• Velkommen til blogg.brr.no!

  foto.brr.no

  - En ventil for mine (sterke) meninger, protester, engasjement og interesser
  !

  Noen av temaene til denne bloggen er "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk. Overflatisk gladblogging finner du lite av her!

  Bilder er tilgjengelig i mitt fotogalleri på adressen foto.brr.no.

  Takk for at du avlegger bloggen og eventuelt bildegalleriet et besøk!

  Bjørn Roger Rasmussen, Flatraket 23.08.2017.


Piratkopiering: Lettere å være pirat enn lovlydig?

(Artikkel sist oppdatert: 19.02.2012).

Aktivering mot piratkopiering.

Ærlighet bør lønne seg. Når det gjelder innenfor IKT lurer jeg av og til på om dette er sannheten. Leverandører av dataprogrammer lager i hvert fall mange problemer og hindringer for oss som prøver å være lovlydige.

Jeg har slitt med å få aktivert Microsoft Office 2010 i det siste. Selv om jeg har en lovlig / gyldig produktnøkkel ville likevel ikke aktiveringen fungere. Gikk rundt og rundt i loop. La inn produktnøkkel og fikk beskjed om alt var ok, men ved neste oppstart av f. eks. Word spurte maskinen nok en gang om å få utføre aktivering. Etter reparasjon av Office – installasjonen samt diverse omstarter gikk det til slutt bra, men da hadde jeg brukt flere timer på problemet.

Aktivering og bruken av produktnøkler er innført for å unngå piratkopiering, men som sagt kan det også medføre problemer for oss lovlydige når systemet ikke fungerer som tiltenkt.

Film- og musikkbransjen har også vært ganske håpløse med sine forsøk på å stoppe ulovlig distribusjon og piratkopiering. Blant annet har mange fått oppleve alle problemer med ikke å få spillet av lovlig kjøpt innhold på enkelte spillere / utstyr pga. systemene for Digital Rights Management (DRM) eller Digital rettighetsadministrasjon (DRA) har hindret dette. Heldigvis har dette bedret seg noe i den senere tid gjennom at leverandørene har innsett at DRM / DRA ikke er veien å gå.

Selvsagt forstår jeg at dem som eier rettighetene til et verk (dataprogram, video, musikk etc.) ønsker å få betalt for bruken. Imidlertid blir jeg som forbruker MEGET IRRITERT når systemer som skal hindre piratkopiering gjør det vanskelig å være en lovlydig borger. Aktivering som ikke virker etter oppskriften eller innhold som ikke lar seg spille av pga. DRM / DRA – trøbbel kompliserer hverdagen!

Nå har nedlasting og bruk av piratkopiert programvare også sine ulemper utenom det rent moralske. Det er en kjent sak at ofte følger datavirus og trojanere med hvis man jakter på piratkopiert / cracket programvare. Fildelingstjenester og nøkkelgeneratorer (keygen) inneholder gjerne en del uønsket djevelskap i tillegg til programmet man er på jakt etter.

Av og til er det rett og slett enklere å bruke en piratkopiert versjon enn en lovlig versjon. Slik bør det ikke være! Ærlighet bør lønne seg!

Noen lenker:

Utskrift

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: http://www.brr.no/
Tagged .Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *