BRR sine tanker rundt sykling

(Sist oppdatert 09.02.2022 @ 19:58 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Sykkelillustrasjon

Hvorfor har jeg tidligere drevet med sykling sånt egentlig? Mitt utgangspunkt er nemlig:

  • Jeg hater sport/idrett!
  • Jeg liker god mat (søtsaker, godteri, chips, kaker etc.).
  • Jeg har til tider et stillesittende arbeid (primært kontorarbeid).
  • Jeg har aldersmessig kommet i 50-årene (født i 1971).

Et resultat av denne kombinasjonen kunne ha blitt en sløv og kraftig overvektig mann allerede som 30-åring. For å motvirke slike ting begynte jeg med sykling. Sykling var den sporten jeg minst “hatet”. Har alltid syklet mye da jeg til tider ikke har hatt andre transportmidler tilgjengelig.

Jeg ønsker å opprettholde vanlig hverdagsform. Jeg bryr meg lite om dette med puls, hva som er rett og gal treningsmåte, ritt, mat etc. Vil kun holde meg i form, og jeg er ikke opptatt av helsehysteri. Og da er jeg minimalt interessert i spinning, hardkjøret på tempotreningene, klamme treningsstudioer etc. Likevel har jeg vel til tider blitt grepet av “hardtreningshysteriet”. Nå er det imidlertid “back to basic” for meg!

Treninger med andre kan være ok, men det blir nok for det meste solosykling på meg da de som møter opp til organiserte treninger som oftest har mye større ambisjoner enn meg. Å være med på tempokjør og være et slakt i flere dager etterpå tiltaler ikke meg noe særlig.

Syklingsporten blir preget av utstyrshysteri. Alt for dyre sykler og utstyr i forhold til evnene og anleggene til den enkelte syklist. Dette hysteriet ønsker jeg ikke å være en del av! Jeg er en hobbysyklist og trenger ikke en sykkel til mange tusen for å få meg en fin tur.

Ellers var / blir jeg framover en godværssyklist. Jeg kommer ikke til å ta ut på tur i surt og mørkt vær. Sykling skal være lystbetont. Hvis vær og føre ikke frister for å legge ut på sykling blir jeg hjemme!

Den harde sannhet 2018 – oppdatert 2021

Den harde sannhet er at jeg har blitt en sløv sofagris. Det blir alt for lite med sykling og gåturer. Jeg har blitt svært bedagelig anlagt, og jeg liker bedre å ligge på sofaen mens jeg ser på TV eller nettbrett (lineær-TV eller strømming) enn å komme meg ut for å mosjonere. Overvektig (alderstillegg) har jeg også blitt. Nei, en skjerpings hadde nok vært på plass for å sikre en litt bedre hverdagsform.

Like aktuelt anno 2021. Imidlertid er det nå lenge siden jeg sist satt på en sykkel. Sykling er et helt tilbakelagt stadium for min del. Beklageligvis medfører manglende trim overvekt, fedme og for høy BMI-verdi.

 

Før jeg roet ned aktivitetsnivået deltok jeg i følgende turritt (sykkelritt) ifølge Turritt.com:

  • Birken: Deltatt 2 ganger, i år 2002 og 2003. (Oppnådd merket 1 gang.)
  • Dalane Rundt: Deltatt 3 ganger, i år 2002, 2003 og 2004.
  • JadarHUSrittet: Deltatt 1 gang, år 2003.
  • Aarbakkerittet Lysebotn-Bryne: Deltatt 3 ganger, i år 2002, 2003 og 2004.
  • Nordsjørittet: Deltatt 5 ganger, i år 2001, 2002, 2003, 2004 og 2005.

Tidligere aktiv amatør i Dalane sykleklubb, nå solosyklist. (Og etter den tid tilnærmet ikke-syklende i det hele tatt.)

Se også: “Jeg hater idrett!”.

Innlegg opprinnelig skrevet i mai 2005.

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *