Anonym nettdebatt forbudt

Innlegg sist oppdatert av

Diskusjon forbudt!

Lokalavisa i Egersund, Dalane Tidende, har stengt muligheten for anonyme kommentarer på sin nettside. Alle må oppgi fullt navn samt få kommentaren godkjent av moderator før den blir lagt ut.

Selv synes jeg at det er beklagelig at muligheten for anonyme innlegg har blitt stengt. For meg er det viktigste å ha fokus på budskapet og ikke på personen som framsetter saken. Sjikane og personlig heting må så gjerne bli sensurert bort av avisen, men at man skal bli sensurert pga. anonymitet bryter mot mitt syn.

I Egersund er det ikke så lett å stikke seg fram med en avvikende mening. Det er liten toleranse for dem som har et noe annerledes syn på saker og ting enn den “gjengse”. For å unngå å bli dømt personlig kan dette å framsette anonyme innlegg være et bra virkemiddel for å oppnå fokus på sak og IKKE på egen person.

I den ideelle verden skulle det være unødvendig med anonymitet. Beklageligvis er det ikke lett å framstå med fullt navn i alle slags situasjoner så lenge som bygdedyret ennå lever i Egersund. Mobbingen kan fort bli for sterk.

Jeg er redd for at avisen med sine grep har kneblet deler av befolkningen som ikke lengre vil komme til orde med sine meninger.

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , .Bokmerk permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *