https://web.brr.no/ eller http://brr.dyndns.org/

https://www.brr.no/ https://foto.brr.no/

Besøk også: Min "ordinære" hjemmeside, blogg, fotosamling og oversikt over alle mine nettsider.



Denne nettsiden kjøres fra og driftes via XAMPP webserver på en vanlig stasjonær Windows hjemme-PC i egen bolig. Nettsiden er ikke alltid tilgjengelig da maskinen innimellom slås av eller av andre grunner ikke er operativ (strømbrudd, linjeproblemer, teknisk kluss med PC, oppgraderinger / oppdateringer eller liknende).

Logo Xampp
XAMPP-logo, Apache Friends.

Jeg har ikke inngått noen "fancy" SLA-avtale (Service Level Agreement) med meg selv som sikrer høy tilgjengelighet og oppetid. "Web-serveren" har heller ikke nødvendig teknisk utrustning med redundans, duplisering og sikkerhetskopiering som kan sikre høy og profesjonell oppetid (99,95 %). Databehandleravtale med meg selv foreligger heller ikke, selv om jeg faktisk har tenkt litt på personvernet.

Hovednettsidene er fortsatt lokalisert på eksternt webhotell med adressen https://www.brr.no/

Bjørn Roger Rasmussen - bilde pr. 02.06.2019, bearbeidet i SuperPhoto og ACDSee.

Velkommen!

Flatraket, 19.03.2024 kl. 03:10:21.


Du har nå kommet til Bjørn Roger Rasmussen sin eksperimentelle nettside eller hjemmeside 2 på adressen https://web.brr.no/ eller http://brr.dyndns.org/. Denne hjemmesiden har blitt gitt en IKT-teknisk vinkling. Nettsiden vil helt sikkert til tider være utilgjengelig pga. tekniske problemer. Kopi av denne siden er også tilgjengelig på Domeneshop sitt webhotell: https://www.brr.no/webbrrno/.

Til tider har jeg ikke hatt muligheter for fast IP-adresse, og da har jeg hatt god hjelp av tjenesten Dyndns som gjør det mulig å ha websiden på en fast web-adresse (brr.dyndns.org) selv om IP-adressen er dynamisk. Nå har vel denne tjenesten blitt overtatt av Oracle; Oracle Dyn - Dynamic DNS (DynDNS).

Som WAMP-løsning (Windows, Apache, MySQL/MariaDB, PHP/Perl) benytter jeg meg av XAMPP (Apache Friends). For å holde oversikt over antall besøkende på mine nettsider benytter jeg meg av Google Analytics. Tre artikler i min ordinære blogg forteller litt mer om de løsninger jeg benytter meg av samt min IKT-interesse og IKT-historie: "Nostalgi IKT (data, edb)", "Tekniske løsninger nettsider + Internett-linje" og "Blogging generelt og litt teknisk om min blogg". I 2017 ble https tatt i bruk for hele *.brr.no (inkludert for denne siden du nå leser).

Speedtest.net resultat, linje privat, test kjørt 01.04.2020.

For tiden har jeg kjørende følgende lokale testprosjekter på min private PC (ikke webhotell):

Datamaskinen som nettsiden kjøres fra er knyttet opp mot internett via Enivest sitt "Fiber 400/400"-produkt, som gir Internett-tilgang via fiber 400/400 Mbps. Hjemmesentralen fra Enivest, som også tilbyr bra trådløst nett, er av typen Zyxel EX5401-B0. Jeg har for lengst kuttet ut TV-biten fra Telia og i stedet gått for Strim. Domeneshop er min leverandør av e-post, domener, webhotell, DNS-pekere og www-videresending. Mer informasjon om det tekniske framgår av blogg-artikkelen "Tekniske løsninger nettsider + Internett-linje".

Framtiden til min egendrevne webserver er noe usikker, noe jeg har skrevet noen ord om i annen artikkel. Min Internett-leverandør har tidligere uttrykt at de ikke setter særlig stor pris på at jeg har satt opp en lokal webserver i mitt eget hjem via deres linjer og fibernett.

