• Velkommen til blogg.brr.no!

  foto.brr.no

  - En ventil for mine (sterke) meninger, protester, engasjement og interesser
  !

  Noen av temaene til denne bloggen er "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk. Overflatisk gladblogging finner du lite av her!

  Bilder er tilgjengelig i mitt fotogalleri på adressen foto.brr.no.

  Takk for at du avlegger bloggen og eventuelt bildegalleriet et besøk!

  Bjørn Roger Rasmussen, Flatraket 23.08.2017.


Dårlig humor

(Artikkel sist oppdatert: 10.12.2016).

Smilefjes.

Humor kan defineres som «sans for det komiske, noe som skal appellere til ens humoristiske sans» eller «evnen til å oppfatte noe som morsomt». Kilder: The Free Dictionary by Farlex og Wikipedia.

Av og til føler jeg at jeg ikke passer inn i samfunnet når det gjelder sansen for humor. Jeg har stort sett liten eller ingen glede av å se eller høre dagens framtredende komikere. Det frister meg heller ikke særlig å oppsøke standard lokalrevyer som settes opp rundt i landet. Mye av det som i dag kalles for humor vil jeg kalle for dårlig humor.

Jeg klarer ikke å se humoren til grupper/personer og programmer slik som: “Raske menn”, Harald Eia og Bård Tufte Johansen, Kristian Valen, Dagfinn Lyngbø, Otto Jespersen, «Torsdag kveld fra Nydalen», Morten Ramm, Else Kåss Furuseth, Sigrid Bonde Tusvik, Henriette Steenstrup, Lisa Tønne, Edel Hammersmark Gjervan / Dritseint med Edel (Henriette Steenstrup), Hæsjtægg, Ylvis (Bård og Vegard Ylvisåker) osv. For meg blir det de presenterer bare flaut og lite seerverdig.

Mange av dagens lokalrevyer og TV-komikere driver med å parodiere kjente folk samt å drite ut enkeltpersoner og grupper slik som kristne, homofile, muslimer, innvandrere, politikere og svake grupper. I nøden spilles det også på sex og/eller alkohol/rus. Hva er humoren i å holde på slik? Hvorfor skal man le av og kose seg på andres bekostning selv om det er ment aldri så sarkastisk, ironisk eller morsomt? Satire med karikaturer av enkeltpersoner anser jeg heller ikke som morsomt eller som god humor.

Enkelte komikere er akkurat som umodne 4-åringer og bygger sin humor på enkle poeng innenfor nakenhet (stripping), bæsj, tiss og promp. Selv er det helt naturlig at barn er opptatt av slike ting, men å høre voksne folk forsøke å lage humor på slike billige poeng ønsker jeg meg frabedt!

All humor var ikke nødvendigvis bedre før, men det var vel gjerne litt mindre av dagens tendens til å for enhver pris å måtte le av og drite ut andre. Tidligere humoren var vel heller ikke så kroppsfiksert som noe av dagens humor er. Registrerer at det i slutten av 2015 har vært en heftig diskusjon mellom nye og gamle humorister representert med Lars Mjøen (del av KLM) og Odd-Magnus Williamson (Torsdag kveld fra Nydalen).

Nei, jeg er nok litt rar når det gjelder sansen for humor! Jeg velger ikke nødvendigvis «den brede vei» innenfor humorens verden. Muligens har det sammenheng med at jeg ikke er en sau (lenke)? Ikke all slags humor kommuniserer med meg.

Jeg har ofte sett på «Nytt på nytt» på NRK. Hvorfor jeg gidder og orker å se dette hver uke vet jeg faktisk ikke, da jeg som oftest blir irritert over programmet og dets lavmåls humor. Spesielt de kvinnelige faste programlederne som har vært del av programmet i de senere år har hatt makaber og mobbende humor mot svake grupper.

På TV kan jeg godt se på programmer av typen AFV (America’s Funniest Home Videos). Dette at folk begår tabber som blir filmet for deretter å bli sent på TV liker jeg. Å ikke være så selvhøytidelige og å vise fram egne tabber uten å dumme ut andre synes jeg er helt ok.

Et underholdningsprogram (talkshow) med humor som jeg faktisk liker er “Senkveld med Thomas og Harald”. Det jeg blant annet liker med dette programmet er at programlederne spiller på seg selv i stedet for å drite ut andre i de humoristiske partiene. Dette kan kalles SKIKKELIG humor! Selvironi og dette å spille seg på selv kan være god underholdning i motsetning til å drite ut og å «trakassere» eller «mobbe» svake personer eller grupper.

Oppdatering: I den senere tid har jeg gått noe lei av å se på Senkveld med Thomas og Harald. Konseptet er etter hvert noe oppbrukt. Utvalget av gjester har også blitt mindre interessant i den senere tid. Masse av de dårlige komikerne som jeg ikke har sansen for har blitt invitert (jf. omtale tidligere i denne artikkelen) og ellers er det en del for meg ukjente artister (sang/musikk) samt sportsstjerner (totalt uinteressant for en sportshater som meg). Nå «gidder» jeg ikke lenger å se hver episode av programmet.

Verdt å lese:

Utskrift

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: http://www.brr.no/
Tagged , , , , , .Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *