• Velkommen til blogg.brr.no!

  foto.brr.no

  - En ventil for mine (sterke) meninger, protester, engasjement og interesser
  !

  Noen av temaene til denne bloggen er "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk. Overflatisk gladblogging finner du lite av her!

  Bilder er tilgjengelig i mitt fotogalleri på adressen foto.brr.no.

  Takk for at du avlegger bloggen og eventuelt bildegalleriet et besøk!

  Bjørn Roger Rasmussen, Flatraket 23.08.2017.


Jeg er ingen sau!

(Artikkel sist oppdatert: 26.03.2017).

Sauer

Jeg oppfatter enkelte mennesker til kun å være marginalt smartere enn en (dum) sau. Vi går i flokk og følge sammen med de toneangivende i flokken, og vi tør ofte ikke å ha egne og selvstendige meninger. Spesielt styrer mange unna meninger og beslutninger som kan gjøre oss mindre populære i det gode selskap, dvs. politisk ukorrekte valg. Altså: Saueflokkmentalitet!

Sentrale ledere i flokken styrer hva vi skal mene og hvilken vei vi skal gå. Vi er flokkdyr og ønsker å være en del av flertallet (politisk korrekte). Å ha egne og selvstendige meninger som kan medføre at vi blir en del av det upopulære mindretallet tar vi ikke sjansen på.

Gjengir følgende fra en landbruksside:

Sauer er flokkdyr og har eit sterkt flokkinstinkt. Ein sau har ein stor motivasjon til å følgje andre sauer og vil prøve å vende tilbake til flokken om han blir skild frå han.

 

 

Personlig synes jeg det er vanskelig å forholde seg til mennesker som er «runde i kantene» eller som alltid må ha en mening som er i samsvar med «flokklederen» sin. Jeg liker best personer som har sin klare mening som de klart kommuniserer og står for, selv om jeg ikke nødvendigvis alltid deler deres syn i alle saker.

Dette at enkelte alltid må dingle med flertallet og de toneangivende personene uansett hva de innerst inne måtte mene anser jeg som ganske feigt. Slike mennesker er etter mitt syn ikke særlig smartere enn en gjennomsnittlige sau i en saueflokk.

En del av de såkalte lederne eller selvoppnevnte hyrdene er det neppe grunn til å følge. Det er slettes ikke alle av disse som her hederlige hensikter. En del av disse kan være maktmennesker som driver med hersketeknikker eller har psykopatiske trekk. Tenk og vurder selv og ta selvstendige valg, uten å tenke så mye på hva andre sier og mener om dine beslutninger.

Et sentralt tema her i bloggen min er «protest kristendom». Det har vært og er mange tvilsomme hyrder og ledere innenfor slike miljøer. Det kan av og til virke som om kristen virksomhet er den ultimate lekegrind for maktsyke lederpersoner. En konsekvens av maktmisbruk kan være «brente barn» / «brente kristne».

Selv sier jeg: Jeg er ingen sau! Jeg velger å stå for det jeg mener uten å ta hensyn til hva andre rundt meg måtte mene eller hva som er den riktige mening ifølge lederpersoner eller flertallet (majoriteten kontra minoriteten).

Se også vedlagte PDF-fil hentet fra min gamle blogg. Artikkelen omhandler flertallets meningstyranni og bygdedyret / bygdetrollet knyttet opp mot Egersund.

(Tidligere publisert i min gamle blogg i februar 2010.)

Utskrift

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: http://www.brr.no/
Tagged , , .Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *