Bloggen har igjen hatt et mindre havari

WordPress

Heldigvis en stund siden sist, men nok en gang har jeg hatt tekniske problemer og vansker med bloggen. I forbindelse med en oppdatering “frøs” alt (klarte ikke å fullføre oppdateringen, og kom seg heller ikke ut av vedlikeholdsmodus – maintenance mode – på egen hånd), og det eneste bloggen var i stand til å vise etter sletting av “.maintenance”-fila var HTTP Error 500. Prøvde masse ulike tips og triks funnet på nettet, uten at dette løste problemene.

Innstikket / utvidelsen som forårsaket problemene var Jetpack, som selvsagt ikke må forveksles med transportfirmaet / budfirmaet Jetpak. Kanskje jeg snart burde vurdere og revurdere om jeg virkelig trenger dette innstikket. Det gir en del ekstra funksjonalitet, men i tillegg gir det muligens mer trøbbel enn glede. Det er ressurskrevende, og ofte noe knotete når oppdateringer skal legges inn. Dessuten står det på Domeneshop sin liste over ikke-anbefalte programmer:  “Unngå disse programmene: JetPack for WordPress, fordi vanlig modul Sharing/Sharedaddy kan brukes til spamming.”

Det som reddet meg denne gangen var at jeg hadde en sikkerhetskopi liggende. Jeg gav til slutt opp å finne ut av problemene, og i stedet valgte jeg å gjenopprette fra sikkerhetskopien. Mitt webhotell – Domeneshop anbefaler bruk av Akeeba Backup til å ta sikkerhetskopi av WordPress-installasjoner med data. Takk og pris for Akeeba Backup for WordPress!

Jeg har mistet noe besøksstatistikk generert via Jetpack, og i tillegg var backupen jeg hadde liggende 7-8 dager gammel. Noen mindre redigeringer og justeringer i innlegg kan ha gått tapt. Dette er da fullt levbart, da det hadde vært mye verre hvis jeg mistet flere år med blogging.

Alt i alt gikk det ganske bra denne gangen. Lærdommen er å bli enda mer flink med å ta sikkerhetskopier titt og ofte. Dessuten fikk jeg testet at Akeeba Backup Core for WordPress og Akeeba Kickstart Core virkelig gjør jobben på en god og grei måte!

Lenker: