• Velkommen til blogg.brr.no!

  foto.brr.no

  - En ventil for mine (sterke) meninger, protester, engasjement og interesser
  !

  Noen av temaene til denne bloggen er "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk. Overflatisk gladblogging finner du lite av her!

  Bilder er tilgjengelig i mitt fotogalleri på adressen foto.brr.no.

  Takk for at du avlegger bloggen og eventuelt bildegalleriet et besøk!

  Bjørn Roger Rasmussen, Flatraket 19.08.2017.


Sofapartiet, Valg 2011 og Kirkevalget 2011

(Artikkel sist oppdatert: 29.09.2011).

Partilogoer

Ser at under valget høsten 2011 fikk ”sofapartiet” en oppslutning på ca. 40 %. Som sikkert alle forstår består sofapartiet av alle de som er stemmeberettiget som likevel velger å ikke bruke sin stemmerett.

Etter høstens valg er det ikke rart at sofapartiet er stort. Det har vært mye hestehandel og rare avtaler politikerne imellom etter valget. Småpartier stikker av med ordførervervet da de samarbeider med andre partier osv. Slike rare avtaler kan nok bidra til å bygge opp under politikerforakten som enkelte har.

Dette at det blir gjort avtaler nesten på tvers av valgresultatene kan fort føre til at man mister troen på demokratiet og politikken. Ellers må man vel også innrømme at skillelinjene mellom de politiske partiene ikke er så store. Om det blir parti A eller B som sitter med makta har ofte liten betydning. I det store og det hele blir det status quo nesten uansett hvem som styrer.

Vi har det såpass bra her i landet at vi vel ikke gidder å engasjere oss. Velstanden består uansett hvem som sitter med makta. Ingen partier kjemper for å avskaffe demokratiet og vår frihet er ikke i noen stor grad truet. Likegyldigheten som oppstår i kjølvannet av at vi har det så bra fører nok til at enkelte lar være å stemme.

Selv har jeg stor forståelse for at mange velger å tilhøre sofapartiet. Tror ikke akkurat høstens valg har bidratt til å gjøre dette partiet mindre.

Lokalt her i Eigersund er jeg tålig fornøyd med valgresultatet. Høyre og Arbeiderpartiet ble de største partiene, og da er det etter mitt syn riktig at disse partiene får ordfører og varaordfører. Som tidligere annonsert er jeg lite begeistret for KrF og er dermed glade for at dette partiet ikke stakk av med ordførertittelen.

Angående kirkevalget

Nesten verre enn kommune- og fylkestingsvalget var kirkevalget 2011.

For det første var det en rar og helst uforståelig valgordning på bispedømmerådet. Ifølge nyhetene har masse stemmesedler måttet bli forkastet pga. feil utfylling. At de velger en såpass sær valgordning at mange misforstår er ikke bra!

For sikkerhetsskyld er bispedømmevalget et tredelt valg: Oss vanlig leke stemte på en liste, de geislige prestene skal ha sitt valg og til slutt skal andre kirketilsette stemme i det tredje valget. Hvorfor slås ikke dette bare sammen til et valg hvor alle kan stemme på alle kandidater?

Enda verre synes jeg kampanjene til grupperinger som konservative kristne, MorFarBarn og Raus folkekirke var. Jeg synes det er helt forkastelig at enkelte grupperinger har laget ferdig utfylte valglister som man bare kan levere inn uten selv å tenke over hvilke kandidater som har blitt valgt ut eller ei.

Spesielt reagerte jeg på MorFarBarn sine aksjoner. Det høres nesten ut for at dem som stemmer på andre kandidater enn dem de har valgt ut gjorde en forbrytelse mot kristen-Norge og at de motarbeider barnas rett for en god oppvekst.. Etter mitt syn kan ikke alle spørsmål innenfor kristendommen avgjøres av den enkelte kandidats syn på en fillesak slik som f. eks. homofili.

Folk bør stemme ut fra en helhetsvurdering og ikke ut fra små enkeltsaker. Den enkelte bør også i en viss grad sette seg inn i hva kandidatene mener og ikke bare stole på at andre har sjekket ut dette for dem.

Den sterke polariseringen i kirkevalget var virkelig ekkel etter mitt syn! Hvis det er slik ting skal fungere i fortsettelsen ser jeg liten vits og framtid i det såkalte kirkedemokratiet.

Lenker:

Utskrift

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: http://www.brr.no/
Tagged , , , , , .Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *