevder med full overbevisning følgende:

 • Alle” snille og kristne (troende) vil stemme på Trump og Jesus, mens “alle” de slemme og ikke-troende vil stemme på Biden og Satan!

Før Trump: USA er pådriver i arbeidet med frihandelsavtalene TISA og TTIP. Nok en gang sikkert fine avtaler for de rike som kan berike seg enda mer, men for oss vanlige folk kan det i høy grad diskuteres hvor gunstige avtalene er. Nok en gang vil man folkedemokratiet til livs og i stedet overføre makten til store kommersielle selskaper. Pengene skal få råde enda mer.

Med Trump som president: Faktisk har Donald John Trump vist motstand mot noen av disse handelsavtalene. Han vil beskytte amerikansk industri og vil innføre tollmurer på import av en del varer produsert utenfor USA. Generelt har Donald utvist stor skepsis mot flere ulike typer internasjonale avtaler, blant annet handelsavtaler, NATO m. m.

“Kanskje er det bedre for vanlige amerikanere at USA blir mindre. Men for oss andre betyr det at vi blir utlevert til Russland og Kina.” Kilde: Vårt Land kommentar (Erling Rimehaug): Make America smaller.

 

USA har innført straffetoll på en del import til landet sitt, med planer om ytterligere opptrapping. Denne proteksjonismen og angrepet på frihandelen + globaliseringen er Trump sitt forsøk på å beskytte amerikansk industri mot den store konkurransen fra blant annet Kina og Europa. Landet har også innført en sanksjonspolitikk mot Iran, som andre land har funnet en vei rundt for å slippe å bli involvert/rammet. USA sin røffe oppførsel overfor Iran kan godt medføre en ny krig i Midtøsten.

Trumps polariserende og proteksjonistiske politikk kan på sikt svekke USA sin globale rolle og betydning. Til og med den amerikanske dollaren kan tape noe av sin viktighet for verdensøkonomien. Politikken kan gå ut over både USA og resten av verden sin velferdsvekst i ytterste konsekvens.

Kjell Elvis (Kjell Henning Bjørnestad), kjent Elvis-imitator fra Sørlandet, sin dyrking av det amerikanske inkludert Trump er svært kvalmende og uforståelig for meg å se på. Jeg tenker spesielt på videoen til Kjell Elvis med tittelen “Your Way (Trump Song)”. Nå har visstnok samme mann – Kjell Elvis, ikke Elvis Presley – også vært engasjert i “Partiet De Kristne” og han er visstnok TV Visjon Norge-sympatisør (fan). Spesielt i området rundt Lista og Farsund på Sørlandet (Norge) blir det amerikanske dyrket.

Norge er også et “dinglehode” for USA. I akkurat denne saken støtter jeg mer eller mindre SV som har uttalt: “– Alt som knytter oss tettere til Trumps USA er et dårlig valg”.

Økonomi: , men faktisk med et etterlengtet oppsving etter at Trump kom til makta (tro det eller ei!). Ellers truer Trump med i mindre grad enn tidligere å støtte opp om NATO og WHO (Verdens Helseorganisasjon), egoister og egenrådige som de har blitt.

Dessuten framstår presidenten (for tiden Mr. Trump) som et (ekstremt dårlig) forbilde og idol også for politikere og mennesker i Norge.

Det skal ikke så mange søk til på nettet før man finner en del kritikk mot USA, og da spesielt finnes det en god del kritikk fra sentrale stemmer rettet mot Trump-administrasjonen. Tidenes mest populære president er herr Donald ikke. Han er vel i hovedsak en egenrådig ustabil populist, som i stor grad bryter med den tradisjonelle presidentrollen.

TV 2 her i lille Norge har hatt en interessante programserie:

TV 2: Trumps verden

 

Lenke: Trumps verden på TV 2 Sumo.

I etterkant av presidentskiftet har tittelen blitt endret til:

TV 2: Exit Trump.

 

Lenke: Exit Trump på TV 2 Sumo.

Trump er ond og destruktiv mann, og han sprer på løgner samt konspirasjoner. Han er langt fra den gode personen og politikeren som hans forblindede støttespillere hevder.

Konspirasjonsmiljøet rundt “Q” / QAnon støttet Trump (og Trump støttet dem tilbake!), noe som ikke akkurat er et kvalitetsstempel.

 

Trump – USA sin redningsmann

Trump som redningsmann for USA? Ha, ha, ha! Ikke få meg til å le!

Vi må nok beklageligvis forberede oss på en ny presidentperiode med Donald Trump bak “rattet”. Mye tyder på at amerikanerne vil gi mannen en ny sjanse i presidentvalget 2024. Dumme amerikanere! Helt utrolig at et så stort land ikke har bedre og mindre kontroversielle kandidater enn den mannen!

Direkte latterlig tullball fra nettet:

 • Donald Trump er USAs redningsmann som skal slå tilbake globalismen, den liberale agenda og gjøre USA “Great Again”. Gud selv skapte Donald Trump for denne oppgaven. Trump er her for et hellig oppdrag. Bringe USA tilbake til sitt opphav, slå tilbake mørket som har seiret under Biden sin ledelse og bringe USA tilbake igjen til Gud og Hans velsignelse.”

Andre igjen mener at mannen er selveste Antikrist i egen skikkelse!

Selv ser jeg ikke på Trump som verken USA sin redningsmann eller som Antikrist. Etter mitt syn er han enkelt og greit en forskrudd, maktsyk, opportunistiske og gal mann, med mange narsissistiske personlighetstrekk. Særlig religiøs eller kristen kan jeg ikke se at mannen er, og jeg har ingen tro at han har noen sentral rolle verken i Guds eller Satans planer. Biden derimot er en god kristen.

Med Trump som president i en ny periode kan nasjonen USA fort trekkes i en fascistisk retning, hvor demokratiet må vike og mer autoritære elementer overtar. Vel kan Donald innimellom framstå som en karismatiske leder, men han har også mange likhetstrekk med diverse diktatorer i land vi ikke liker å sammenlikne oss med.

Selv tror jeg nok at en ny periode med Trump vil medføre enda mer polarisering og splittelse i USA. En god de mennesker vil også få det økonomisk sett vanskeligere med ham bak “spakene”. Diverse internasjonale samarbeid står også i fare med å gli ut i sand. Trump som president i en andre periode vil ikke gjøre godt for nasjonen USA.

Avsluttende kommentarer

Trump og hans støttespillere ønsker å ta USA bakover i tid. Folket skal ha færre rettigheter, og demokrati og demokratiske prosesser er mindre vesentlig. Retten til abort vil de ha bort, man skal ikke ha noen rett til privatliv, ingen rett til prevensjon, ingen rett til å gifte seg med den man elsker, ikke noe velferdsstat som sikkerhetsnett, ikke hjelpe flyktninger og fattige og alle skal gis tilgang på våpen. Trumps slagord MAGA (Make America Great Again) er en stor løgn.

At noen i fullt alvor klarer å hevde at verden er tryggere og bedre med Trump som president kontra hans etterfølger (og forgjenger) er for meg en helt ufattelig påstand, som jeg selvsagt er totalt uenig i. Beklageligvis kan det tenkes at Mr. Trump stiller som kandidat til neste presidentvalg, og det er ikke helt utenkelig at han vinner heller. Fatter ikke at amerikanerne ville ha en slik ustabil kronidiot som president.

Nå skal jeg ikke akkurat lovprise Joe Biden heller. Både Trump og Biden representerer et gammelmannsvelde. Eller som noen skrev på Facebook: De er to geriatriske kristentalibanere. Et stort og folkerikt land som USA må da ha noen bedre og yngre å komme med enn disse to her til å ikle det viktige presidentembetet?

Heldigvis er Trump-perioden over (for denne gang)! Amerikanerne fortjener en president bedre enn det! Arven etter Trump er det ingen grunn til å rope hurra for, med all den polarisering, splittelse og løgnene han har bidratt til. Det er mange sår som må leges!

Will he come back? Maybe ☹… Han truer med et comeback i 2024. At Trump i det hele tatt har fått slippe til som president er vel et bra bevis på at amerikanerne virkelig er litt dumme!

Lenker

Korona og Trump:

Donald Trump og korona, inspirert av onkel Sam-plakater (We’re gonna getyou!).

 

Lenker relatert til artikler hvor USAs kvasi-president og nå eks-president Donald John Trump har en framtredende rolle:

Og denne lista har blitt lang! En liten pause, før lista fortsetter:

Presidentvalget i 2024:

Mannen er helt sprø når det gjelder sitt syn på våpen og våpenbruk, hvor drap av andre mennesker (i “selvforsvar”) er helt ok og et menneskeliv er lite verdt:

Er det virkelig mulig – har han ingen grenser for sine kjeltringstreker og konspirasjonsteorier?:

Noe av det verre våset jeg har lest, som er så dumt at det nesten blir tragikomisk:

Vås fra den ene enden til den andre:

En lenke som viser sprø (useriøs) amerikansk kristendom – med tullete profetier om framtiden til USA – iblandet en porsjon politikk:

Litt vel høyrevridd tankegods i retning av konspirasjonsteorier:

Nå har det helt rablet for mannen bak Søkelys-bloggen (Kjell Andersen) med sitt Biden-hat og Trump-dyrking:

(Jeg er 100 % enig med Vebjørn Selbekk, men tar TOTALT avstand fra Søkelys sin latterliggjøring og hat mot Dagen-redaktøren.)

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *