Dårlig kvalitet og betjeningsvennlighet på barneutstyr

(Sist oppdatert 05.11.2020 @ 19:52 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Jente i huske

Mai 2013 ble vi “brått og brutalt” kastet inn i rollen som småbarnsforeldre. Dette har medført at jeg har fått et nytt irritasjonsmoment i hverdagen: Relativt høy pris, men likevel dårlig kvalitet og dårlig betjeningsvennlighet på barneutstyr.

Vi kjøpte blant annet en barnevogn (sportsvogn) som vi trodde skulle være av god kvalitet. Den kostet noen tusen, men vi valgte ikke den mest moteriktige og “kule” vogna da mote, image og status betyr lite for oss.

Denne vogna begynner å bli ganske så slitt både i stoffet og ikke minst i alle regulerbare ledd. Vogna holder nok så lenge vi trenger den til Kristiane Marie, men den kommer til å være såpass slitt og ødelagt at vi ikke kan gi den videre til andre som måtte trenge bruktvogn. I “gamle dager” var det vanlig at en barnevogn både holdt 1, 2 og 3 unger, men dette er tydeligvis ikke tilfelle med dagens produkter.

Videre har jeg flere ganger irritert meg over vognas dårlige betjeningsvennlighet. Under sammenlegging av vogna har jeg flere ganger klemt meg og andre ganger har jeg blitt ganske så irritert på at det er vanskelig å få vogna lagt sammen selv om veiledningen følges. Tydelig en ingeniør som har designet vogna uten å tenke på det praktiske for dem som skal bruke den!

Barnestolen i bilen er noe av det samme. Det er vanskelig å montere og demontere den. Sliter hver gang dette skal gjøres og bruker uforskammet mye tid på det. Videre er det ikke alltid reguleringen av seler m. m. virker selv om bruksanvisningen følges.

Et nytt irritasjonsmoment i starten av 2018, i forbindelse med at vi har en gutt boende som fosterbarn hvor diverse barneutstyr fulgte med:

Hvem i himmels navn kom på den ELENDIGE ideen med å designe barnevogner med kun tre hjul? Det ensomme hjulet framme på vogna lever helt sitt eget liv og gjør vogna til tider tilnærmet u-navigerbar. I tillegg er det tungt og lite betjeningsvennlig å få lagt vogna sammen for f. eks. transport i bil. Nesten som jeg lurer på om de som driver med produktutvikling innenfor barneutstyr gjør det i fylla.

Dette er kun to eksempler på produkter som har kostet noen kroner, men hvor både kvaliteten og betjeningsvennligheten er så som så. Jeg kunne ha kommet med enda flere eksempler, men jeg tror jeg stopper her da jeg allerede har fått presentert mine hovedpoeng.

Det er irriterende at vi som kunder skal måtte betale ganske stive priser for produkter laget i lavkostland i Asia, men hvor man må ta til takke med produkter med både dårlig teknisk kvalitet, dårlig slitestyrke og ikke minst produkter som er lite betjeningsvennlige.

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *