• Velkommen til blogg.brr.no!

  foto.brr.no

  - En ventil for mine (sterke) meninger, protester, engasjement og interesser
  !

  Noen av temaene til denne bloggen er "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk. Overflatisk gladblogging finner du lite av her!

  Bilder er tilgjengelig i mitt fotogalleri på adressen foto.brr.no.

  Takk for at du avlegger bloggen og eventuelt bildegalleriet et besøk!

  Bjørn Roger Rasmussen, Flatraket 19.08.2017.


Sommerferien 2011

(Artikkel sist oppdatert: 16.01.2014).

Sommerferien 2011

Flatraket

Ca. to fine uker (inkludert kjøring) i overgangen mellom juli og august ble tilbrakt på Flatraket og områdene rundt i Sogn og Fjordane. Bilder fra oppholdet samt noen bilder fra kjøreturen opp til Flatraket og ned igjen til Egersund er tilgjengelig i dette bildealbumet:

http://www.brr.no/cpg-galleri/thumbnails.php?album=23

Vi var tross alt tålig heldig med Vestlandsværet. Vi hadde flere dager med sol og sommervær. Helt i starten var det noe regn, mens det etter dette var oppholdsvær selv om tåka noen ganger hang lavt over bygda. Det ble ganske mange bad i havet under oppholdet.

Flatraket sommeren 2011

Noen utvalgte steder vi var innom på veien nordover: Odda, Vikafjellet, Vik i Sogn, Balestrand og Gaularfjellet. Noen utvalgte steder vi var innom på veien sørover: Gol, Hardangervidda, Vøringsfossen, Kinsarvik, Hardanger og Hovden. Mens vi var på Flatraket hadde vi også utflykter til blant annet: Måløy, Nordfjordeid, Stryn, Ervik, Erviksanden, Vestkapp og Selje.

På veien opp til Flatraket overnattet vi i Balestrand (Kviknes Hotel). På veien nedover igjen hadde vi en overnatting på Gol (Pers Hotell).

En fin fjelltur som jeg fikk prøvd ut denne sommeren er følgende løype som fort tar 2-3 timer å gå: Gå opp til toppen av byggefeltet, følg traktorveien som fører opp til torvhusa (152 mot), fortsatt på merket tursti opp til Håkonshallen (323 moh) og følg merkingen videre slik at du kommer opp på toppen av Lyngvahornet (334 moh). Etter å ha avlagt Lyngvahornet et besøk følger du den delvis merkede stien som fører nedover mot rasteplassen på utsikten. På både Håkonshallen og Lyngvahornet er det utplassert gjestebøker. PS! Merkingen av stien er noen steder litt vanskelig å finne og å følge.

Noen utsiktsbilder tatt underveis på fjellturen som gående turist: Utsikt mot Barmen fra fjellet, utsikt utover mot havet, Skongenes, Sildegapet, øya Silda og Stad / Stadtfjellet og bygda Flatraket sett fra fjellet. Noen av bildene er noe mørke og dystre da det var overskyet og tåke den dagen jeg valgte å gå rundturen.

Konklusjonen fra den lange kjøreturen er at vi har masse fin natur i Norge, selv om det er noe slitsomt å kjøre så langt pga. alle skadene veiene har fått av telehiv. Man ser også en god del uvettig kjøring fra andre bilister, gjerne spesielt på smale strekk slik som Brokke-Suleskar. Sommerferien som helhet var en kjekk opplevelse og jeg lar meg fortsatt fasinere av naturen rundt Flatraket!

Utskrift

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: http://www.brr.no/
Tagged , .Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *