• Velkommen til blogg.brr.no!

  foto.brr.no

  - En ventil for mine (sterke) meninger, protester, engasjement og interesser
  !

  Noen av temaene til denne bloggen er "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk. Overflatisk gladblogging finner du lite av her!

  Bilder er tilgjengelig i mitt fotogalleri på adressen foto.brr.no.

  Takk for at du avlegger bloggen og eventuelt bildegalleriet et besøk!

  Bjørn Roger Rasmussen, Flatraket 17.08.2017.


Fortsatt protest kristendom

(Artikkel sist oppdatert: 07.07.2017).

Selv om det er sommer har ikke min blogg tatt helt pause. Jeg flikker støtt og stadig på min «hovedartikkel»:

Min påstand: Jeg passer ikke inn i norsk menighetsliv. Jeg tror på det kristne budskapet, men menighetenes rammer er og blir for trange for meg:

Menigheten og meg

Få norske menigheter følger den gylne middelvei. De befinner seg i hver sine avsporinger og grøfter hvor de «ligger og spyr». Sekundære forhold kommer i fokus i stedet for den primære troen på den treenige Gud. Jeg er også dypt skeptisk til dem som påstår at de er 100 % Bibeltro (bokstavtro, Bibeltroskap).

Jeg ønsker å være meg selv uten behov for å gå med maske. Det må være lov til å stille spørsmålstegn ved valgene en menighet tar uten at dette blir oppfattet som et problem eller som kritikk rettet mot Gud. Jeg ønsker å ikke å krype for en maktsyk pastor eller eldsteråd/styre som styrer menigheten og medlemmene med sine hersketeknikker og jernhånd.

En menighet som fungerer som et oppbyggende kraftsenter er en bra ting. Jeg oppfatter at mange menigheter i stedet bryter ned mennesker med sine teknikker for å få kustus og kontroll over sine medlemmer. Jeg ønsker ikke å følge masse menneskebud og regler.

Jeg har ikke problemer med Bibelen eller den treenige Gud (Faderen, Sønnen og Den hellige ånd) i seg selv. Derimot er jeg enig i det klassiske utsagnet: «Jeg liker Jesus, men jeg liker ikke alltid bakkemannskapet hans!» Jeg går på ingen måte til kamp mot Bibelens grunnsannheter eller mot Gud, men jeg tar et oppgjør med enkelte menneskers fortolkning og forvrengning av budskapet.

Protest mot enkelte former for kristendom-artikkelen inneholder pr. dags dato følgende oppdeling:

Og enda flere artikler og informasjon er tilgjengelig i kategoriarkivet «Protest kristendom». Pr. dags dato er det 57 artikler samlet her.

Jesusbilde

Så sånt forholder den saken seg!

Utskrift

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: http://www.brr.no/
Tagged , , , , .Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *