• Velkommen til blogg.brr.no!

  foto.brr.no

  - En ventil for mine (sterke) meninger, protester, engasjement og interesser
  !

  Noen av temaene til denne bloggen er "protest kristendom" (kritisk kristen), IKT, foto og litt politikk. Overflatisk gladblogging finner du lite av her!

  Bilder er tilgjengelig i mitt fotogalleri på adressen foto.brr.no.

  Takk for at du avlegger bloggen og eventuelt bildegalleriet et besøk!

  Bjørn Roger Rasmussen, Flatraket 20.08.2017.


Anonym nettdebatt forbudt

(Artikkel sist oppdatert: 20.07.2016).

Diskusjon forbudt.

Lokalavisa i Egersund, Dalane Tidende, har stengt muligheten for anonyme kommentarer på sin nettside. Alle må oppgi fullt navn samt få kommentaren godkjent av moderator før den blir lagt ut.

Selv synes jeg at det er beklagelig at muligheten for anonyme innlegg har blitt stengt. For meg er det viktigste å ha fokus på budskapet og ikke på personen som framsetter saken. Sjikane og personlig heting må så gjerne bli sensurert bort av avisen, men at man skal bli sensurert pga. anonymitet bryter mot mitt syn.

I Egersund er det ikke så lett å stikke seg fram med en avvikende mening. Det er liten toleranse for dem som har et noe annerledes syn på saker og ting enn den «gjengse». For å unngå å bli dømt personlig kan dette å framsette anonyme innlegg være et bra virkemiddel for å oppnå fokus på sak og IKKE på egen person.

I den ideelle verden skulle det være unødvendig med anonymitet. Beklageligvis er det ikke lett å framstå med fullt navn i alle slags situasjoner så lenge som bygdedyret ennå lever i Egersund. Mobbingen kan fort bli for sterk.

Jeg er redd for at avisen med sine grep har kneblet deler av befolkningen som ikke lengre vil komme til orde med sine meninger.

Utskrift

Om Bjørn Roger Rasmussen

Ta en titt på undersiden "Om bloggen" for mer informasjon om bloggforfatter. Les ellers mer om meg, Bjørn Roger Rasmussen (BRR), på min personlige nettside: http://www.brr.no/
Tagged , , , .Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *