• Velkommen til blogg.brr.no, Bjørn Roger Rasmussen sin private blogg!

  - En ventil for mine (sterke) meninger, protester, engasjement og interesser!

  foto.brr.no

  Noen av temaene til denne bloggen er "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk. Overflatisk gladblogging finner du lite av her! Se undersiden "Om bloggen" for mer informasjon.

  Bilder er tilgjengelig i mitt fotogalleri på adressen foto.brr.no. Oversikt over alle mine nettsider er tilgjengelig via denne oversikten (lenke).

  Takk for at du avlegger bloggen og eventuelt bildegalleriet et besøk!

  Bjørn Roger Rasmussen, Flatraket 20.10.2017.


Jeg er ingen mobiloman

(Sist oppdatert: 23.07.2017).

Huawei Honor 7 prisguide

Helt siden våren 1995 har jeg hatt egen privat mobiltelefon (GSM). Imidlertid har jeg aldri vært noen storforbruker av mobiltelefonene jeg har hatt. I løpet av en måned har jeg normalt sett mindre enn 10 utgående telefonsamtaler og et tilsvarende antall SMS-meldinger. MMS har jeg vel knapt sendt, og mobiltelefonen har så langt knapt blitt benyttet til datatrafikk via mobilnettet.

Et problem er å finne et abonnement til en billig penge som passer for såpass liten bruk som den jeg har. Med ny mobiltelefon i hus (Honor 7) blir det nok litt mer databruk via mobilnettet, men utover dette vil jeg nok ikke foreta de store endringene i mitt bruksmønster av mobiltelefoni.

Hello 1 GB

I de senere år (før november 2015) har jeg vært abonnent hos Telenor med abonnementet Prat 100 (utgått abonnement, kr 129,- pr. måned, 100 ringeminutter inkludert, bruk av SMS, MMS og datatrafikk betales etter bruk).

Nå (november 2015) har jeg kjøpt meg en ny mobiltelefon av typen Huawei Honor 7 16GB (Huawei PLK-L01, Android 5-telefon). Med en bedre (og smartere) mobiltelefon i hus kan det bli noe mer aktuelt å benytte den innimellom til litt datatrafikk / Internett-surfing. I den forbindelse er Telenor-abonnementet jeg har hatt uegnet i fortsettelsen, hvor hver MB koster kroner 10,- begrenset oppad til en makspris på kr 399,- pr. måned. Videre har Telenor-abonnementet følgende begrensninger angående datatrafikk: «Inntil 6 Mbps. Hastigheten blir redusert til 128 Kbps etter 500 MB.»

Ok. Nytt mobilabonnement er påkrevd! Men hva ser jeg hos Telenor? Jo, minsteprisen pr. måned for et mer egnet mobilabonnement starter på kroner 249,-. Å betale såpass mye pr. måned for meg som bruker mobilen såpass lite er uaktuelt. Det blir alt for dyrt å betale denne summen for kun å ha summetonen tilgjengelig!

«Redningen» for meg blir å gå over til Hello AS. Der får jeg for kroner 100,- 98,- 129,- pr. måned følgende: «Fri» tale, SMS og MMS, ingen bindingstid, Telenor-dekning og inntil 1 GB med data inkludert. Dette abonnementet høres ut for å være skreddersydd for meg! Jeg kommer neppe til å «bruke opp» alt som er inkludert, men med den lave månedsprisen denne operatøren opererer med får jeg uansett veldig mye for pengene.

Komplett Mobil MiniFlex 1 GBB

Oppdatering juli 2017: Hello selger sine kunder til ice.net. Å være ice.net-kunde her ute i grisgrendte strøk er helt totalt uaktuelt. Variabel og til dels dårlig og manglende dekning, spesielt når det gjelder 4G. Løsningen for min del blir å gå over til Komplett Mobil som har tilsvarende priser og abonnement som Hello har hatt, men hvor de tilbyr Telenor-dekning i stedet for mobilnettene ice.net/Telia.

Type abonnement som jeg har valgt meg: MiniFlex 1 GB, fri tale, SMS og MMS m/4G+ Telenor-dekning, EU og rollover inkludert, kr 125,- pr måned.

Både jeg og min kone har nå vært Komplett Mobil-kunder fra og med fredag 21. juli 2017. Tegning av abonnementer, utsendelse av SIM-kort, flytting av telefonnumre, aktivering og å ta i bruk de to nye abonnementene har gått helt knirkefritt. Så langt fungerer Komplett Mobil helt bra!

PS! Jeg er IKKE sponset av noe mobilselskap eller av mobilprodusenten! Ble bare positivt overrasket over endelig å finne en leverandør med et abonnement som passer for mitt bruksmønster og min lommebok, etter at jeg først hadde kjøpt meg en ny mobiltelefon med masse funksjonalitet til en relativt lav pris. Telefon ble kjøpt uten bindingstid eller operatørlås fra Elkjøp på nettet.

Selv om jeg ikke bruker mobiltelefonen så veldig mye er det kjekt å ha den. Mange nettjenester krever mer eller mindre kobling mot mobiltelefon, det er greit å ha telefonen som en sikkerhet hvis jeg er på farten og skulle trenge å tilkalle en eller annen form for hjelp, kona eller skolen bør ha muligheter for å nå meg osv.

Ellers bruker jeg mobiltelefonen innimellom til litt enklere surfing via Wi-Fi (trådløst nett), fotografering på farta, GPS, trening (Endomondo) og identifisering. Den nye leverandøren min skryter også av gratis BankID, noe som jeg nok også vil ta i bruk igjen. Brukte det tidligere hos Telenor mens det var gratis, men sluttet å bruke det da de fant ut at de også på dette ville «flå meg» for penger. Se ellers tidligere artikkel jeg skrev her i bloggen om min mobiltelefonbruk (lenke). Mange av de tingene «folk flest» benytter mobiltelefonen til (sosiale nettverk, nettjenester osv.) foretrekker jeg i stedet å utføre via vanlig datamaskin eller nettbrett.

En ting jeg også reagerer på er hvor dyre mange mobiltelefoner er (selve hardwaren/maskinvaren/apparatet). For meg er det helt uaktuelt å bruke så mange tusenlapper på en mobil som f. eks. nyeste Apple iPhone koster. Snakk om å skyte en spurv med kanon. Jeg er ikke et luksusdyr som er opptatt av statusjag, og jeg trenger slettes ikke på død og liv å ha det hippeste og kuleste for å være fornøyd.

Honor 7 skjermbilde

Kinatelefonen Huawei Honor 7 ser ut til å være et bra valg for meg. Telefonen oppleves som kjapp, grei, moderne og funksjonsrike, men uten at man betaler en masse for image og status. Telefonen har alt jeg trenger og mer til av funksjonalitet sammen med en hyggelige pris. Mobiltelefonen sammen med et billig abonnement er en «winning combination» for meg hvor jeg får alt jeg trenger til en grei pris.

Oppdatering: Honor 7-mobiltelefonen er ikke siste skrik nå lengre. Tenker neste gang jeg trenger meg en ny mobiltelefon at jeg enten går for Honor eller moderselskapet Huawei. Prisklasse maksimalt kr 3.000,-.

Kona har likt mobilabonnement som meg. Hun hadde også lenge en Honor 7 mobiltelefon, men nå har hun i stedet en Huawei Huawei P9 Lite mobiltelefon. Har også en tilsvarende telefon som tjenestetelefon på jobb. Fungerer som bare det! Faktisk har vi også fått tålig god 4G-dekning her på Flatraket! 

Ellers har jeg endelig (?) blitt moderne og tatt i bruk mobiltelefonen til å spille musikk (Spotify) via bluetooth (blåtann) ut på bilstereoen. Hvem sa at gamle hunder ikke kunne læres opp til å gjø?

Til slutt et hjertesukk overfor iPhone: Hvorfor må alltid Apple iPhone være så sære og vanskelige? På jobb har jeg tidligere (i 2015) jobbet med overgangen fra Telenor til Phonero på tjenestemobiltelefoner, og en utfordring var enkelte telefoner som hadde operatørlås. Dette går greit å få fjernet / opphevet på de fleste telefoner, men på iPhone kan det være litt av en prosess!

Først må en nettside hos Telenor besøkes hvor telefonens IMEI-nummer punsjes inn for å få fjernet operatørlåsen. Deretter må telefonen som oftest kobles til en PC med iTunes, sikkerhetskopi av oppsett må tas, telefonen må gjenopprettes og sikkerhetskopi legges tilbake på telefonen. Dette fører til at telefonen ikke lengre har operatørklås, men prosessen er ganske tidkrevende.

På andre telefontyper er det mye mer rett fram. Noen krever ingen andre grep enn å legge inn IMEI-nummeret på Telenors side, mens andre krever at en «besvergelsesformel» bestående av #, * og tall trykkes inn på telefonen for å få den åpnet. INGEN ANDRE telefoner enn iPhone har så langt krevd total resetting av telefonen for å få bort operatørlåsen!

Heldigvis har ikke nyere mobiltelefoner operatørlås!

Lenker:

Utskrift

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: http://www.brr.no/
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *