• Velkommen til blogg.brr.no!

  foto.brr.no

  - En ventil for mine (sterke) meninger, protester, engasjement og interesser
  !

  Noen av temaene til denne bloggen er "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk. Overflatisk gladblogging finner du lite av her!

  Bilder er tilgjengelig i mitt fotogalleri på adressen foto.brr.no.

  Takk for at du avlegger bloggen og eventuelt bildegalleriet et besøk!

  Bjørn Roger Rasmussen, Flatraket 20.08.2017.


Ferieturen 2016 – bilferie Norge

(Artikkel sist oppdatert: 13.08.2016).
Kristiansand Dyrepark inkl. Kardemomme by

Kristiansand Dyrepark inkl. Kardemomme by

I sommerferien 2016 ble det enkelt og greit en liten ferietur pr. bil nedover til Egersund med diverse avstikkere og omveier. Altså en skikkelig (mini) Norgesferie (deler av Vestlandet, Sørlandet og Østlandet). For Kristiane ble det mer enn nok med bilkjøring. Og jeg for min del ble noe lei av å høre CD-plata med Marcus & Martinus om og om igjen. Selv om Kristiane kun er 5 år har hun lagt sin elsk på musikken fra disse to ungguttene.

Ikke-personlige feriebilder er tilgjengelig i albumet «Ferietur 2016» i mitt/vårt fotogalleri (lenke).

Vi startet ferieturen morgenen 26.07.2016 og var tilbake på Flatraket igjen 04.08.2016 på ettermiddagstid. Ca. 165 mil ble tilbakelagt og det ble ganske mange timer i bilen. Noen ferjer inngikk i «løypa» og likeså noe bompenger (totalt kroner 290,-). Vår hybrid-bil har sannsynligvis brukt maksimalt ca. 80-90 liter med bensin på turen.

Spesielt når vi nærmet oss Østlandet var det masse fin vei inkludert gode motorveier med 110 km/t fartsgrense. Veiene har sannelig blitt kraftig forbedret og oppgradert fra jeg var liten og var med på tilsvarende reiserunder med mine foreldre. Jeg er ikke deltaker i klagekoret over at veiene i Norge er så dårlige som enkelte vil ha det til. Det har også i løpet av de siste 20 årene skjedd masse forbedringer.

Vi benyttet oss av bilens innebygde GPS under deler av kjøringen. Damestemmen i Toyota GPS-en er såpass myndig og bestemt at vi rett og slett kaller hele enheten for «Tante Sofie» etter forslag fra Kristiane.

Ruta vår var som følger:

 • Flatraket til Haugesund med 1 stk. overnatting i Haugesund (Clarion Collection Hotel Amanda).
 • Haugesund til Egersund med 4 stk. overnattinger i Egersund (privat overnatting).
 • Egersund til Kristiansand med 2 stk. overnattinger i Kristiansand sentrum (Scandic Kristiansand Bystranda).
 • Kristiansand til Hønefoss med 1 stk. overnatting utenfor Hønefoss i en nedlagt militærleir (General hotell, Hensmoen). Underveis et lunsjstopp i Kragerø.
 • Hønefoss til Lom i Gudbrandsdalen med 1 stk. overnatting på Fossberg hotell.
 • Fra Lom var det tilbake til Flatraket uten overnatting, men med et middagstopp på Skeid Kro.

Kristiane likte godt besøket i Kristiansand Dyrepark, og spesielt interessert var hun i Kardemomme By og i å se på sjiraffene. Vi stod denne gangen over Kaptein Sabeltann og mange andre ting i dyreparken. Det var også kjekt for Kristiane å få besøkt sin bestefar i Egersund og ellers å få hilst på kjentfolk der. Svømmebassenget på siste hotell likte hun godt å bade i, og steinsenteret på Lom viste hun også interesse for.

PS! Lekeplassen på torget i Egersund var en skuffelse! Kun to disser og en gyngehest. Ingen rutsjebane, ikke noe klatrestativ osv. Rett og slett veldig dårlig utstyr og lite innbydende for barn.

Vi voksne syntes vel hele turen i grove trekk var fin. Både Haugesund, Egersund, Kristiansand, Kragerø (, Hønefoss) og Lom er ok steder å avlegge besøk. Det var greit å få hilst på venner og familie i Egersund. Sjokolade fra de to sjokoladefabrikkene/utsalgene (Egersund) ble selvsagt kjøpt inn og kaffen til Hos Veli Kaffehus (Egersund) var god. Våre tidligere arbeidsplasser ble også avlagt besøk.

For Bjørn Roger var det kjekt å få mimre over gamle studiedager i Hønefoss samt få avlagt en tidligere studiekompis (Trygve W., Hønefoss) et besøk. Høgskolen finnes fortsatt (utvidet/utbygget), men den heter nå Høgskolen i Sørøst-Norge – Campus Ringerike mens den i undertegnedes studietid hadde navnet Statens Lærerhøgskole i Handels- og Kontorfag (SLHK). Lom ble valgt som stopp da noe av familien til Sølvi allerede befant seg der.

Jeg har tidligere klaget på høy pris og dårlig kvalitet / service på norske hoteller. Denne sommeren var vi heldige med både pris og kvalitet (kost og nytte). De hotellene vi benyttet oss av var akseptabelt priste og levde opp til prisnivået sitt når det gjeldt kvalitet og service.

Alt i alt hadde vi en fin feriereise som turist i vårt eget land. Norge er virkelig et fint land når det gjelder naturen. Norgesferie kan anbefales for å få opplevd kortreiste opplevelser!

Lenker:

Utskrift

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: http://www.brr.no/
Tagged , , , , , , , , , , , , , , .Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *