• Velkommen til blogg.brr.no!

  foto.brr.no

  - En ventil for mine (sterke) meninger, protester, engasjement og interesser
  !

  Noen av temaene til denne bloggen er "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk. Overflatisk gladblogging finner du lite av her!

  Bilder er tilgjengelig i mitt fotogalleri på adressen foto.brr.no.

  Takk for at du avlegger bloggen og eventuelt bildegalleriet et besøk!

  Bjørn Roger Rasmussen, Flatraket 17.08.2017.


Konspirasjonsteorier i kristen regi

(Artikkel sist oppdatert: 30.07.2017).

Kors og Bibel

Blant konservative kristne og ekstreme karismatikere ser det ut til at konspirasjonsteoriene fritt får blomstre, og teoriene blir også både pleiet, vannet og gjødslet! I den ytterste kristne høyresiden er det slettes ikke så uvanlig å tro på diverse sammensvergelser og konspirasjonsteorier hvor overbevisningen er stor om at samfunnet jobber IMOT de «rettroende».

Først: Hva er en konspirasjonsteoriKonspirasjonsteori ifølge Store norske leksikon: «Konspirasjonsteori, forklaringsmodell som går ut på at myndighetene og/eller andre mektige grupper i hemmelighet sammensverger seg for å fremme sin egen, skjulte agenda.» osv. Wikipedia skriver om konspirasjonsteori: «En konspirasjonsteori forsøker å forklare en politisk, sosial eller historisk hendelses bakenforliggende årsak som en hemmelig og ofte avledende sammensvergelse, iscenesatt av en hemmelig allianse mellom mektige personer (noen ganger omtalt som «en usett maktelite») og ikke som åpne aktiviteter eller som naturlige hendelser.» osv.

Angående ytterste kristne høyreside, ekstrem-konservative bedehuskristne og ekstreme karismatikere slik jeg ser det: «Same shit, different wrapping.»

Avisen Vårt Land har hatt en interessant artikkel skrevet av Mattis C. O. Vaaland om fenomenet med tittelen «Konspirasjonsteoriene blomstrer på den kristne høyresiden» (bak betalingsmuren). Av konspirasjonsteorier som finnes kan følgende nevnes, hvor de fleste er hentet fra nevnte artikkel og enn noe omskrevet/forkortet:

 • Vitenskapen kontrolleres av ateister, og de jobber for å presse evolusjonslæren/evolusjonsteorien på kristne.
 • Media er ikke «ærlige» i sin dekning av innvandrere/asylsøkere, enkelte negative sider og problemer utelates. Altså: «Fake news»/falske nyheter. 
 • Barnevernet prøver å ødelegge og splitte konservative kristne familier med omsorgsovertakelser etc. fra «gode kristne».
 • Arbeiderbevegelsen generelt og Arbeiderpartiet generelt jobber bevisst med å avkristne Norge.
 • EU er antikrist i egen person. (I min ungdom var Mikhail Gorbatsjov antikrist!)
 • Muslimene med sin tro på Allah står bak en verdensomspennende konspirasjon for å overta makten i Vesten. Asylsøkerne som kommer til Norge har en skjult agenda for å infiltrere vårt land med Islam og den muslimske læren.
 • Alle konspirerer mot og motarbeider jødene og Israel.
 • Konservative kristne blir forfulgt for sin tro.
 • Alt var så mye bedre før. Hvis Jesus og kristentroen påtvinges alle i vårt land og får gjennomsyre politikken vil alt bli så bra igjen! (Partiet De Kristne er redningen, som selvsagt over natta vil bli et stort og betydningsfullt parti!)
 • Norge har mistet eller er i ferd med å miste sin velsignelse. Tidligere kristenhelter har gitt landet «goodwill» hos Gud, mens dagens «avkristning» medfører at landet mister velsignelsen og åpner opp for at fæle ting kan skje.
 • Generell mistillit til (sekulære) myndigheter og terapeutiske yrkesgrupper (psykologer etc.).
 • Motsetningsforholdet mellom vitenskap og tro overdramatiseres.
 • Blant kristne og andre: Media er venstrevridde. Altså: «Fake news»/falske nyheter, nyheter om «virkeligheten» holdes tilbake/sensureres.

Selv har jeg mest klart å irritere meg over alle framsatte konspirasjonsteorier mot barnevernet. Det virker som om enkelte kristne i fullt alvor mener at alt blir så meget mye bedre hvis barnevernet legges ned og dårlige foreldre med dårlig omsorgsevne eller overgripere får lov til å fortsette med sin «terrorisering» av sine barn.

En forkjemper for å fore og å holde liv i konspirasjonsteoriene er den såkalte «folkebevegelsen» Kristen Koalisjon Norge» (KKN) og folka bak denne organisasjonen. Søkelys har også innslag av det samme tankegodset, for ikke å glemme TV Visjon Norge-gjengen. Og innimellom havner det som tema hos Verdidebatt og/eller DagensDebatt.no.

Hva poenget er med å framsette slike ikke-holdbare konspirasjonsteorier er over min forståelsesevne. Særlig matnyttig er det i hvert fall ikke. Jeg ønsker IKKE å støtte opp om kristne organisasjoner som driver med slikt tullball.

Utskrift

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: http://www.brr.no/
Tagged , , , , , , .Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *