10-årsjubileum bosted Flatraket

(Sist oppdatert 05.05.2024 @ 14:33 av Bjørn Roger Rasmussen.)

Hele 10-årsjubileum for oss med adresse og bosted Flatraket. Generert med kunstig intelligens: Microsoft Copilot i Bing – Image Creator fra Designer (Formgiving).

Skal si at tiden og årene flyr av sted! Pr. 1. mai 2024 – på selveste arbeidernes dag – har vi faktisk offisielt bodd og eid huset (sammen med banken!) i hele 10 år – TI ÅR – i bygda Flatraket! Rett og slett et rundt tall, og et aldri så lite jubileum!

Vi var jo godt voksne da vi fant på å flytte hit til Sølvi sin barndomsbygd, og vi var vel sånt sett i utgangspunktet ganske bra rotfaste og etablerte i Egersund. Vi hadde bygget oss eget hus i Egersund, og vi hadde fått Kristiane inn i våre liv. Videre hadde jeg noe familie i Egersund. Så det var et ganske stort steg vi tok gjennom å igangsette og gjennomføre flytteprosessen.

Har flyttingen til og bosettingen på Flatraket svart til forventningene – vært en suksess? Svaret er vel hovedsakelig ja, selv om det også er noen ting som ikke har blitt helt som forventet.

Jeg står fast på det som jeg skrev etter 5 år på Flatraket: “Alt i alt angrer vi ikke på beslutningen om å flytte. Det var såpass mange ‘uheldige omstendigheter’ på en gang i Egersund at det var lurt av oss å starte på nytt annet sted.” Jeg har også i eget innlegg gjort meg ganske så ferdig med Egersund!

En tidligere lege i Egersund må gis noe av “skylda” for at det ble flytting tilbake i 2014. Han så under et av mine legebesøk at jeg slettes ikke hadde det godt, og han foreslo en livsendring og gjerne at jeg fant på “noe små-sprøtt”. Det ble altså å flytte til Flatraket.

Velkommen til Flatraket! Stedsnavnskilt for Flatraket i nærheten av Utsikten.

 

Velkommen til Flatraket! Stedsnavnskilt for Flatraket i nærheten av Gangeskar / Gangeskartunnelen.

 

Vårt hus på Flatraket siden våren 2014, men hvor vi fikk realisert påbygging av kjøkkenet i 2022:

Oppdatert bilde av husets utside pr. 26.07.2023, hvor kjøkkenutvidelsen og rehabiliteringen av altanen har blitt med på bildet.

 

Husket kjøpte vi brukt, og det skal ha blitt bygget i 2006 med påbygg og garasje fra 2011. Vi for vår del har supplert med et påbygg i 2022, for å få et større og bedre kjøkken.

Blant annet kan følgende positive momenter nevnes i forbindelse med flyttingen til Flatraket for 10 år siden:

 • Forandring frydet tilbake i 2014. Det var nesten påkrevd med en større forandring.
 • Jeg er fortsatt svært fasinert av naturen (kystlandskap, hav, fjell osv.) rundt her vi bor.
 • Masse fine fotomotiver, inkludert hav / kystmotiver, solnedganger og soloppganger.
 • Vi bor nært noe av Sølvi sin familie.
 • Jeg trives godt med å bo tålig landlig til, da jeg ikke er så urban av meg. Mindre forhold slik som på Flatraket passer meg ypperlig.
 • Rundt oss er det ganske så stille og rolig, noe som jeg setter pris på. Jeg liker stillheten.
 • Mindre jag og stress her enn det vi opplevde i Egersund.
 • Fra et voksent perspektiv: I utgangspunktet et trygt og godt sted for barn og unge å vokse opp. (Se datters “klager” under negative punkter.)
 • Jeg er egentlig bra fornøyd med jobben min som IKT-rådgiver i Kinn kommune.
 • Til og med overgangen fra Vågsøy kommune til Kinn kommune er ok for min del, sett fra mitt perspektiv som arbeidstaker der.
 • Jeg var på mange måter helt ferdig med Egersund allerede da vi flyttet.
 • Akutt helsehjelp (113) – inkludert legehelikopter – har vist seg å fungere veldig bra, til og mer her i Utkant-Norge.
 • I bygda (enn så lenge!) har vi både barnehage, barneskole og lokalbutikk (dagligvarer) + et relativt aktivt idrettslag. Slettes ikke så verst dette i en såpass liten bygd.
 • Positiv bieffekt av flyttingen: Fikk ryddet og kastet masse “gammelt vræl”.
 • Huset vi kjøpte brukt har hele tiden vært ganske ok, men du verden hvor mye bedre det likevel ble etter rehabilitering og utvidelse av kjøkkenet.

Kollasj 2023 Flatraket.

 

Av negative momenter kan nevnes:

 • Vi kom flyttende hit som godt voksne, noe som har gjort det noe vanskelig å få skikkelig innpass i bygde- og nabomiljøet. Mange rundt oss var allerede godt etablerte, og de hadde det de trengte av sosialt nettverk før vi kom flyttende.
 • Rett skal være rett: I ca. seks av de ti årene har vi vært fosterforeldre, noe som har vist seg å være ganske så krevende. Det har vært lite med tid og overskudd til andre ting. (Dette må vi helt og holdent ta på egen kappe!)
 • Vi anser oss som troende kristne, og det er nok noe unormalt her i bygda. Noen vet vel ikke helt hvordan de skal forholde seg til oss, og hvor de har oss.
 • Fra barneperspektiv: Vår datter klager litt på at det er lite å ta seg til i bygda, og heller ikke så lett å finne noen passende venner. (Hun drømmer nok strengt tatt om å bo på et større og mer pulserende sted.)
 • Noe skuffet over enkelte offentlige tjenestetilbud og hjelpetjenester. Enkelte av dem mangler definitivt profesjonalitet og nødvendig ekspertise.
 • Noe lang reisevei til enkelte tjenestetilbud, f. eks. “skikkelig” sykehus. Det er nærmere 3 timers kjøretid i “normalhastighet” til sjukehuset i Førde
 • Noe både og når det gjelder kvaliteten på skole- og skoletilbud for barn på Flatraket.
 • Stad kommune og politikerne der er jeg ikke stor-fan av. Stad kommune som bostedskommune er ikke bare-bare.
 • Noe dårlig utvalg av butikker i nærområdet (Selje og Måløy), og en del av de butikkene som finnes yter ikke spesielt god service. Heldigvis finnes – og fungerer – netthandelen!
 • Jeg savner også mer spennende dagligvarebutikker / kjeder enn Kiwi og Rema 1000. (Butikker med fullsortiment / stort vareutvalg, og ikke bare fokus på lavpris.)

Det MÅ nesten bli noen bilder og bildekollasjer fra Flatraket, i og med at det er mange flotte fotomotiver:

Utsikten ned mot bygden Flatraket og mot øya Barmen sett fra Gangeskaregga pr. 23.07.2023.

 

Solnedgang Flatraket pr. 09.06.2023.

Flatraket sett fra fjellet i nærheten av Lynghaughornet 31.05.2020.

 

En liten søndagstur til Gangeskar-området, Flatraket, søndag 28.04.2024.

 

Alt i alt har det gått ganske så bra med disse 10 årene på Flatraket. Og her blir vi boende de kommende årene også!

Interne lenker – hovedsakelig mot blogg.brr.no:

image_printUtskriftsvennlig versjon
Del dette:
Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: https://www.brr.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *