• Velkommen til blogg.brr.no!

  foto.brr.no

  - En ventil for mine (sterke) meninger, protester, engasjement og interesser
  !

  Noen av temaene til denne bloggen er "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk. Overflatisk gladblogging finner du lite av her!

  Bilder er tilgjengelig i mitt fotogalleri på adressen foto.brr.no.

  Takk for at du avlegger bloggen og eventuelt bildegalleriet et besøk!

  Bjørn Roger Rasmussen, Flatraket 23.08.2017.


Kritisk kristen

(Artikkel sist oppdatert: 11.09.2016).
Kors og Bibel

Kors og Bibel

Hvis noen skulle lure: Ja, jeg er fortsatt en kritisk kristen. En av mine «kjepphester» her i bloggen har vært å skrive artikler innenfor kategorien «protest kristendom». Som forklarende tekst til kategorien står det å lese:

«Jeg anser meg selv som kristen, men jeg synes likevel det skjer mye rart i kristendommens navn som ikke jeg kan identifisere meg med eller stå inne for. Her i denne kategorien anlegger jeg et litt kritisk skråblikk mot kristne meninger, holdninger, ståsteder og saker jeg reagerer på.»

Fra et annet innlegg vil jeg føye til: «Jeg liker Jesus, men jeg liker ikke alltid bakkemannskapet hans!»

Det varierer litt hvor stort tilsiget er av nye artikler innenfor denne kategorien eller teamet. Imidlertid er dette fortsatt et av mine hovedtema, hovedfokusområde eller interessefelt. Støtt og stadig blir jeg påminnet om all galskapen som skjer i Guds navn ved å lese avisen og nettsiden til Vårt Land, nettsiden til Dagen og ikke minst ved å sveipe innom TV Visjon Norge. I tillegg til nye artikler blir det stadig gjort «flikkinger» og forbedringer i tidligere skrevne innlegg.

Jeg har «gjenoppdaget» en gammel nettside som jeg har hatt liggende på nettet i mange år (tror den opprinnelig ble utarbeidet i 1998):

Nettsiden har tittelen «Konservativ kristendom? NEI takk!». Selv om hoveddelen av nettsiden ble utarbeidet for lenge siden og kun mindre tilføyinger og korrigeringer har blitt gjort etter den tid står jeg fortsatt inne for hovedbudskapet. Jeg har fortsatt mine kritiske ankepunkter mot kirka, konservative bedehusmiljøer, karismatiske frimenigheter og KrF. Oppdatert og utvidet versjon av denne protestsida er også tilgjengelig som artikkel her i bloggen:

Kirkeillustrasjon

Kirkeillustrasjon

Å være en kritisk kristen er lite populært. Brødre og søstre i troen skal visstnok ikke kritiseres. Enkelte «slenger fort i bordet» følgende vers fra Bibelen:

 • Salmene 105, 15: «Rør ikke dem som jeg har salvet, gjør ikke ondt mot mine profeter!»

Til mitt forsvar vil jeg hevde at følgende vers er like viktig:

 • 1. Johannes 4, 1: «Mine kjære, tro ikke enhver ånd! Prøv åndene om de er av Gud! For det er gått mange falske profeter ut i verden.»

Jeg mener at det må være fullt lovlig å stille litt krav til kristen virksomhet og ikke minst å komme med konstruktiv kritikk. Ikke alt som tilsynelatende er gjort til Guds ære er så fint og flott når alt kommer til et stykke.

Jeg ønsker også å trekke fram fra glemselens hav følgende tidligere bloggede artikler innenfor temaet protest kristendom:

Andre lenker:

Tilføying: En sak jeg godt kunne ha skrevet noen ord om er det kristne ungdomsnettstedet guttogjente.no som framsetter en del feilaktige påstander, f. eks. sex før ekteskap kan være skadelig, homofile forhold må unngås og at onani kan fungere som et rusmiddel. I stedet for å skrive noe om dette henviser jeg til et glimrende innlegg skrevet av Anders Sundnes Løvlie på Verdidebatt.no.

Utskrift

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: http://www.brr.no/
Tagged , , , , , , .Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *