• Velkommen til blogg.brr.no, Bjørn Roger Rasmussen sin private blogg!

  - En ventil for mine (sterke) meninger, protester, engasjement og interesser!

  foto.brr.no

  Noen av temaene til denne bloggen er "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk. Overflatisk gladblogging finner du lite av her! Se undersiden "Om bloggen" for mer informasjon.

  Bilder er tilgjengelig i mitt fotogalleri på adressen foto.brr.no. Oversikt over alle mine nettsider er tilgjengelig via denne oversikten (lenke).

  Takk for at du avlegger bloggen og eventuelt bildegalleriet et besøk!

  Bjørn Roger Rasmussen, Flatraket 20.10.2017.


Protest kristendom

Kors og Bibel

Jeg anser meg selv som kristen, men jeg synes likevel det skjer mye rart i kristendommens navn som ikke jeg kan identifisere meg med eller stå inne for. Her i denne kategorien anlegger jeg et litt kritisk skråblikk mot kristne meninger, holdninger, ståsteder og saker jeg reagerer på.

Jesus vs. kristendom/religion: Ja til Jesus, nei takk til en del av religionen og kristendommen som misbruker Bibelens Jesus-budskap. Jeg retter enkelt og greit en protest mot enkelte former for (såkalt) kristendom.

Jeg har ikke problemer med Bibelen eller den treenige Gud (Faderen, Sønnen og Den hellige ånd) i seg selv. Derimot er jeg enig i det klassiske utsagnet: «Jeg liker Jesus, men jeg liker ikke alltid bakkemannskapet hans!» Jeg går på ingen måte til kamp mot Bibelens grunnsannheter eller mot Gud, men jeg tar et oppgjør med enkelte menneskers fortolkning og forvrengning av budskapet. Det jeg skriver om er verke kjetteri eller blasfemi.

En viss respekt og toleranse skal man ha både overfor egen og andres religioner, men respekten bør ikke være totalt blind. Ikke alt som skjer i ulike religioners navn kan aksepteres, og dette gjelder også innenfor kristendommen.

Jeg er blant annet skeptisk til dem som sier at de er bokstavtro mot Bibelen (superkonservative kristne). Likeså er jeg svært betenksom mot dem som sverger til ekstrem karismatikk.

Alle innlegg i kategori protest kristendom er tilgjengelig via denne lenken mens innlegg i kategori kristendom (ikke fullt så kritiske innlegg) finnes her. Bloggen har også en kategori som kun heter protest og hvor jeg anlegger et kritisk blikk mot andre saker og tema enn kristendommen.

Utskrift

Kommentarer er stengt.