Til å bearbeide bilder benytter jeg meg hovedsakelig av Paint Shop Pro / PaintShop Photo Pro og ACDSee, og til å lage kollasjer nyttiggjør jeg meg ofte av PhotoPad Image Editor, og i en del tilfeller også PhotoGrid - Pic Collage MakeriPad nettbrett. (Tidligere brukte jeg Google Picasa.) Gratisprogrammet Paint.NET kan også anbefales brukt til (enklere) bildebehandling. Jeg har også skrevet en artikkel i bloggen om andre Windows-programmer jeg nyttiggjør meg av: "Windows-programmer".

Mitt beste hjelpemiddel under jobbingen med nettsider har i mange år vært teksteditoren EditPad Lite:

Laget med EditPad Lite

Å ha sin egen personlige hjemmeside er vel ikke så moderne lengre. Sosiale medier og blogger har vel overtatt rollen til hjemmesidene. Selv har jeg profiler på:

Jeg har også min egen blogg - blogg.brr.no. Jeg er IKKE bruker av X (Twitter), Snapchat, TikTok, LinkedIn m. m. I forbindelse med jobb er det mye bruk av Microsoft Teams.

Mine interesser etc. er det mer informasjon om på min "ordinære nettside" eller hjemmeside 1:

Min datakrok
Min "datakrok" i huset vårt.

Blant annet er jeg interessert i kristentro, foto, blogging og sykling/gåturer utenom IKT- og datainteressen (EDB) da. Min første datamaskin fikk jeg i 1985, og Internett og nettsider har jeg holdt på med siden midten av 1990-tallet. Litt om meg og min EDB/data/IT/IKT-historie samt nostalgisk oversikt over hvordan diverse nettsider så ut (design) for noen år siden mens jeg vedlikeholdt dem er tilgjengelig via lenken https://ikt.brr.no/.


BRR logo.
"Min" logo: BRR – initialene i mitt navn: Bjørn Roger Rasmussen.


Jeg må få nevne og ikke minst takke den tålmodige kona mi som finner seg i alle mine "datakromspring". Jeg er gift med Sølvi Myklebust Rasmussen. Fra 1. mai 2014 har vi vært innbyggere i bygda Flatraket (Stad kommune i Vestland fylke, tidligere Selje kommune i Sogn- og Fjordane) som Sølvi kommer fra, mens huset vi hadde i Egersund (juli/august 2005-mai 2014) har blitt solgt.

Huset vårt på Flatraket.
Bilde av huset vårt på Flatraket, bruksnavn Skansen, gårdsnr 289, bruksnummer 140, kommune 4649 Stad. Mai 2020 fikk vi (endelig!) gateadresse! Vår adresse er Øvregardsbakkane 49, 6717 Flatraket. (Lenke til kart.)

Huset vårt på Flatraket.
Oppdatert bilde av husets utside pr. 26.07.2023, hvor kjøkkenutvidelsen og rehabiliteringen av altanen har blitt med på bildet.

Utsikten fra huset vårt på Flatraket.
Panoramabilde av utsikten fra huset vårt på Flatraket pr. 12.06.2016. Senere har det blitt bygget to nye hus nedenfor vårt.

Utsikten fra huset vårt på Flatraket.
Utsikten fra huset vårt på Flatraket pr. 01.07.2018. Til høyre nedenfor vårt hus har det også kommet et nytt hus i etterkant.

En liten fjelltur 10.04.2016; Flatraket.
Bygda Flatraket sett fra en liten fjelltur 10.04.2016.

En liten fjelltur 30.07.2017, Flatraket.
Samme motiv som forrige bilde, men mer sommerlig vær. Foto pr. 30.07.2017.

Utsikten mot bygda fra Storevikshauen, Flatraket.
Utsikten mot bygda fra Storevikshauen pr. 07.05.2017.

Solnedgangsbilde fotografert fra huset vårt på Flatraket.
Solnedgangsbilde fotografert fra huset vårt på Flatraket, 31.05.2015.



Av og til drømmer jeg meg tilbake til "gode gamle dager" på midten av 1980-tallet da jeg oppdaget EDB og hjemmedatamaskiner. Først hadde jeg Commodore 64 og 128 hjemmedatamaskiner, etterfulgt av at Atari ST ble "datamaskinen eller datakjærligheten i mitt liv". Bildet nedenfor viser en Atari 1040 STF(M) datamaskin, inkludert GEM-skrivebordet, Atari-logoen og de velkjente "bombene" som var Atari-maskinenes "blåskjerm" (blue screen of death):

Atari ST.
Atari ST, nærmere bestemt modellen 1040 STF. Selv hadde jeg en Atari 1040 STFM og senere en Atari Mega STE 4.

Ta gjerne en nærmere titt på "skjermdumpen" hentet ut fra Atari - emulatoren Steem / Steem SSE.

Les eventuelt mer om meg og min datahistorikk/IKT-historie på min nettside (nostalgi IKT): ikt.brr.no. Litt mer om det samme er tilgjengelig i artikkelen "Nostalgi IKT (data, edb)" i min blogg.



Fra midten av 1990-tallet har det vært IBM-kompatible PC-er som har vært tingen for meg. Denne nettsiden drives av en datamaskin (stasjonær minidatamaskin, Intel NUC, 10. generasjon Intel Core CPU) med følgende spesifikasjoner:

Min datamaskin
Dagens PC som driver denne nettsiden, levert ferdigbygget av Komplett.no mars 2021. PHP-skriptet phpSysInfo har blitt benyttet for å hente ut opplysningene. (Gammel / tidligere PC: Komplett PC.)


Foreldet informasjon, utenom at jeg fortsatt holder en knapp på stasjonær datamaskin: Jeg har og en stasjonær PC bygget av Komplett (Komplett-PC med utgangspunkt i Komplett Office i30) som min tidligere primære datamaskin hjemme, og denne maskinen ble innkjøpt i januar 2016. Altså langt fra helt ny lenger. Stasjonære PCer til hjemmebruk er ikke særlig "in" for tiden, men jeg sverger likevel til dette som hovedmaskin og hjem for denne nettsiden. Maskin erstattet av tidligere nevnte Intel NUC-maskin.

I tillegg til stasjonære datamaskiner har jeg en bærbar PC (Lenovo Yoga 7 14", ny februar 2023) og en "smarte" mobiltelefon (Apple iPhone) og nettbrett, inkludert noen epleprodukter. Eksisterende utstyr har også fått selskap av Chromebook og Chrome OS. Via jobben er jeg også borti masse ulikt data- og IKT-utstyr.

Min datamaskin får ny strømforsyning.
Inngrep i min gamle stasjonære PC 10.10.2019 for å få skiftet ut en meget støyende strømforsyning (utslitt vifte).


Fra og med mars 2021 og fram til juni 2023 var min hoveddatamaskin (Windows PC) en slik liten og nusselige sak:

Ny PC.
Ny PC i form av en Intel NUC-sak, levert ferdigbygget / konfigurert av Komplett.no. Intel Core i5 CPU (10. generasjon), 1 TB SSD-disk og 16 GB med RAM inni en liten kasse ("eske").


Programmet CPU-Z "røper" følgende om den stasjonære datamaskinen:

CPU-Z
CPU-Z kjørt på min datamaskin, Intel Core i5 (Comet Lake, 10. generasjon).

(Gammel PC: CPU-Z kjørt på min gamle datamaskin.)

Det kommersielle programmet AIDA64 gir også mye informasjon om datamaskinens innmat:

AIDA64
AIDA64 Extreme kjørt på min stasjonære datamaskin.

(Samme "test" kjørt på min gamle stasjonære datamaskin.)

En del av den samme informasjonen frambringer programmet Piriform Speccy:

CPU-Z
Piriform Speccy kjørt på min datamaskin.

(Samme program kjørt på min gamle datamaskin.)

Alt jeg har skrevet om stasjonær PC ovenfor er gammelt nytt pr. juni 2023. Komplett PC-en er hovedsakelig tatt helt ut av drift, og Intel NUC-saken har fått selskap av følgende utstyr:

Av alle ting ble utstyret (utenom Windows-lisensen) kjøpt inn via Elkjøp (netthandel), da f. eks. Komplett der og da ikke hadde det i sitt sortiment. ASUS ExpertCenter PN53 mini PC har visstnok fått seg en "Red Dot Design Award" (designpris-vinner / reddot winner) år 2023.

