Velkommen til www.brr.no !

English please!

Presentasjon:

Bjørn Roger Rasmussen - bilde pr. 02.06.2019, bearbeidet i SuperPhoto og ACDSee.

Mitt navn er Bjørn Roger Rasmussen, og jeg er stolt over å kunne presentere min egen hjemmeside på Internett! Jeg ble født i november 1971, og jeg kommer fra Egersund i Sør-Rogaland. På morssiden er jeg i slekt med Øgrey-familien (Egersund), mens jeg på farssiden langt ute er i slekt med dem som grunnla og drev den nå nedlagte bokhandelen Rasmussen Bok og Papir AS (Rasmussen Libris, Egersund).

Jeg er gift med Sølvi Myklebust Rasmussen som kommer fra Flatraket, Stad kommune i Vestland fylke (tidligere Selje kommune, Sogn og Fjordane). Mai 2013 var vi i Kina og hentet hjem vår adoptivdatter Kristiane Marie. Hun var da i underkant av to år gammel. Vi er også fosterforeldre for en gutt, i alder ca. 3 år mindre enn Kristiane.

Jeg vokste opp, bodde og jobbet i mange år i Julebyen Egersund (Okka by) på sør-vest- landet av Norge . Fra mai 2014 har mitt bosted vært bygda Flatraket. Vi har altså flyttet til stedet der Sølvi kommer fra. Ifølge NAF Ruteplanlegger er det 11 timer og 45 minutter med kjøring samt en avstand på 589 km mellom Egersund og Flatraket.

Ta gjerne en titt på vårt bildegalleri. Du vil finne finne mange bilder og foto fra Egersund og omegn samt fra Flatraket og Nordfjord (Måløy m. m.) i vårt galleri på adressen: https://foto.brr.no/

Mer informasjon om meg og mitt får dere også via min blogg - https://blogg.brr.no/, se blant annet undersiden "Om bloggen" (lenke). Bloggen inneholder artikler om kristendom, "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk/samfunnsengasjement. En samlet oversikt over alle mine hjemmesider finnes her (link).

Se også undersiden "Om bloggen" i min blogg hvor mye av den samme informasjonen som presenteres på denne nettsiden inngår. En hjemmeside med litt mer IKT-teknisk vinkling befinner seg på min hjemme-PC.

BRR logo.
"Min" logo: BRR – initialene i mitt navn: Bjørn Roger Rasmussen.
Bolig og Flatraket:

Fra 1. mai 2014 har vi, Sølvi og Bjørn Roger, vært eiere av følgende bolig på Flatraket:

Huset, Flatraket
Huset vårt på Flatraket, bruksnavn Skansen, gårdsnr 289, bruksnummer 140, kommune 4649 Stad. Mai 2020 fikk vi (endelig!) gateadresse! Vår adresse er Øvregardsbakkane 49, 6717 Flatraket. (Lenke til kart.)

Utsikten fra huset vårt på Flatraket.
Panoramabilde av utsikten fra huset vårt på Flatraket pr. 27.06.2015. I ettertid har det kommmet litt flere hus i forkant av bildet.

En liten fjelltur 30.07.2017, Flatraket.
Bygda Flatraket sett fra en liten fjelltur 30.07.2017.

Utsikten fra huset vårt på Flatraket.
Utsikten fra huset vårt på Flatraket pr. 01.07.2018. I ettertid har det kommet et hus til i forkant av bildet.

Utsikten mot bygda fra Storevikshauen, Flatraket.
Utsikten mot bygda fra Storevikshauen pr. 07.05.2017.

Solnedgangsbilde fotografert fra huset vårt på Flatraket.
Solnedgangsbilde fotografert fra huset vårt på Flatraket, 31.05.2015.

Mer om bygda Flatraket: https://www.flatraket.no.
Skole og arbeid:

Høsten 1990 påbegynte jeg mine høgskolestudier, noe som medførte at jeg ble boende på østlandet i fem år av seks studieår. Jeg klarte å fullføre store deler av mine studier våren 1995, slik at jeg kunne flytte hjem igjen til Egersund. Under mine studier bodde og studerte jeg i Hønefoss i Ringerike kommune, Buskerud/Viken fylke.

Jeg har studert følgende ved Statens Lærerhøgskole i Handels- og Kontorfag (SLHK) / Høgskolen i Buskerud (HiBu):

  • Økonomi / administrasjon (30 vekttall): Sosialøkonomi/samfunnsøkonomi, bedriftsøkonomi/regnskap, matematikk, markedsføring, organisasjonsteori etc.
  • EDB/kontorfag (35 vekttall): Administrativ databehandling (ADB), EDB/IT/IKT, systemering og kontorautomasjon. Altså: "Forgjengeren" til dagens digitalisering.
  • Pedagogikk (20 vekttall): Pedagogisk teori og praksis (ped. sem.).
  • Hovedfag (40 vekttall): Informasjonssystemer med valgblokk kontorsystemer.

Gjennom mine studier har jeg fått meg en seksårig (125 vekttall) økonomisk/administrativ (lektor) utdannelse. Ved siden av full jobb skoleåret 1995/1996 fullførte jeg min hovedfagsoppgave. Jeg har skrevet en avhandling om bruken av EDI (Electronic Data Interchange) innenfor norsk dagligvarehandel.

Dagens navn på høgskolen jeg var student ved på 1990-tallet er Universitetet i Sørøst-Norge (USN) - Campus Ringerike. De tilbyr litt annerledes fagsammensetning enn det som var tilfellet i min studietid. Dessuten tilbyr de nå grader av typen bachelor og master, og ikke cand. mag og hovedfagsgrad. Hvis jeg hadde vært ung i dag hadde jeg neppe valgt denne skolen, da den har mistet mye av sitt tidligere særpreg og sjel.

Jeg har overtatt eierskapet til domenet som tidligere ble brukt av høgskolen mens dens navn var Statens Lærerhøgskole i Handels- og Kontorfag (SLHK). Domenet har blitt anskaffet pga. ren nostalgi om studietiden. Domeneadresse:

SLHK logo
Skolens tidligere logo og adresse.

SLHK-bygningene anno 1990
SLHK-bygningene anno 1990.

Dagens adresse til nettsiden tilhørende Universitetet i Sørøst-Norge (USN) - Campus Ringerike er:

Fra jeg avsluttet min "karriere" som heltidsstudent høsten 1995 har jeg hatt følgende jobber:

Ønsker du mer informasjon om min utdannelse, jobb og mine interesser? Da kan du ta en kikk på min CV.

Norgeskart, inkludert stedene jeg har bodd.
Norgeskart, inkludert stedene jeg har bodd.
Oppvekst:

En gang i tida var jeg også liten:

BRR som liten. BRR som liten. BRR som liten.
Fotograf: Tante Ingfrid Wium.

Flere bilder fra oppveksten.
Flere bilder fra min oppvekst.

Hele familien samlet, bestående av fra venstre far Robert Rasmussen, mor Signe Bjørg (født Øgrey), meg som blir holdt og min søster Gerd Reidun (født i 1961):

Familien Rasmussen
Familien Rasmussen. Bilde må være tatt før midten av 1970-tallet.

Bildet er tatt på altanen til huset der jeg vokste opp. Pelsklumpen Prins, en hund av rasen puddel, er også delvis med på bildet (svart pels, nedre venstre hjørne). Min mor døde i desember 1996, og min far døde april 2021. Tilgjengelig i PDF-format: Minneord (stikkordsformat) i forbindelse med begravelsen til Robert Rasmussen.

Barndomshjemmet mitt var dette huset i Egersund (4373), adresse Egebakken 8:

Egebakken 8, Egersund, analogt foto fra tidlig 1990-tall.
Mitt barndomshjem, Egebakken 8, Egersund, analogt foto fra tidlig 1990-tall.

Hus og leiligheter jeg har bodd i.
Hus og leiligheter jeg har bodd i.

Bildeforklaring: Hønefoss: Studentleiligheten i Harald Hardrådes gate 23, 3.2 (mursteinsbygg). Egersund: Barndomshjemmet på Egebakken 8 (hvitt hus), ungkarsleiligheten i Damveien 25 (lysegult rekkehus, selveid) og huset vi bygde og senere solgte på Egebakken 6 (gul/oransje hus). Også to bilder av dagens hus på Flatraket (grått).
Interesser:

Mine viktigste interesser:

Å ha sin egen personlige hjemmeside er vel ikke så moderne lengre. Sosiale medier og blogger har vel overtatt rollen til hjemmesidene. Selv har jeg profiler på Facebook, Instagram, Spotify og jeg har min egen blogg. Jeg er IKKE bruker av Twitter, Snapchat, LinkedIn m. m.

Jeg har en mening om mangt og mye som blant annet kommer til uttrykk via mine nettsider, og en samlet oversikt over disse sidene finnes her.

Link til bildesamling
Trykk på bildet ovenfor for tilgang på BRR sin bildesamling og fotogalleri.
https://foto.brr.no/ eller https://bilder.brr.no/

Jeg har tilgang på Internett (400/400 Mbps) via fibernettet til Enivest. Strim leverer meg TV-pakke og strømming som benyttes via Internett-linja. Som leverandør av domenepakke og webhotell benytter jeg Domeneshop. Mer informasjon om det tekniske framgår av blogg-artikkelen "Tekniske løsninger nettsider + Internett-linje".

Via Internett (Skype, Facebook og e-post) holder jeg kontakten med venner og bekjente rundt forbi. En del kjekk programvare blir også lastet ned fra nettet og jeg bruker Spotify, TV 2 Sumo, YouTube, Netflix, NRK m. m.

Jeg drifter også min egen WAMP (Windows, Apache, MySQL og PHP) webserver på adressen https://web.brr.no/ / http://brr.dyndns.org/ (ikke alltid tilgjengelig). Backup / kopi av sistnevnte nettside: https://www.brr.no/webbrrno/

Avslutning:

Nok om meg og mitt!
Takk for besøket på min hjemmeside!

Legg gjerne igjen en hilsen i min gjestebok (i bloggen)! Mine andre nettsider kan også besøkes.BRR QR kode

Kontaktopplysninger

Kontaktinformasjon: Se også Opplysningen 1881-oppføringen min.

Nettside i hovedsak laget med hjelp av:
Laget med EditPad Lite
Denne siden ble sist oppdatert 27. september 2022.

Internettleverandørene, Domeneshop (domene og webhotell) og Enivest (aksess), står ikke ansvarlig for innholdet på denne siden.
Ansvaret ligger helt og holdent hos sidens forfatter, Bjørn Roger Rasmussen.