Oppdatert bilde av datakroken min pr. juni 2023 med nytt og gammelt utstyr i "skjønn" forening:

Datakroken min pr. 10.06.2023
Tre generasjoner med stasjonære PC-er. Asus PN53 er den nyeste, og denne ble kjøpt som "barebone" (i deler, hvor jeg selv monterte minne og SSD i enheten).

AIDA64 Extreme - CPUID - Asus PN53
AIDA64 Extreme kjørt på min nyeste stasjonære datamaskin (Asus ExpertCentre PN53).

CPU-Z - Asus PN53
CPU-Z kjørt på min nyeste stasjonære datamaskin (Asus ExpertCentre PN53).

Detaljer om maskinen via phpSysInfo:
Ny PC juni 2023.
Ny PC av typen Asus mini-PC (ASUS PN53), kjøpt via Elkjøp pr. juni 2023 som barebone-byggesett. AMD Ryzen 7 CPU, 2 TB SSD-disk og 32 GB med RAM inni en liten kasse ("eske").

Beklageligvis har jeg opplevd noe ustabilitet på Asus-maskinen med BSoD (blåskjerm), sannsynligvis pga. noe Windows- og/eller driver-kluss. Nå er den satt opp på nytt til bruk som klientmaskin (re-installert Windows m. m.), men webserver-biten har jeg flyttet over til (eller tilbake til) Intel NUC-maskinen.

Skjermen til min stasjonære PC er en mindre spennende sak. Det er snakk om en enklere Philips 27" skjerm (S-Line 275S1AE) med QHD-oppløsning (2560x1440). Skjermen støtter både DisplayPort- og HDMI-tilkoblinger (og DVI).


Er jeg datanerd?

Nerd ifølge definisjon i det nå nedlagte "Mitt Dataleksikon" som IDG.no tidligere hadde på nett:

nerd: nedsettende om en person som ofte ses på som kjedelig og som fungerer dårlig sosialt. Nerds er ofte teknologifikserte, f.eks. ved at de sitter timesvis foran dataskjermen i stedet for å omgås andre mennesker.

Jeg har søkt medlemskap i Foreningen for Datanerder og ventet selvsagt på et positivt svar. Mitt spørsmål: Er jeg en datanerd og er jeg funnet verdig medlemskap i Foreningen for Datanerder?

Svaret jeg fikk:

Vi tror egentlig at svaret er ja. Det var spesielt det siste bildet (egen kommentar: et bilde fra min tidligere leilighet) som overbeviste oss. Men det var to avvik:

  • Det er duk på bordet. Skikkelig, uhelbredelige nerder har ikke duk på bordet. Den kommer bare i veien når kabinettene skal av og på. Dessuten aner vi noen grønne planter borte ved vinduet. Er de av plast? Hvis ikke kan du bare glemme kandidaturet. Skikkelige datanerder har bare brune, visne planter, hvis de i det hele tatt har noen. Det er nemlig umulig å vedlikeholde noe som man ikke kan oppgraderes og som ikke har en av/på-knapp. (Derfor: Gi aldri en datanerd et dyr til jul!)

  • Hvor er de tomme halvannen liters colaflaskene og de tomme pizzaeskene?

  • Et annet, ufravikelig krav er at man er ute av stand til sosialt samvær med ikke-datanerder. Og når det gjelder det sosiale samværet med artsfrender, bør det foregå via bredbånd.

Vi forlanger mer dokumentasjon angående disse momentene før medlemskap eventuelt kan innvilges!

Egen kommentar: Inntil videre er jeg ikke innvilget medlemskap i Foreningen for Datanerder. Jeg er selvsagt "såret og vonbroten" for dette, men jeg jobber videre med å bli en 100 % ekte datanerd!

Egen kommentar 2: Etter både å ha blitt gift samt fått barn i huset er vel sjansene for medlemskap i datanerdforeningen ytterligere redusert. Er heller ikke så nerdete lenger.

Kontaktopplysninger

Link: Oversikt over andre nettsider laget av BRR.


Din IP-adresse: 34.229.223.223

(Offentlig IP-adresse til web.brr.no: 109.235.103.33.)


Side sist oppdatert 15. oktober 2023 av BRR.

Leverandørene, Domeneshop (webhotell, epost og domenenavn) og Enivest (bredbåndleverandør), står ikke ansvarlig for innholdet på denne siden.
Ansvaret ligger helt og holdent hos sidens forfatter.